חיפוש

האזינו: כיצד ניתן לסייע לילדים להתמודד בתקופות של חוסר וודאות?

בתקופות של טלטלות כמו גם בימי שגרה, טיפול פסיכולוגי יכול להיות כלי משמעותי להתמודדות עם קשיים ואתגרים. ד"ר מלי סולן, פסיכולוגית קלינית המתמחה בעבודה עם נוער ומבוגרים, מסבירה אילו כלים עשויים לסייע בהתמודדות של התא המשפחתי ועל החשיבות של פניה לטיפול פסיכולוגי בעת הצורך

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עידן קוולר וד"ר מלי סולן
עידן קוולר וד"ר מלי סולן
עידן קוולר וד"ר מלי סולן
עידן קוולר וד"ר מלי סולן
בשיתוף ד"ר מלי סולן
תוכן שיווקי

ממגפת הקורונה ועד למלחמת "חרבות ברזל", השנים האחרונות התאפיינו בשיבושים ניכרים לשגרת החיים במדינת ישראל. באופן טבעי, האירועים הדרמטיים הללו גובים מחיר כבד במיוחד מכל אותם ישראלים שהתמודדו עוד קודם לכן עם קשיים נפשיים, חברתיים או אישיים.

האזינו לפודקאסט:זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels

האזינו: כיצד ניתן לסייע לילדים להתמודד בתקופות של חוסר וודאות?

זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels

האזינו: כיצד ניתן לסייע לילדים להתמודד בתקופות של חוסר וודאות?

אורך-- : --זמן0:00

כיצד נראה טיפול פסיכולוגי בשעת משבר – ואיך המלחמה משפיעה על ההתמודדות עם קשיים בזוגיות או עם הפרעת קשב וריכוז בילדים? כדי לענות על השאלות האלה ואחרות, ד"ר מלי סולן, פסיכולוגית קלינית המתמחה בעבודה עם נוער ומבוגרים, התארחה באולפן הפודקאסטים של TheMarker Lables. ד"ר סולן מנהלת קליניקת טיפול פרטית בשיכון דן בתל אביב ומשמשת כחוקרת-עמיתה במכון לרפואה מדויקת אוניברסיטת פרינסטון.

"המחקר הנוכחי שלי באוניברסיטת פרינסטון בא לפתור בעיה שיש תורי המתנה גדולים הנגישות של טיפול בבריאות הנפש היא נמוכה בארץ וגם בעולם ובמיוחד אחרי מלחמת חרבות ברזל. אנחנו אומרים – בואו נטפל לפחות באוכלוסייה של צעירים ומתבגרים שמהווה חלון הזדמנויות. טיפול בגיל הזה יכול למנוע התפתחות של הפרעה כרונית לכל החיים. אנחנו לוקחים כלים שפותחו בארצות הברית ויודעים שעובדים ומציעים את זה כטיפול דיגיטלי, לומדה דיגיטלית – ניתן לכם את זה בצורה שהיא Teenager friendly'', כסרטוני טיק-טוק".

ד"ר סולן מונה כלים נוספים בהם יכולים להיעזר הורים במטרה להתמודד עם הקשיים של ילדיהם: "הראשון הוא זמן איכות קבוע, שבו ההורים מורידים את הרגל מדוושת הביקורתיות כלפי הילד ומלראות את חצי הכוס הריקה – כלומר 'כמה הילד שלי הוא לא כמו שהוא צריך להיות', והאם אני יכולה למצוא בזמן האיכות הזה את הדרך לשקף לילד, להחזיר אליו משהו טוב, אמיתי, שהוא עשה. בזמן הזה חשוב מאוד לתת לו את החיזוק לדברים הטובים שהוא עשה. הדבר השני - חשוב מאוד שההורה ימצא את הזמן לקחת לעצמו כמה דקות להירגע כל יום – לנשום רגע, לעמעם אורות, כל הורה בדרך שלו".

למידע ופרטים נוספים – ד"ר מלי סולן:
לאתר לחצו כאן >>
לשליחת מייל לחצו כאן >>
טלפון: 052-9596643

הירשמו לסדרה "זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels" באפליקציות הפודקאסטים:
Spotify >>
Apple Podcasts >>

בשיתוף ד"ר מלי סולן

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מוצרים של חברת אונדס תעשיות צבאיות

    ענק חדש? "יש להם המון כסף. החברות הביטחוניות הגדולות בישראל בפאניקה"

    חגי עמית
    שיינדי לנדאו, יוסי שינובר וחיים וניט

    לאן נעלמו 100 מיליון שקל? השיטה נחשפת - וטיפ הזהב שקיבלו הנחקרים

    ליאת לוי
    טיל איראני מוצג לראווה בפארק בטהראן, איראן, השבוע. הלוחמה של איראן בעזרת טילים וכטב"מים זולים מצליחה לרסן את המעצמה האמריקאית

    היא שלפה קלף מנצח - ועכשיו ידה של איראן על עליונה

    אקונומיסט
    מתן חודורוב

    "מי שחושב שהמתקפות יפילו העסקה, לא מכיר את אסף והמוטיבציות שלו""מי שחושב שהמתקפות יובילו לנפילת העסקה, לא מכיר את אסף והמוטיבציות שלו"

    רותם שטרקמן
    מערכת ההגנה האווירית הקוריאנית משגרת טיל M-SAM. דרום קוריאה היא יצואנית הנשק התשיעית בגודלה בעולם

    הגנה אווירית לואו-קוסט: "עומדים בתור כדי לקנות את טילי היירוט שלנו"

    בלומברג
    מייסדי נו ניים, שי לוי שעזב את החברה לפני המכירה (מימין) ועוז גולן. לדברי השופט, אי אפשר לשלול כוונה להעשיר את גולן במהלך

    חברת ההייטק עיכבה פיטורי עובד, והוא נושל מ-12 מיליון שקל