חיפוש

החדשנות על-פי בזק עסקים: חיבור ישיר לענקי הטק והענן הגלובליים

שירותי הענן של בזק עסקים מאפשרים לארגונים עסקיים וציבוריים מכל הגדלים, מעבר לענן מקומי וחיבור מהיר ויציב לעננים הגלובליים, ובכך ליהנות מכתובת אחת שמספקת מגוון שירותי תקשורת ו-IT – כולל תכנון הרשת, אבטחת מידע ומעבר לענן

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
יואל צפריר, בשיתוף בזק
תוכן שיווקי

אם לפני כמה שנים ארגונים עסקיים עוד תהו לגבי עצם המעבר לענן, היום השאלה המרכזית היא לאיזה ענן לעבור - ציבורי, מקומי או היברידי. המעבר לענן הוא מיינסטרימי לגמרי, והוא כיום נחלתם גם של ארגונים ממשלתיים, ציבוריים ופיננסיים, שמחזיקים במידע רגיש. בישראל, שירותי הענן תופסים תאוצה בשלוש השנים האחרונות עם כניסת ענקי הענן הגדולים (Hyperscalers) לכאן, כאשר במקביל חברות IT ותשתית פותחות עוד ועוד חוות שרתים כדי לענות על הביקוש. גם פרויקט נימבוס הממשלתי מהווה קטליזטור שמניע את הביקושים לענן וכך גם כניסתם של עננים ריבוניים הפועלים תחת הרגולציה המקומית.

המציאות העסקית והטכנולוגית הזו הובילה את בזק לבצע שני מהלכים משמעותיים: הראשון, להקים ענן מקומי, מבוסס טכנולוגיית VMware, תחת שם המותג VCLOUD, היושב בליבת הרשת של בזק ומאפשר ללקוחות לעבור לענן ישראלי בגבולות המדינה ובקו ישיר. השני, לייצר פלטפורמה שתאפשר לארגונים ולעסקים להתחבר דרך בזק לענקיות הענן הגדולות וביניהן, אמזון (AWS) - ללא צורך באופרציה מורכבת, כי התשתית של בזק כבר מחוברת אליהם.

יונתן חמו | צילום: פרטי
יונתן חמו | צילום: פרטי
יונתן חמו | צילום: פרטי
יונתן חמו | צילום: פרטי

שירות Hyper Connect של בזק יאפשר ללקוחות ביצועי רשת משופרים עם חיבור ייעודי בין תשתיות הלקוח לספק הענן במגוון קצבים סימטריים, חיסכון בעלויות של תעבורת הנתונים מהענן הציבורי בהשוואה לתעבורת הנתונים באינטרנט ותשתית מאובטחת, אמינה וחסכונית יותר בין תשתית הלקוח לענן הציבורי.

"כחברת תקשורת שנהנית מבסיס לקוחות איתן ונאמן, תשתיות טכנולוגית מתקדמות והון אנושי משובח, מצאנו לנכון לבנות מערכת שתפשט את החיבור של הלקוחות לשירותי ענן", אומר יונתן חמו, מנהל אגף שיווק ומוצרים עסקיים בבזק. "עד היום המעבר לענן היה תהליך מורכב, יקר ועתיר זמן. אנחנו הופכים את הגישה לענן הגלובלי לפשוטה, מאובטחת, עם שיהוי נמוך וחסכון בעלויות".

חיבור בלחיצת כפתור
עוצמת פתרונות הענן של בזק מתבררת כשצוללים לפרטים. פתרון ה-VCLOUD, מסביר חמו, נשען על הטכנולוגיה המתקדמת של חברת VMware, חברת ענק המתמחה בפתרונות וירטואליזציה. בנוסף לגמישות בתפעול וניהול מספר גדול של שרתים בהתאם לצורכי הארגון, החיבור בקו הישיר לענן המקומי מבטיח רמת אבטחה גבוהה באמצעות רשת סגורה ומאובטחת, המכונה "גן סגור". גם הפלטפורמה שמאפשרת חיבור לענקי הענן נשענת על שותפות עם שחקנים גלובליים, ולמעשה שחקני הענן הגדולים, ומבוססת על תשתית טכנולוגית איתנה.

