חיפוש

הפתרונות המתקדמים בישראל למיחזור ולהשבת סולבנטים ופסולת נוזלית

עם מפעל חדשני בדימונה, הכולל מרכז מו"פ מהמתקדמים בישראל, ממצבת חברת דלקסן את מעמדה כמובילה בתחום טיהור זיהומי פסולת חומרים מסוכנים בישראל. מנכ"ל החברה נתי פז, מספר על הפתרונות היצירתיים והתוכניות לשיפור הטיפול בנוזלי שפכי תעשייה וליצירת חומרים חדשים מהם

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מפעל דלקסן - מבט מלמעלה
מפעל דלקסן - מבט מלמעלה
מפעל דלקסן - מבט מלמעלה צילום: תקווה מהבד
מפעל דלקסן - מבט מלמעלה צילום: תקווה מהבד
דניאל דותן
תוכן שיווקי

במאה ה-21, כשההגנה על הסביבה, האקולוגיה והראייה הירוקה מועלות דרך קבע לסדר היום, אחד הדברים החשובים ביותר לקיומם של חברות ומפעלים תעשייתיים הוא הטיפול במזהמים. כך בהתאם, הפכו בעשורים האחרונים חברות לטיפול בשפכים וטיהור חומ"ס (חומרים מסוכנים) לשחקן חזק ומשמעותי.

נתי פז | צילום: אילן גורליצקי
נתי פז | צילום: אילן גורליצקי
נתי פז צילום: אילן גורליצקי
נתי פז צילום: אילן גורליצקי

אחד השחקנים המובילים בתחום הוא מפעל דלקסן המתמחה במיחזור והשבה של מגוון רחב של ממסים (סולבנטים) - חומרים כימיים המשמשים בתהליכי הייצור בתעשיית התרופות, החקלאות, הצבע, האלקטרוניקה ותעשיות נוספות.

שותפות דלקסן הוקמה בשנת 2010 ע"י חברת סנו-אינטרטראנס ודלק שמנים שחברו יחד והקימו את השותפות. שלוש שנים לאחר מכן, הפכה שותפות דלקסן לחברה ובשנת 2016 הועברה לשליטת קבוצת סנו ברונו וקרן פימי.

בשנת 2017 הושלמה בנייתו של המפעל החדש של דלקסן שהעתיק את מקומו מלוד לדימונה, ומהווה כיום את המפעל הגדול והמתקדם בישראל לטיפול והשבת ממסים - זיהומי פסולת חומ"ס נוזלית. במפעל הוקמו עמודות זיקוק חדשות, מעבדת מחקר ומרכז מו"פ חדשני הפועל לבחינה מתמדת של טכנולוגיות וטכניקות חדשות לטיהור ממסים.

"עלותם של מרבית ההממסים יקרה כיוון שרובם מיוצרים מנפט שהוא משאב מתכלה", מסביר נתי פז, מנכ"ל חברת דלקסן, "תהליכי המיחזור וההשבה מאפשרים הוזלה של חומרי הגלם ושמירה על המשאבים. דלקסן מקבלת את זרמי הממסים מהתעשייה, מעבירה אותם תהליכים כימיים וזיקוק ומשיבה אותם לתעשייה בארץ ובחו"ל. בכך אנו מאפשרים שימוש חוזר בחומרים היקרים שלא הולכים לאיבוד בתהליך, ולא פחות חשוב, נרתמים לתהליך האקולוגי על ידי מיחזור החומרים".

עמודות הזיקוק במפעל דלקסן | צילומים: תקווה מהבד
עמודות הזיקוק במפעל דלקסן | צילומים: תקווה מהבד
עמודות הזיקוק במפעל דלקסן צילום: תקווה מהבד
עמודות הזיקוק במפעל דלקסן צילום: תקווה מהבד

פז מונה למנכ"ל חברת דלקסן וחברת הבת כימיסן סחר, בפברואר 2021. לפני כן הוא ניהל את חברת נגב אקולוגיה במשך עשור והביא אותה מחברה קטנה לאימפריה שהיא כיום.

ומלבד מפעל חדש... יש לחברה גם שם חדש?

"בהחלט. כחלק משאיפתנו להציב את האקולוגיה והחשיבה הירוקה בראש סדר העדיפות, בחרנו לחברת דלקסן שם חדש ותואם יותר לתפישה זו - GreenStream".

מה מייחד את החברה?

"ייחודיות החברה בכך שהיא מספקת פתרונות יצירתיים בעלי טווח רחב לכל לקוח וספק. דלקסן מתמחה במספר תהליכים: ניטרול, הפקה, מיצוי, ניקוי, זיקוק ועוד. החברה מקבלת את זרמי הממסים מהתעשייה, מעבירה אותם תהליך של זיקוק והשבה ומוכרת אותם לתעשייה בארץ ובחו"ל. זרמי נוזלים כימיים שמקורם בתעשייה הם פרמטר חשוב ברווחיות של כל מפעל ובנושא קיימות. הטכנולוגיה המתקדמת שלנו להשבה ולמיחזור הנוזלים התעשייתיים מאפשרת שימוש חוזר באותם כימיקלים כך שלא ילכו לאיבוד בתהליך".

