חיפוש

עורכי דין לענייני משפחה: הדרך לטיפול בסוגיות רגישות ומורכבות

מהסכמי גירושין ועד צוואות – עורכות ועורכי דין לענייני משפחה, מסבירים כיצד ניתן לפתור את האתגרים המורכבים בתוך התא המשפחתי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עורכי דין לענייני משפחה: אפשר להימנע ממאבקים בבית המשפט
עורכי דין לענייני משפחה: אפשר להימנע ממאבקים בבית המשפט
עורכי דין לענייני משפחה: אפשר להימנע ממאבקים בבית המשפט צילום: Shutterstock
עורכי דין לענייני משפחה: אפשר להימנע ממאבקים בבית המשפט צילום: Shutterstock
שלמה איזקסון
תוכן שיווקי

כשמדובר בפירוק החבילה המשפחתית עולות לא מעט סוגיות רגישות. מלבד המעורבות הרגשית והמשבר האישי שחשים המעורבים, עניינים כמו אחריות ומשמורת על הילדים, חלוקת רכוש וגובה דמי המזונות דורשים ידע וניסיון משפטי מקצועי, לצד יכולת למצוא פתרונות יצירתיים וללוות את התהליך ברגישות ואנושיות.

עורכות ועורכי דין לענייני משפחה מסבירים מהם האתגרים שעולים בתהליך המורכב, כיצד ניתן לפתור אותם ומה חשוב לזכור לפני שחותמים על הסכם גירושין.

משרד עורכי דין גרטל-גרבר: מומחיות, רגישות ומקצועיות

עורכי הדין מוטי גרטל ואיריס גרבר, העוסקים שנים רבות בהצלחה ובמקצועיות בתחום דיני המשפחה, רואים בעיסוקם שליחות ואף יותר מכך. "אני עוסק שנים רבות בתחום דיני המשפחה והמקרקעין. השילוב הזה מאפשר לצד ליווי תיקים הקשורים בדיני משפחה וגירושין, לסייע בחלוקת ומכירת הרכוש של זוג המצוי בהליכי גירושיו. בתחום דיני המשפחה אני מרגיש שאני מסייע לאנשים ושאני עוסק בדיני נפשות. למשל כשאני מוציא צו הגנה לבן משפחה, שיכול לעתים ממש להציל את חייו", מספר עו"ד גרטל.

עוה"ד איריס גרבר ומוטי גרטל: "תמיד עדיף להגיע להסכם גירושין המקובל על שני הצדדים"
עוה"ד איריס גרבר ומוטי גרטל: "תמיד עדיף להגיע להסכם גירושין המקובל על שני הצדדים"
עוה"ד איריס גרבר ומוטי גרטל: "תמיד עדיף להגיע להסכם גירושין המקובל על שני הצדדים"
עוה"ד איריס גרבר ומוטי גרטל: "תמיד עדיף להגיע להסכם גירושין המקובל על שני הצדדים"

בעניין זה, מוסיפה עו"ד גרבר: "התמחיתי בתחילת דרכי אצל השופט עמוס זמיר המנוח, שנחשב למוביל ומומחה בדיני משפחה. למדתי ממנו רבות ומאז אני עוסקת בתחום. טובת הילדים תמיד עומדת לנגד עיניי ולא אתן את ידי לעולם לפגיעה בטובתם ועתידם. אני מרגישה שלעתים אני מצילה נפשות ורואה בכך שליחות".

הסוגיות המורכבות בהליך הגירושין

עיקר עיסוקם של עורכי הדין גרטל וגרבר הוא בסוגיות מורכבות, הכוללות הסכמי גירושין, תביעות לחלוקת זמני השהות ומזונות, חלוקת רכוש משותף וצוואות, לצד תחום המקרקעין. יחד הם מציגים ניסיון מקצועי עשיר, המתפרס על פני כ-27 שנים, שבמהלכם ליוו ומלווים תיקים רבים בתחום דיני המשפחה והמקרקעין, ביסודיות, ברגישות ובמסירות. בשיחה עם השניים, הם מצביעים על הדרכים להתמודד עם הסוגיות המורכבות גם בעתות חירום.

ניסיון מקצועי עשיר, המתפרס על פני כ-27 שנים. עוה"ד איריס גרבר ומוטי גרטל
ניסיון מקצועי עשיר, המתפרס על פני כ-27 שנים. עוה"ד איריס גרבר ומוטי גרטל
ניסיון מקצועי עשיר, המתפרס על פני כ-27 שנים. עוה"ד איריס גרבר ומוטי גרטל
ניסיון מקצועי עשיר, המתפרס על פני כ-27 שנים. עוה"ד איריס גרבר ומוטי גרטל

כמי שצבר ידע וניסיון רב בתחום דיני המשפחה, עורך דין לענייני משפחה גרטל מדגיש את החשיבות בגיבוש הסכם גירושין בין בני הזוג: "קיימות שתי דרכים לסיים נישואין - הסכם גירושין או תביעת גירושין. תמיד עדיף להגיע להסכם גירושין המקובל על שני הצדדים על פני הליך משפטי ארוך. זה חוסך זמן וכסף ובעיקר עדיף לטובת הילדים", הוא מסביר. "כדי לסיים נישואין בישראל, יש צורך בקבלת גט בבית הדין הרבני אך נותרות סוגיות משמעותיות כמו קביעת הסדרי אחריות הורית, זמני שהות, קביעת המזונות וחלוקת הרכוש. הסכם גירושין יכול לפתור את כל הנושאים האלו ולחסוך מאבקים משפטיים. ניתן לאשר את הסכם הגירושין בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני".