"בשונה מעבודה עם חברת ענן אחת בלבד, אנחנו מאפשרים ללקוחות שלנו לבחור את הספק הנוח להם, מבלי להכריח אותם להתביית על גורם אחד", מבהיר חמו. "ביצענו פרויקט תשתית גדול כדי לאפשר את החיבור של הלקוחות לעסקים הגלובליים והוא כולל רבדים של הסמכות, ידע ותמיכה. הלקוח יכול להתחבר לענן שבו הוא מעוניין מתוך מגוון האפשרויות שעומדות בפניו, באמצעות בזק וליהנות ממערך התשתיות, המערכות, ההרשאות וההסמכות שלנו. בדרך כלל, התקשרות כזו עשויה לקחת חודשים. הלקוח נדרש לפתוח חשבון ולקבל הרשאות. מי שעובר דרכנו צריך רק ללחוץ על כפתור, באופן הרבה יותר פשוט וקל. זה מאפשר ללקוחות לקבל החלטות בצורה מושכלת ולבצע אופטימיזציה של צריכת שירותי הענן שלהם. אגב, השירות מיועד לא רק לגדולים, אלא גם לעסקים קטנים ובינוניים, כולל חברות של 10-15 עובדים".

אתם בסוף חברת תקשורת. מה היה הרציונל מאחורי שירותי הענן?
"יש כאן שלושה מרכיבים", משיב חמו. "כמי שמובילה את השוק העסקי עם פתרונות תקשורת מתקדמים, זיהינו את הצורך הגובר של לקוחות בשירותי ענן. זה משלים את סל השירותים שאנחנו מציעים לחברות וארגונים, כחברה שהיא One Stop Shop. החטיבה העסקית של בזק מציעה כיום ללקוחותיה שירותי תקשורת מנוהלים ומגוונים, החל מתשתיות אופטיות ייעודיות לעסקים ואינטרנט מהיר ומאובטח, דרך שירותי מרכזיה חכמים, שירותי אבטחת מידע וסייבר ועד ציוד קצה מנוהל, והוספת הרכיב של שירותי ענן הכרחי להשלמת קשת השירותים. כך הלקוח יכול ליהנות מכתובת אחת, שמספקת מגוון שירותי תקשורת ו-IT - כולל תכנון הרשת, אבטחת מידע ומעבר לענן. לבסוף, זה מבטא את החדשנות שלנו, שהיא חלק מהדנ"א הארגוני שלנו".

האם המשמעות היא שהלקוח שרוצה לעבור לענן צריך להיות גם לקוח בזק?
"התשובה היא לא. אנחנו נאמנים לעקרון הגמישות שמלווה אותנו בקשר עם הלקוחות. בזק היא הכתובת של הלקוחות שרוצים לעבור לענן, אבל הם לא מחויבים לצרוך את כל השירותים דרכה. יתרה מזאת, יש לך כבר חשבון באמזון ואתה רוצה להרחיב את הגיבוי? בבקשה. תוכל להצטרף לשירות ואנו נעשה לך קישור לוגי, כי שוב - אנחנו מחוברים אל אמזון ישירות. אתה רוצה לנהל חשבון עצמאית? אין בעיה. יש כאן בשורה ענקית לשוק - תבחר את מי שאתה רוצה מתוך מגוון האפשרויות הקיימות ואנחנו נהיה 'המאפשר' (Enabler) הגדול שלך. אנחנו רואים את עצמנו כמי שמחברים את השוק הישראלי לענקי הטק והענן הגלובליים".

