חיפוש

Best Friends

"ישראל נמצאת במרחק צעדים ספורים מהיכולת להוביל עולמית את תחום הרפואה הווטרינרית"

ד"ר חיליק מרום, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים לחיות הבית, מספר על פעילות הארגון למען הווטרינרים ולמען כלל חיות הבית בישראל, על השפעת מגפת הקורונה, ומשימת הארגון להוביל את הרפואה הווטרינרית במדינת ישראל שצועדת לקראת הובלה עולמית בתחומים מגוונים ברפואה הווטרינרית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
דניאל דותן, בשיתוף ארגון הרופאים הווטרינרים
תוכן שיווקי

אחת ההשפעות הגדולות של מגפת הקורונה באה לידי ביטוי במודעות לתכנים מעולם הרפואה שהמגפה העלתה בפני הכלל.

ד"ר חיליק מרום
ד"ר חיליק מרום
ד"ר חיליק מרום צילום: יונתן מרום
ד"ר חיליק מרוםצילום: יונתן מרום

"מאז פרוץ מגפת הקורונה, על כל מסך בבתי ישראל הופיעו מידי יום אנשי רפואה ומדע. השיח התמקד במגפות, נדבקים וחיסונים", אומר ד"ר חיליק מרום, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים לחיות הבית, רופא וטרינר וחוקר, "העולם השתנה במידה ניכרת בשנים האחרונות, וכשהקורונה הגיעה, היא האיצה תהליכים".

כיצד זה נקשר לעולם הווטרינריה?
"הקורונה העלתה את מודעות הציבור לתחום הרפואה בכלל, גם לרפואה הווטרינרית" אומר ד"ר מרום, "הקהילה שלנו מורכבת מבני האדם, מחיות המחמד, מחיות הבר וחיות המשק, אשר חולקות איתנו את אותם מרחבי מחיה ויוצרות עמנו ממשקים עקיפים וישירים".

"הווטרינרים בקהילה הם הגוף המאבחן, המתריע והראשון שמגיש טיפול נכון ואפקטיבי שיכול לבלום התפרצות של מגפות או חלילה להיכשל בבלימתן. אגב, מקורן של כל המגפות שהתפרצו עד כה בעולם הוא בפתוגנים שהרזרבואר שלהם הוא בעלי החיים שבטבע״.

"שורת הווטרינרים שעוסקת במחקר, בבריאות הציבור וברפואה הקלינית בקהילה, מספקת את שכבות ההגנה הראשוניות האפקטיביות. כאשר אדם נדבק ומגיע כבר לטיפול של רופא בקופות החולים או במרכזים רפואיים, זה כבר שלב מאוחר שבו קשה לעצור התפרצות של מגפות. הקורונה דחפה את הווטרינרים אל קדמת הבמה, והיום אנחנו מדברים בעצם על בריאות אחת-רפואה אחת-קהילה אחת. זה מובל כיום על ידי ארגון הבריאות העולמי, מתוך ההכרה בחשיבות המחקר והרפואה הווטרינריים, הרופאים והרופאות.

"בישראל, הרפואה הווטרינרית בקהילה מובלת על ידי ארגון הרופאים הווטרינרים לחיות הבית שהוא הגוף המקצועי הווטרינרי הגדול והמשמעותי, המונה למעלה מ- 850 רופאות ורופאים העוסקים ברפואת הבית בקהילה וברפואת סוסים".

מהי פעילות הארגון?
"הארגון פעיל ומעורב בוועדות הכנסת השונות ובתהליכי שינוי חקיקה, פועל לקידום הרפואה הווטרינרית הנכונה, לעידוד מחקר, וחינוך הציבור לבעלות אחראית. הוא משקיע מאמצים רבים בסוגיית רווחת בעלי החיים וזכויותיהם, כשלאחרונה התחזק שיתוף הפעולה המבורך עם שר החקלאות החדש, עודד פורר, שפועל לקידום מספר נושאים שבליבת העשייה הארגונית.

"כחלק מפעילות הארגון לקידום הרפואה הווטרינרית הנכונה, אנו מפעילים ועדות אקדמיות ומקצועיות שמנסחות נהלים לרפואה מיטבית, כך שבעלי החיים של כולנו יוכלו לקבל רפואה ואבחון מדויקים יותר. כל מי שמגדל בעלי חיים וודאי הבחין כי בשנים האחרונות ניכר שינוי חיובי משמעותי בנראות המרפאות הווטרינריות, בטכנולוגיה ובפרוטוקולים הרפואיים״.

"אחד התחומים שאנו מתמקדים בהם, הוא סוגיית החתולים חסרי הבעלים - חתולי הקהילה, בשל הבעיה המורכבת. החתולים אשר חולקים איתנו את השטחים האורבניים והכפריים ראויים לחמלה שלנו מצד אחד, ומהווים מטרד ואיום על בריאות הציבור מהצד השני (לדוגמה חתולים שנכנסים למפעלי מזון, למטבחים של מסעדות, וכד'). הארגון חותר למציאת פתרונות הומניים משולבים לצד עידוד מחקרים שיניבו פתרונות חלופיים מאלו שקיימים היום, לטיפול בבעיה.

"במסגרת הראייה הכוללת אנו פועלים מתוך הבנה שהתנועה בין הקהילות מחייבת את ההתייחסות שלנו ולכן "התחלנו לאחרונה לייצר קשרים עם הארגון המקביל באיחוד האמירויות ועם מדינות נוספות במזרח התיכון ובאגן הים התיכון במטרה לייצר שיתופי פעולה וקידום רפואה אזורית קולקטיבית".

מה חזון הארגון להמשך?
"החזון שלנו הוא לראות קהילה אחרת - מודעת יותר, אחראית יותר וחומלת יותר כלפי בעלי החיים שהם עם וללא בעלים. מעבר לכך, המטרה שלנו היא לראות את מדינת ישראל צועדת את מספר הצעדים הנוספים שיציבו אותה כמובילה אזורית ועולמית בתחום הרפואה הווטרינרית, כפי שהיא מובילה בתחום ההייטק ובתחומים אחרים. יש לנו פה אנשים מצוינים, ידע עצום, טכנולוגיה ויכולת, ואנחנו רוצים לאפשר את האינטגרציה של כל הדברים האלו. זה צריך להיעשות באמצעות עידוד ותמיכה ממשלתית במחקר ופיתוח, שינוי גישה של הרגולטור והקמת בורד ישראלי להתמחויות.

"אני סמוך ובטוח, כי ארגון הרופאים הווטרינרים לחיות הבית עתיד להיות כבר בשנת 2022, ארגון משמעותי מאוד, לא רק בתוך ישראל, אלא בכל אזור אגן הים התיכון והמזרח התיכון כולו".

למידע ופרטים נוספים:
054-3527414
מעבר לאתר
ליצירת קשר במייל

בשיתוף ארגון הרופאים הווטרינרים

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"

    יעל בלקין | תקופת ההשכלה
    מוצרים של חברת אונדס תעשיות צבאיות

    ענק חדש? "יש להם המון כסף. החברות הביטחוניות הגדולות בישראל בפאניקה"