המורכבות בהליך הגירושין נעוצה בין היתר, בצורך להחליט לגבי חלוקת הרכוש המשותף. "קיים הבדל בין פירוק שיתוף ומכירה של רכוש משותף באופן רצוני או לא רצוני. כאשר שני הצדדים מסכימים, ניתן לחלק את הרכוש או למכור אחד לשני חלקים ממנו, מיוזמתם או בעקבות תביעת גירושין שהוגשה על ידי אחד הצדדים. כשאחד הצדדים מסרב לחלק את הרכוש או מסרב למכור את דירתם, יש צורך במינוי עורכי הדין של שני הצדדים, ככונסי נכסים שיפעלו בהנחיית בית המשפט", אומר עו"ד גרטל. "הדבר הנכון ביותר הוא לבצע העברה אגב גירושין, שאינה דורשת דיווח ותשלום מס שבח או תשלום היטל השבחה, אם החליטו בני הזוג הפרודים להעביר אחד לשני את חלקם בדירה, למשל תמורת זכויות או חלק ברכוש חלופי".

עו"ד גרבר מעלה סוגיה מורכבת נוספת - דמי המזונות. "חשוב לדעת שניתן לשנות את גובה המזונות כשחל שינוי מהותי בנסיבות, שהתרחש לאחר פסק הדין הקודם, כמו ירידה משמעותית בהכנסות האב לאורך זמן או מצב בריאותי שהחמיר ומשפיע על יכולת השתכרותו", היא אומרת. "אם האב איבד את עבודתו בתקופת חירום כמו משבר הקורונה או מלחמה והתיק עדיין מתנהל בבית המשפט, הוא יכול לבקש הפחתה מהירה וזמנית בדמי המזונות. כמו כן, אם האב מוכיח שהחלק של הילד בהוצאות המדור (שכר דירה, משכנתה והוצאות הבית) בדמי המזונות פחת, עקב העובדה שלאם בן זוג קבוע שגר עמה, או ילדים נוספים, שמקטינים את החלק היחסי של הילדים במדור, ניתן לבקש להפחיתם", היא מסבירה. "האם יכולה לדרוש את הגדלת המזונות אם יש הרעה במצבה הבריאותי, ירידה בהכנסותיה, במקרים בהם השתפר באופן משמעותי מצבו הכלכלי של האב או אם האב אינו מקיים את זמני השהות האמורים בפסק הדין".

הרגעים המורכבים בחיים

תחום נוסף בו עוסק המשרד הוא עריכת צוואות, הדורש גם הוא רגישות לצד היכולת לספק פתרונות יצירתיים. "רבים חושבים שצוואות נועדו רק לקשישים ולבעלי רכוש רב, אך צוואה חשובה לכולם, כולל צעירים", מסבירה עו"ד גרבר. "כשאדם לא מותיר צוואה, רכושו יחולק לפי החוק היבש ועלולים להיווצר מצבים פרדוקסליים. כך למשל החוק לא מכיר במושג פרוד, ולכן כאשר אדם שנמצא בהליך גירושין, הולך לעולמו, בן או בת הזוג, ממנו עומדים להתגרש, יקבל חלק מרכושו. צוואה חשובה במיוחד כאשר להורה יש ילדים מבני או בנות זוג שונים וכשיש זוג ידועים בציבור או זוגות חד מיניים. מומלץ גם לערוך צוואה הדדית בין בני זוג, כדי למנוע סכסוך בין האלמנה או האלמן לבין הילדים, שעלולים לנסות להוציאו מדירתו, כדי לממש את חלקם ברכוש. חשוב מאוד שהורים לילדים קטנים, יערכו צוואה, בה ירשמו מי הם רוצים שיהיה האפוטרופוס של ילדיהם, במקרה שחלילה ילכו שניהם יחד לעולמם, כמו באסון הרכבל באיטליה. צעד זה מונע סכסוכים בין 2 המשפחות על אחזקת הילדים".

משרד עורכי הדין גרטל-גרבר עומד לרשות לקוחותיו בכל התחומים הקשורים לדיני משפחה ומהווה כתובת מהימנה ומקצועית לליווי משפטי איכותי ומסור, ברגעים ובהליכים המורכבים בחיים.

משרד עורכי הדין גרטל-גרבר
כתובת: יצחק רבין 2, ב.ס.ר סיטי, מגדל i, קומה 11, פתח תקווה
טלפון: 03-9228352
נייד (מוטי) : 054-2571299
נייד (איריס): 050-2317815
לפנייה במייל >>

בשיתוף משרד עורכי הדין גרטל-גרבר

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"