חיפוש

ד"ר-עו"ד עומר נירהוד: פועל לתקן טעויות משפטיות

צפו: ערכאה גבוהה היא לא תמיד המקום ההגיוני ביותר לטעון בו שהשופט הקודם לא הבין אותנו. לפי הערכת ד"ר-עו"ד עומר נירהוד, רק 5% מהערעורים שמוגשים מתקבלים. מה לדעתו חשוב להבין בנוגע להגשת ערעורים, ומה מיוחד בפעילות של המשרד שלו

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
ד"ר עו"ד עומר נירהוד TheMarker Labels
בשיתוף ד"ר-עו"ד עומר נירהוד
תוכן שיווקי

כשאנחנו מקבלים פסק דין שלא מוצא חן בעינינו, התגובה הטבעית שלנו היא כמעט תמיד רפרקטיבית: "אני לא מרוצה, אני הולך לערכאה הבאה". התפיסה הרווחת היא שערעור הוא הזדמנות שנייה לשטוח את הטענות שלנו, לשכנע שופט בדרג גבוה יותר שאנחנו צדקנו, אבל מתברר שהערכאה הגבוהה היא כנראה לא המקום הכי הגיוני לטעון שהשופט הקודם לא הבין אותנו. זה משחק אחר לגמרי עם כללים אחרים.

"המטרה של ערעור היא לתקן טעויות משפטיות", מסביר ד"ר-עו"ד עומר נירהוד, מתמחה בערעורים אזרחיים, "זה לא שהשופט פסק נגדי סכום שלא מוצא חן בעיניי, אז אני אעלה למעלה ואקטין את הסכום. המטרה היא לבחון את פסק הדין, לראות איזה טעויות עשה השופט כי יש לנו מערכת משפטית שצריכה לעבוד לפי כללים מסוימים, ואם השופט באמת עשה טעויות משפטיות, אז צריך להצביע עליהן בפני ערכאה למעלה ולהביא או לשינוי או לביטול פסק הדין. לפעמים זה להחזיר אותו אל השופט, אחרי שהערכאה למעלה אמרה לו: "אלה הטעויות שלך, תתקן אותן ותכתוב פסק דין חדש".

נירהוד מציין שסטטיסטיקת הערעורים שמתקבלים היא 5%, ולכן חשוב לדעת מה מחפשת הערכאה שמערערים אליה. "במשרד שלי, להערכתי, סטטיסטיקת הערעורים היא סביב ה-50%", הוא אומר, "אני יודע לזהות טעויות משפטיות שלא כולם יודעים לזהות. לדעתי, לפחות, רוב עורכי הדין לא מבינים את המשחק בבית המשפט למעלה. לפעמים יהיו לך שבעה עניינים בפסק דין ואתה תבוא ותגיד: את זה ואת זה אפשר להפוך בערעור, אבל לא את הכל.

"מעבר לכך, לדעתי עדיף שעורך הדין שייצג אותך בערכאה הראשונה, לא יהיה זה שייצג אותך בערעור. עדיף ללכת למומחה משפטי שיודע להסתכל על התיק בצורה נקייה, ויכול לשנות גישה בערעור".

ד"ר עו"ד עומר נירהוד
לפנייה במייל >>
למעבר לאתר >>

בשיתוף ד"ר-עו"ד עומר נירהוד

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    קלוד קוד. נהפך לתופעה ויראלית שגנבה את תשומת הלב מ–Cursor

    הסערה החדשה בהייטק הישראלי: "זה מטריף ומלחיץ ברמות משוגעות"

    שגיא כהן
    טקס השקה אוטובוסים BRT

    בתים, מגרשים ואחזקות בחברות: הנכסים של ראש עיריית נס ציונה

    טלי חרותי-סובר

    "לא תראי אותי שם": לאן נעלמו הסטודנטים, והאם זה יחסל את האוניברסיטאות?

    מירב ארלוזורוב
    תאילנד בנגקוק 2017

    "למי שפותר את עניין התעסוקה זה אחד המקומות הכי טובים בעולם לחיות בהם"

    קים לגזיאל
    שר ההגנה לשעבר של חוף השנהב, חאמד בקאיוקו (מימין) וגבי פרץ, על רקע ספינת שלדג

    המתווך שדורש 16 מיליון דולר על עסקה למכירת ספינות ישראליות

    חגי עמית
    בנייה בערד. סכומי הזכייה במכרז לשכונה החדשה נמוכים באופן חריג בהשוואה למכרזים דומים

    מחירים נמוכים באופן חריג: יזמים חסידי גור זכו במכרז לשכונה החדשה בערד