חיפוש

נגישות בעסקים

לימור גרייזמן: מה חשוב לזכור בדרך להנגשת השירותים בעסק?

לימור גרייזמן, בעלת משרד מורשי נגישות, מפרטת מהי הנגשת שירותים ועם מה צפויים להתמודד בעלי עסקים שאינם עומדים בדרישות החוק

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
691743
691743
לימור גרייזמן. צילום: ליאור מילול רז
לימור גרייזמן. צילום: ליאור מילול רזתוכן שיווקי
בשיתוף לימור גרייזמן
תוכן שיווקי

מהי נגישות השירות ועד כמה היא חשובה?

תחום נגישות השירות עוסק בהתאמת אופן מתן השירות כך שיהיה שוויוני ונגיש לכלל האוכלוסייה, כולל אנשים עם מוגבלות. הוא כולל הנגשת מידע, הנגשת עמדות שירות, מסכים, שלטים, ועוד במטרה להבטיח חוויית שירות מכבדת ונגישה לכולם. נגישות השירות חשובה מכיוון שהיא מאפשרת לכל אדם לקבל שירות באופן עצמאי. מעבר לכך שמדובר בחובה חוקית עבור עסקים ומוסדות ציבוריים, זו גם הזדמנות ליצור סביבה מכילה ונגישה לכולם.

במה נגישות השירות שונה מנגישות פיזית?

נגישות השירות ונגישות פיזית משלימות זו את זו. נגישות פיזית מתמקדת בהתאמות במבנים ובתשתיות, כמו רמפות, מעברים רחבים ושאר אמצעים להבטחת גישה נוחה. נגישות השירות לעומת זאת, עוסקת בהתאמת אופן השירות כך שאנשים עם מוגבלויות יוכלו לקבל שירות בצורה שוויונית ומכבדת.

מהן התקנות העיקריות הנוגעות לנגישות השירות?

היבט מרכזי בנגישות השירות הוא הנגשת המידע לאנשים עם מוגבלות. ניתן לעשות זאת בדרכים שונות, כגון פישוט לשוני – ניסוח ברור ונגיש יותר, שימוש בכתב ברייל, הגדלת פונטים והתאמות נוספות. באתרי אינטרנט, למשל, ניתן לשלב תוכנות להקראת מידע או לאפשר הגדלת טקסט, כך שהמידע יהיה נגיש לכולם.

בנוסף כל עסק שמעניק שירות ומעסיק 25 עובדים ומעלה, מחויב על פי חוק להעביר לעובדיו הדרכה חווייתית בנושא נגישות, במטרה להגביר את המודעות ולהבטיח מתן שירות שוויוני ונגיש לכולם.

מהן הדרכים לאכוף את התקנות הללו?

אכיפת תקנות הנגישות מתבצעת באמצעות רגולציה, כאשר אי-עמידה בדרישות החוק עלולה להוביל לקנסות. בנוסף, קיימת האפשרות להגשת תביעות ייצוגיות, אשר בשנים האחרונות הפכו לתופעה נפוצה. ישנם אנשים המחפשים באופן יזום ליקויים בתחום הנגישות לצורך הגשת תביעות מסוג זה. כתוצאה מכך, בעלי עסקים רבים נאלצים להתמודד עם הליכים משפטיים ולהסתכן בתשלום סכומים משמעותיים, שלעיתים מגיעים למאות אלפי שקלים.

כיצד ניתן להנגיש מידע באופן יעיל ומותאם לכלל האוכלוסייה?

כיום, כאשר רוב המידע מועבר בפלטפורמות דיגיטליות, הנגשת מידע מחייבת גם הבטחת נגישותם של אתרי אינטרנט ושירותים דיגיטליים לכלל המשתמשים, כולל אנשים עם מוגבלויות.

בהתאם לחוק בישראל, כל עסק המספק שירות לציבור הרחב מחויב להנגיש את אתר האינטרנט שלו. נגישות זו מתבצעת באמצעות התאמות ברמת הקוד, המאפשרות לתוכנות סיוע שונות – כגון קוראי מסך – לתקשר עם האתר ולהנגיש את המידע לאנשים עם מוגבלויות.

חשוב להדגיש כי החוק מחייב הנגשה ברמת הקוד, לצד הצהרת נגישות באתר. לעומת זאת, רכיב הנגישות המסומן באייקון של כיסא גלגלים ונמצא באתרים רבים, אינו נדרש על פי החוק. בעלי אתרים צריכים להיות מודעים לכך שהוא אינו מהווה תחליף להנגשה תקנית.כדי לעמוד בדרישות החוק ולהבטיח נגישות אמיתית, יש לוודא כי האתר כולל התאמת נגישות ברמת הקוד, ולא להסתמך רק על רכיבי נגישות חיצוניים.

מאילו יתרונות נהנה עסק שמנגיש את השירותים שלו?

עסק המנגיש את שירותיו נפתח לקהל לקוחות רחב. כ-17%-20% מהאוכלוסייה בישראל הם אנשים עם מוגבלות. הנגשה אינה רק מחויבת על פי חוק, אלא גם מציעה יתרונות עסקיים – יצירת תדמית חיובית, הרחבת קהל הלקוחות, ונכונות מצד הציבור להיעזר בשירותי העסק.

הכותבת היא הנדסאית בניין בוגרת הטכניון, בעלת משרד מורשי נגישות, המעניק מעטפת מלאה בתחום הנגישות לבעלי עסקים, ליזמים, למנהלי פרויקטים, לרשויות ולאנשים פרטיים.

לימור גרייזמן
טלפון: 054-9989697
לפנייה במייל >>
למעבר לאתר >>

בשיתוף לימור גרייזמן

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אורי מקס, מייסד ומנכ"ל מקס סטוק. השופט דחה את הראיה שהביא חוקר פרטי מטעמה

    הזכיין, האח והחוקר: מקס סטוק הפסידה במאבק — ותשלם מיליונים

    אפרת נוימן
    אבי צ'יפסר

    "אני נמצא במקום הכי מרכזי בהרצליה. לידי חנות להשכרה ריקה כבר חצי שנה"

    אסנת ניר | עסק פתוח
    מנכ"ל רותם שני יהודה (דידי) ידידיה (מימין) והיו"ר אבי טוריסקי. ב-12 החודשים האחרונים ירדה מניית החברה ב-2.7%

    איזה ערך יש לתחזיות של חברת נדל"ן שחותכת אותן כל שנה בעשרות אחוזים?

    סימי ספולטר
    שכר המורים שיועסקו בחוזים אישיים גבוה פי שניים מהשכר ההתחלתי של מורים רגילים

    בלי תואר בהוראה וניסיון: משרד החינוך מציע 20 אלף ש' למורים בחוזה אישי

    ליאור דטל
    מייסדי דקארט משה שלו (מימין), סמנכ"ל מוצר, ודין לייטרסדורף, מנכ"ל החברה. אספו קבוצת טאלנטים מרשימה, רובם יוצאי 8200

    המייסד הנסתר ומפקד 8200 ב-7.10: מאחורי הסטארט־אפ שבדרך לאקזיט ענקי

    שגיא כהן ואופיר דור
    תבליני מימון

    הבנקאי אמר לו, "אתה גמור". היום העסק שלו שווה עשרות מיליונים