מתחת לחופה, כשנשבעים לאהוב מעכשיו ולתמיד, ברור שאף אחד מהצדדים לא רוצים להאמין שיום אחד גם הם יצטרפו לסטטיסטיקה הידועה לשמצה, וימצאו את עצמם נאבקים בהליכי גירושים מלאי אמוציות וטלטלות. כשמגיעים למצב הזה, כשהחלומות על אושר ועושר מתנפצים, בהחלט אפשר להבין מדוע קשה להכיל את הרגשות ולקבל החלטות שקולות ואחראיות. בדיוק בגלל זה, יש מי שמזכירים דווקא במצב הרגיש הזה, לעשות כל מאמץ כדי למנוע פגיעה בגורם היקר והשברירי ביותר של בני הזוג – הילדים.
עורך דין לדיני משפחה וירושה במגדל העמק ובקריית שמונה - דניאל ישראלי, מייצג נשים וגברים מכל רחבי הארץ ובכל ערכאה שיפוטית בעניינים אלו. כחלק מעבודתו, הוא הוסמך גם כמגשר ומאמין שחשוב לעשות הכול כדי לנהל הליכי גירושים בדרכי שלום ובנועם. זאת לאחר שחווה על בשרו את המורכבות והקשיים במצב המאתגר הזה.
"אני בעצמי גרוש ואב לשני ילדים. כשעברתי את התהליך הזה הבנתי באמת שדווקא ברגעים האלו של משבר ביחסים, מניסיון אישי, חייבים לשים קודם כל את טובת הילדים במרכז, הרבה לפני כל שיקול כזה או אחר של בני הזוג", הוא אומר. "בהליכים כאלו, הצדדים הרבה פעמים נמצאים בבלבול גדול מצד אחד ובחוסר אונים מצד שני. הרבה פעמים הם לא מבינים איך להתנהל כמו שצריך, לא יודעים אילו זכויות מגיעות להם ומה החובות שלהם – וכל אלו יכולים להשפיע מאוד עליהם ועל הילדים גם שנים רבות קדימה".


לכן, בכל פעם שעו"ד ישראלי נפגש עם מיוצגים חדשים, הוא מקפיד להדגיש בפניהם דבר אחד – ילדים הם מחוץ לתחום בכל ויכוח או מחלוקת משפטית. "חשוב שבני הזוג יבינו שאין קשר בין סכסוכים פיננסיים לבין נושא הילדים, כמו שאין קשר בין ההליך הדתי, של סידורי הגיטין, לבין חלוקת הרכוש, על פי החלטת בית המשפט. עם כל הקשיים שיכולים לצוף בהליכים השונים, חשוב מאוד לעשות את ההפרדה. כי אם לא נעשה את זה עכשיו, ניכנס למלחמות מיותרות, נשלם עוד עשרות אלפי שקלים והרבה יותר על טיפולים פסיכולוגיים לילדים בשלב מאוחר יותר".
לכל צד יש זכויות וגם חובות שמוכרחים להכיר
אנשים נוטים לחשוב שעורכי דין תמיד אומרים ללקוחות את מה שהם רוצים לשמוע ונלחמים בשביל להשיג את מבוקשם בכל מצב. עו"ד ישראלי מדגיש כי זה בהחלט לא המצב אצלו ואומר כי לפעמים זו האחריות שלו דווקא להעמיד מראה לא נעימה מול עיניו של הלקוח ולהגיד "עד כאן". גם אם זה עומד בניגוד לרצונות ולציפיות של אותו הלקוח.
"לדוגמה, בתיק שאני מנהל בימים אלו, הגיע אליי אב שאמר שהוא יכול לפגוש את ילדיו הקטנים בצורה מצומצמת ביותר – ומהצד השני ביקש שלא לשלם מזונות. הסברתי לו שזה לא יקרה ועשיתי הערכה של סכום המזונות שיידרש לשלם – כאשר בסופו של דבר, זה אכן הסכום שבית המשפט פסק שיצטרך לשלם", הוא מספר. "לאותו הלקוח הדגשתי שהעובדה שהוא לא יכול לראות את הילדים, בגלל חוסר זמן או עומס בעבודה, לא פותרת אותו מלשלם מזונות. נכון, זה דבר שלא קל לשמוע, אבל דווקא ברגעים האלו חשוב לשקף את האמת ולא להבטיח דברים שאי אפשר לעמוד בהם או שיפגעו באם ובילדים".