מעטפת של שירותים
אגף השיווק העסקי בבזק אמון על יצירת שירותים חדשים, תימחורם ומיצוב החברה כגורם טכנולוגי מוביל בנוף התקשורת הישראלית. לבזק יש מאות אלפי לקוחות עסקיים במנעד רחב: מארגוני אנטרפייז גדולים - ובכלל זה מפעלי תעשיה וענקיות הייטק - עד ארגונים קטנים ובינוניים. חמו מתאר מציאות עסקית מורכבת בה פועלת בזק. מצד אחד, שוק התקשורת, בארץ ובעולם, סובל מסטגנציה יחסית וגדל בקצב איטי למדי, 1%-2% לשנה. מצד שני, הסביבה היא מאוד תחרותית, הן מבחינת המוצרים והן מבחינת המחירים, כאשר במשחק משתתפות חברות שונות המציעות מגוון של תשתיות, כמו סיבים וסלולר. בזק למשל, מתמודדת הן מול חברות טלקום אחרות, כולל בשירותי הטלפוניה, הן מול חברות אינטגרציה והן מול הוונדורים הגדולים שמציעים שירותים במודל SaaS.

"המציאות המורכבת הזו גרמה לנו להגדיר ולחדד את הצעת הערך ללקוחות", מסביר חמו. "העוצמה של בזק היא בעולמות השירות. אנחנו מספקים שירות ברמה גבוהה והאמינות היא הקלף הכי חזק שלנו. הלקוח שלנו מחפש את החברה שתספק לו את השירות המהיר והמקצועי ותאפשר לו המשכיות עסקית. הוא רוצה חברה ישראלית עם תשתיות ושירותים המותאמים לצרכים של השוק המקומי. בזק, על מערך התמיכה הארצי שלה ואנשי המקצוע הטכניים שלה - שהינם בעלי ותק מקצועי, ניסיון וידע, הפועלים גם כיועצי ה-IT של הלקוחות - יודעת לספק מעטפת של שירותים: נטוורקינג, רשתות ניהול, תקשורת, ולוודא שסביבת העבודה וטיפולוגיית הרשת תואמת לצרכים של הלקוח".

הזכרת קודם את מימד החדשנות. איך מטפחים חדשנות בארגון כה גדול, שמטבע הדברים לא עובד כמו סטארט-אפ?
"קודם כל, חדשנות היא תולדה של דנ"א ארגוני. זה מושרש אצלנו. שנית זה עניין של אנשים. אצלנו כל שדרת הניהול הבכירה, מהמנכ"ל ומטה, ממוקדת בחדשנות ורצה קדימה אל עבר הפתרונות הטכנולוגיים הבאים. כארגון, יש לנו הבנה ברורה לאן הולך השוק ואנחנו ערים למגמות הרווחות בו, ואנחנו גם יודעים להעריך לאן הוא צועד. מעל כל אלה, אנחנו גם משתפים פעולה עם סטארט-אפים במגוון תחומים לצורך שדרוג השירות, הוספת מוצרים חדשים והגדרת רמת הסיכון בו הם נמצאים. אנחנו כל הזמן עם יד על הדופק ומנהלים תהליך של חדשנות מתמדת".

>>> לאתר החברה >>>

בשיתוף בזק

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    הר יונה נוף הגליל

    "הם קובעים פה את המחירים. באים לקבלנים וקונים 100 דירות בבת אחת"

    טלי חרותי-סובר
    015960

    רק 70 איש ייהנו מ-100 מיליון שקל: העסקה שקורעת את עמק חפר

    ענת ג'ורג'י
    ברבורים שחורים

    פוסט בדיוני של 7,000 מילה הפיל את וול סטריט – וצריך לעניין כל אחד

    דפנה מאור
    ביג פאשן גלילות

    "זה לא טלטלה – זה הוריקן": מאחורי המספרים של ביג פאשן גלילות

    ירדן בן גל הירשהורן
    עודד טהורי מנכ"ל ומייסד ומיטל נועם מייסדת שותפה בג'ין טכנולוגיות

    מנכ"ל הסטארט-אפ שעשה 3 יחידות מתמטיקה רוכב על המהפכה

    חגי עמית
    איליי בר משה

    "אני משקיע 87% במניות ספציפיות. התיק שלי עוד קטן ואני לא מפחד מהסיכון"