חיפוש

גיל צמח: יש דרכים לדאוג לרווחה כלכלית אחרי הפנסיה

"גם מי שמרוויח מעל הממוצע, לא תמיד הוא יגיע לגיל פרישה ויחיה חיי רווחה", מזהיר גיל צמח ומסביר מדוע חשוב לבנות תוכנית פיננסית ופנסיונית שעשויה אף להגדיל את ההון

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
גיל צמח - מומחה להשקעות, פנסיה וביטוח TheMarker Labels
בשיתוף גיל צמח
תוכן שיווקי

רבים מהישראלים מעדיפים שלא להתמודד ולהדחיק את כל נושא ניהול הכספים, לרבות העיסוק בפנסיה על אף חשיבותה הרבה. כמי שמתמחה בניהול הון משפחתי, חיסכון פנסיוני וחיסכון ארוך טווח, מסביר סוכן הביטוח גיל צמח כי "גם מי שמרוויח מעל הממוצע, לא תמיד הוא יגיע לגיל פרישה ויחיה חיי רווחה. לפני נתוני בנק ישראל מעל שני טריליון ששקלים ישנים שנת בפיקדונות הבנקים. הכסף הזה נשחק וזה כסף של אנשים שעובדים קשה בשבילו. הכסף נשחק בגלל עליות המחירים, האינפלציה ויוקר המחיה. לכן, סביר להניח שאדם שהגיע לפנסיה, גם אם יש לו שכר מעל הממוצע במשק, הוא עדיין לא יצליח לשמר את רמת החיים שהייתה לו עד עכשיו. אנחנו צריכים לדאוג לזה שהכסף יעבוד בשבילנו".

לשם כך, מוסיף גיל צמח, יש להשקיע את הכסף: "אנחנו צריכים לגרום לזה שהכסף ימשיך לצמוח ויביא אותנו אפילו לרמת חיים גבוהה יותר ממה שאנחנו נמצאים היום. אני אקח לדוגמה, רופא צעיר שמגיע לעבודה, מקבל קרן פנסיה סטנדרטית. מפקידים לו את הכסף והוא לא שואל יותר מדי שאלות. סביר להניח שכשהוא יגיע לגיל פרישה, רמת החיים שלו לא תהיה אותו הדבר".

צמח אף משתף את סיפורו האישי, כאב לילד עם צרכים מיוחדים, ומסביר כי הצורך לדאוג לבנו מוביל אותו לתכנן באופן מקצועי ויסודי את העתיד, אך לשם כך חשוב לקבל ייעוץ מקצועי. "יש מגוון פתרונות אדיר. יש את הדברים הבסיסיים, כמו לטפל בפנסיה במסלול הנכון, קרנות ההשתלמות, קופות גמל וביטוחים. יש גם דברים יותר מתוחכמים, כמו תוכניות חיסכון ומכשירים פיננסיים שיודעים להעניק תשואה מקסימלית, תוך הגנה על ההפסדים. צריך יד מכוונת, מישהו שייקח את כל הנתונים שלך, של המשפחה, של טווח הזמן להשקעה וישקלל את הנתונים לתוך תוכנית שמתאימה לתמהיל האישי והמשפחתי".

גיל צמח
נייד: 0542637954
לפנייה במייל >>
למעבר לאתר >>

בשיתוף גיל צמח

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ריקי מוזס

    "אני לא צריכה עוד 100 אלף שקל. מה שישנה לי את החיים זה לעבוד יום פחות"

    רוני לוין
    פרדס חנה־כרכור (לקרקע בתמונה אין קשר לכתבה)

    היא קנתה 60 מטר מתוך שדה בפרדס חנה־כרכור — ואז הבינה שיש בעיה

    אפרת נוימן
    מערכת הלייזר "אור איתן" שמיוצרת בשיתוף בין רפאל ואלביט

    הסכסוך העסקי שעלול לפגוע ביכולות הגנת הלייזר של ישראל

    חגי עמית
    זהב. מהווה כמעט 9% מהיבוא השנתי של הודו, אחרי נפט וגז

    יבואנית הנפט השלישית בגודלה בעולם בסחרור כלכלי – ושוקלת צעדי חירום

    בלומברג
    דודי גרשון בעלים קש-קש

    "פעם, הבנקאים שהכירו אותי עשו לי טובה. היום אנחנו מתקרבים לפייבוקס"

    ג'ניה וולינסקי
    612412

    "להרוויח חצי זה לא כישלון": בכירי ההייטק שעזבו קריירות מצליחות בגיל 50