באיזו טכנולוגיה אתם משתמשים?

"התהליך שלנו בנוי בעיקרו על זיקוק ואידוי. לקוחות החברה הם מכלל התעשייה, בעיקר מפעלים של חברות גדולות ומוכרות בתחום הפארמה (יצרני תרופות), אגרו (יצרני דשנים וחומרי הדברה לחקלאות), יצרני חומרי ניקיון, תעשיית האלקטרוניקה והצבע. אנו מקבלים מהם פסולת נוזלית שמעורבים בה לא מעט חומרים. הזרמים לרוב מגיעים בצבע שחור ויוצאים מאיתנו שקופים באמצעות תהליך זיקוק מתקדם וחדשני המגיע לרמות טיהור של עד למעלה מ-99%. אנו מפרידים את החומרים בתהליך, כשחלקם חוזרים לתעשייה בארץ וחלקם נמכרים למדינות שונות בארה"ב, הודו, טורקיה ובאירופה. החומרים משמשים חזרה לאותן תעשיות, וגם לתעשיות הניילון המשתמשת בחומרים שאנו מפרידים מתעשיות אחרות.

"בדו"ח תמונת מצב - טיפול בפסולת בישראל שנת 2019 שפרסם המשרד להגנת הסביבה, הוצג משולש הפוך הכולל חמישה שלבים אידאליים במיחזור ובהשבת שפכים. אנו מטפלים בשלושה מתוך החמישה: הכנה לשימוש חוזר, מיחזור, והשבה לאנרגיה".

מה מייחד את מפעל דלקסן?

"המפעל של דלקסן הוא כאמור המפעל הגדול והחדשני ביותר בישראל. לחברה מעבדה אנליטית מתקדמת המאפשרת פיתוח תהליכי הפרדה מורכבים תוך ניתוח מלא הן של זרמי הקבלה והן של הזרמים לאחר הטיפול. זה מאפשר פיתוח תהליכי הפרדה קבועים שמבטיחים נצילות גבוהה של התהליכים ותוצרים בעלי חשיבות גבוהה שמאפשרים ללקוחות להחליף את הממסים פריים בממסים ממוחזרים בעלי דרגת ניקיון גבוהה. התהליך הוא תהליך סגור המתבצע בוואקום שיתרונותיו הם: טמפרטורת עבודה נמוכות, היעדר פליטות לאוויר באופן מוחלט (ללא כניסה ויציאת אוויר מהמערכת), וניצולת גבוהה של התהליך. המעבדה פועלת תחת תקני ASTM. דלקסן מיחזור בע"מ פועלת בתקנים מתקדמים על פי OHSASH 18001, ISO 14001 & ISO 9001.

"מרכז המו"פ המתקדם שלנו כולל מומחים שבוחנים כל הזמן תהליכי השבות וזיקוקים חדשים שטרם נעשו בעבר. אנחנו מצליחים היום להשיב חומרים שהלכו להטמנה או לשריפה, מדובר בתהליכים מאוד מורכבים וחשובים.

"אנחנו יודעים לבצע עבודות איכותיות מאוד של זיקוק, אידוי, הפרדה והשבה. איכות החומרים שיוצאים בתהליך הם באיכות גבוהה".

מהו חזון החברה להמשך?

"במרכז המו"פ של דלקסן אנו עובדים מידי יום על תהליכים חדשים להשבה ומיחזור. היום אנו בודקים זרם גדול של פסולת שלא ניתן להשיבו עדיין ואנו עובדים על פתרונות השבה לחומרים הללו במטרה לפתח מהם חומרים נוספים בעתיד, לדוגמה: נוזל קירור למזגנים לתעשייה הביתית ולתעשיית המכוניות. או חומרים בתעשיית הפלסטיק. אנו בוחנים כל הזמן תהליכים חדשים ומתקדמים לשיפור הטיפול בנוזלי השפכים של המפעלים וליצירת חומרים חדשים".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    IRAN-CRISIS/

    המלצה יוצאת דופן, באמצע הלילה, רגע לפני המתקפה: לקנות דולר, למכור שקל

    איתן אבריאל
    הר יונה נוף הגליל

    "הם קובעים פה את המחירים. באים לקבלנים וקונים 100 דירות בבת אחת"

    טלי חרותי-סובר
    015960

    רק 70 איש ייהנו מ-100 מיליון שקל: העסקה שקורעת את עמק חפר

    ענת ג'ורג'י
    ברבורים שחורים

    פוסט בדיוני של 7,000 מילה הפיל את וול סטריט – וצריך לעניין כל אחד

    דפנה מאור
    ביג פאשן גלילות

    "זה לא טלטלה – זה הוריקן": מאחורי המספרים של ביג פאשן גלילות

    ירדן בן גל הירשהורן
    עודד טהורי מנכ"ל ומייסד ומיטל נועם מייסדת שותפה בג'ין טכנולוגיות

    מנכ"ל הסטארט-אפ שעשה 3 יחידות מתמטיקה רוכב על המהפכה