חיפוש

עדי גבעתי גול: כיצד להתכונן לראיון עבודה בתפקיד בכיר?

עדי גבעתי גול, הד האנטרית, מתמחה בגיוס בכירים, מפרטת מאילו טעויות כדאי להימנע בראיונות עבודה, בפרט בתפקידים בכירים, ומדגישה את חשיבות התהליך

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
713879
713879
עדי גבעתי גול צילום: דנה אופיר
עדי גבעתי גול צילום: דנה אופיר
בשיתוף עדי גבעתי גול
תוכן שיווקי

עולם העבודה מציע תפקידים בכירים מעת לעת. ככל שהתפקידים בכירים יותר, כך ההזדמנויות מצטמצמות. לאור זאת, כשמגיעה הזדמנות, מומלץ לתפוס אותה בשתי ידיים ולהשיג את הטוב ביותר בכל מפגש. עדי גבעתי גול, הד האנטרית, מתמחה בגיוס בכירים, מסבירה מדוע על רקע זה ישנה חשיבות להכנה מוקדמת לקראת ראיון העבודה.

מנהלות ומנהלים מראיינים לא מעט אנשים במהלך עבודתם ולכן יודעים כיצד להתנהל. אם כך ההכנה לא מהווה בזבוז זמן עבורם?
על אף שמנהלות ומנהלים מנוסים בהעברת מסרים וטובים לרוב ב-Storytelling, כשמגיעה העת לספר על עצמם, תוך לחץ של זמן מוגבל בראיון, במקום זר ואנשים חדשים, לא תמיד יצליחו לדייק ולהביא לידי ביטוי את מה שהחברה מחפשת. לכן מיקוד, חידוד והכנה מדויקת יביאו אותנו מדויקים למעמד הכל כך חשוב.

האם זה תקף גם לבעלי התפקידים המובילים בתחומם?
בהחלט, בתפקידים בכירים, לרוב הפנייה או הראיון יתקיימו לאחר בחינת הרקע של המועמד, מתוך היכרות עם פועלם בתפקידים קודמים, כנסים, כתבות ושיח בשוק על יכולות מקצועיות. אולם המפגש הראשוני מאפשר בחינה לשני הצדדים, במהלכו נרגיש אם יש חיבור, בעיקר כימיה, והאם קיימת ההתאמה לדנ"א של הארגון. דווקא 'טאלנט' יוצר ציפייה גבוהה עוד לפני הגעתו לראיון, כך שאם יגיע לא מדויק למפגש הראשוני, הציפייה של הארגון רבה וכך גם האכזבה.

לפעמים ראיון מתגלגל לשיח קולח על נושאים לגמרי אחרים, איך נכון לנהל מצב כזה?
ישנם מראיינים שמצטיינים ב"להוציא משיחת חולין בדיוק את מה שלא רצינו לדבר עליו", לכן חשוב להיות ערים לכיוון השיח ולא לגלוש. כבר בהתחלה תוך ניהול small talk עדיף לחבר לצורך רלוונטי לחברה ולתפקיד.טיפ זהב: לפני כל ראיון יש לבחור שלושה-ארבעה נושאים שהכי חשוב לנו להותיר חותם בתחומם. כך שגם אם הראיון מתנהל כשיח, נשתול בתוכו את הערך המוסף שחשוב לנו להעביר.

ההצגה העצמית היא סיפור חיינו, איפה יש מקום לטעויות?
אנחנו בוחרים איך להציג את עצמנו ומה לספר, חשוב לשמור על מבנה: אישי ולאחר מכן סיכום מקצועי ונעילה חזקה. לדוגמה: אני ישראלה כהן, בת 46 מחולון, נשואה ואם לשלושה, בעלת שני תארים במינהל עסקים וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב. אני מביאה איתי ניסיון של 20 שנה בתפקידים בכירים בענף הפיננסי, ניהול מוטת שליטה המונה כ-300 עובדים בהם 20 מנהלים, סניפים בפריסה ארצית ובחו"ל, בעלת ניסיון בהנפקת חברות. בכל תפקידי הגעתי להישגים בולטים - שיפור רווחיות גידול במכירות ונתחי שוק. מתמחה בעיקר בהובלת מהלכים חוצי ארגון משמעותיים, מתוך חשיבה אסטרטגית ארוכת טווח.

איך הכי נכון לסכם את הראיון?
כולנו רוצים לעבוד עם מי שיקדם אותנו וייתן ערך מוסף לארגון, הכי נכון לומר תודה על הזמן בנימוס ולסכם ברצון לצמיחה משותפת - אנרגיה טובה וחיובית.

הכנה לראיון עבודה תכניס אותנו ל-state of mind של הארגון אליו אנו מגיעים. הכנה חשובה לכל בעלי התפקידים, בין שהם עוסקים בגיוס ובין שבתחומים אחרים.

הכותבת היא Headhunter המתמחה בבניית תוכניות עבודה ומיפוי קריירה. יצירת קשר בין מועמדים לתפקידי ניהול בכירים בארגונים גדולים בתחומי הרכב, הקמעונאות, הפיננסים, השוק הביטחוני והתקשורת.

עדי גבעתי גול
למעבר לעמוד הלינקדאין >>
לפנייה במייל >>

בשיתוף עדי גבעתי גול

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    שכונת נופי בן שמן בלוד

    "מכרתי דירות בהמון שכונות חדשות. כזה דבר לא ראיתי, שום דבר לא עובד"

    סימי ספולטר
    עופר מושקוביץ (פושקו)

    מאחורי הטרגדיה בקיבוץ מתחבא סוד על הבעיה הטכנולוגית של צה"ל

    חגי עמית
    הקונדיטוריה של מיקי שמו

    רק מאפיות לחם: תביעה של עובדת נגד קונדיטוריה שמו הביאה לפסיקה תקדימית

    אפרת נוימן
    שטר דולר מזויף עם דמותו של נשיא ארה"ב טראמפ. המשקיעים חושבים שהסיכוי להסכם גבוה, למרות הרטוריקה של טראמפ

    שער הדולר טס לעבר קידומת 2: אלו הסיבות לכך שחזרנו 30 שנה אחורה

    איתן אבריאל
    בנייה במעלה אדומים. בעיר יוצעו 1,663 דירות בהגרלה הקרובה

    הדירה יקרה מדי, גם אם תביאו כסף מהבית: כל מה שצריך לדעת על דירה בהנחה

    סימי ספולטר
    הילה ברוקר

    "המניה הזאת השיאה לי 188%, היא ההצלחה הגדולה של התיק שלי"