במקרה אחר שטיפל בו, עו"ד ישראלי נדרש להגיש בקשה חריגה בשם המשפחה. במקרה הזה, האב החליט להתנתק לחלוטין מילדיו הקטנים, וגם אימו, הסבתא שלהם, התעלמה מקיומם של נכדיה. במסגרת ההליך בעניינם, בית המשפט קבע שהסבתא תשלם מזונות לאם. "זה מקרה מאוד נדיר", הוא מסביר. "מקום המדינה ועד היום ניתנו רק מספר מצומצם יותר של פסקי דין כאלו. בהחלטה הזאת יש אמירה של בית המשפט כי גם אם האב לא בתמונה מבחירה, זה לא אומר שלסבא ולסבתא אין זכויות וחובות כלפי הנכדים, אם הם יבחרו וירצו בכך".
איך לשקף את רצונו האמיתי של המנוח?
עוד נושא שמאוד קרוב לליבו של עו"ד ישראלי הוא עריכת צוואות, דיני ירושות ועריכת ייפוי כוח מתמשך. במקרים אלו, לדבריו, "הסיפוק מגיע כשאני מצליח להציג ולהוציא לפועל את כוונת המוריש, כפי שהוא באמת ציפה וביקש. לדוגמה, אם אני נתקל במקרים של צוואות שנכתבו בלחץ, בכפייה או במרמה, של אחד היורשים על המוריש עצמו, אני אעשה הכול כדי לשקף את הרצון האמיתי של המנוח, גם אם לא תמיד מדובר במשימה פשוטה".
"אם לדוגמה אחד הילדים אומר שהבעלות על נכס מסוים לא צריכה להתחלק שווה בשווה בין כל היורשים, כי אולי לדוגמה הוא סעד את הוריו בימיהם האחרונים או אולי בגלל שלל סיבות אחרות, זה תפקידי כעורך דין לעשות הכול כדי שרצון הנפטר יכובד, על אף המחלוקות. זה הערך החשוב ביותר שאני כעורך דין חייב לעמוד עליו – וזה נכון גם במקרה הפוך, אם אדם בוחר לנשל את אחד מילדיו. במקרים כאלו, לא תמיד קל לעמוד בפני היורשים, שמן הסתם גם יכולים להביע התנגדות ולנהל מאבק משפטי, אבל דווקא בתיקים רגישים כאלו, חשוב שאני כעורך דין אוכיח בפני בית המשפט שזה אכן היה רצון המוריש", אומר עו"ד ישראלי.
בתפקיד מהסוג הזה, אין ספק שידע משפטי בלבד אינו מספיק. העיסוק בסיפורים משפחתיים מורכבים מצריך גם אינטליגנציה רגשית גבוהה והבנת המורכבויות של נפש האדם. עורכי דין בתחום הזה נדרשים לדעת איך להתנהל ברגישות ובמקצועיות כדי לגשר, לתווך ולהגיע להסכמים הוגנים ומכבדים, שיצמצמו ככל שניתן את הפגיעה בילדים חסרי ישע או בכבודם של מי שהלכו לעולמם. בהקשר הזה, עו"ד ישראלי מעיד כי "אני שמח לקום בכל בוקר ולעשות בדיוק את מה שאני אוהב – להוציא את הצדק לאור, לדאוג שילדים להורים גרושים לא יהיו בודדים או רעבים ומהצד השני, לדאוג שרצונם של מי שהלכו לבית עולמם תמיד ייצא אל הפועל בדיוק כפי שהם התכוונו".
עורך דין לענייני משפחה במגדל העמק ובקריית שמונה - עו"ד דניאל ישראלי
למעבר לעמוד הפייסבוק >>
לפנייה במייל >>
טלפון: 050-720-0022
בשיתוף עו"ד דניאל ישראלי






