חיפוש

"שיווק נכון זה הרבה פעמים עניין של טיימינג"

אנרגיות גבוהות, חשיבה חיובית, יצירתיות ואופטימיות הן חלק מארגז הכלים של טלי שרון, סמנכ"לית השיווק והמכירות בקבוצת רם אדרת. את תחום הנדל"ן היא עוזבת כל ארבע שנים, ומתייצבת כמורה לספרות בכיתה בחטיבת הביניים, שם היא מלמדת שנה, סוג של שליחות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
ענת יפה
תוכן שיווקי

אביה איש נדל"ן והיא נשואה לשמאי מקרקעין ומתכנן ערים, כך שלא מפתיע המסלול הקרייריסטי שעברה טלי שרון, סמנכ"לית השיווק והמכירות בקבוצת רם אדרת.

"רציתי להיות מורה ומחנכת, אבל החיים רצו אחרת", מספרת שרון ומוסיפה: "אני נהנית בכל רגע בתחום הנדל"ן כבר עשור, אבל ליבי נמצא גם בהוראה, לכן כל 4 שנים, אני לוקחת שנה אחת הפסקה והופכת למורה לספרות בחטיבת ביניים, למשך שנת לימודים תמימה, סוג של שליחות עבורי".

ספרי על קבוצת רם אדרת.
"רם אדרת היא קבוצת נדל"ן שנוסדה לפני קצת יותר מ- 20 שנה ובה שלוש חברות: רם אדרת הנדסה, המשמשת כזרוע ביצועית בפרויקטים הנדסיים מורכבים; רם אדרת מגורים, עוסקת בייזום פרויקטים למגורים ותנופה בעיר, האחראית לתחום ההתחדשות העירונית בקבוצה".
לאחרונה קטפה קבוצת רם אדרת שני פרסים בתחרות מצוינות בענף הבנייה של התאחדות בוני הארץ והקרן לעידוד ענף הבנייה. "אנחנו החברה הראשונה שזוכה בשני פרסים בתחרות אחת. זה מאוד מרגש ומספק", אומרת שרון.

ספרי קצת על התפקיד שלך בחברה.
"התפקיד שלי כולל שני כובעים: שיווק ומכירות, ולמרות שיש ביניהם השקה, הם לא מתנהלים אותו דבר. בכובע של השיווק אני חושבת על איך למתג ולמצב את הקבוצה בקרב הציבור הרחב, ואילו בכובע של המכירות אני חושבת על מהלכים שיעזרו לי להגיע בצורה הטובה ביותר לקהל היעד ויגדילו את פלח השוק שלי. שיווק נכון זה הרבה פעמים עניין של טיימינג".

איך זה להיות אישה בתפקיד בכיר בענף שרובו גברי?
"אני רואה הרבה יתרונות לעובדה שאני אישה בתפקיד הזה בפרט ובענף הנדל"ן בכלל. מצד אחד, יש בי תכונות גבריות - אני מאוד משימתית, יכולת לקרוא את השטח, יכולת לנתח נתונים ועוד. ומצד שני, יש בי אינטליגנציה רגשית מאוד גבוהה ומשם היכולת למצוא פתרונות יצירתיים, שאין ספק שדרושות בשיווק ובמכירות".

מה עשתה הקורונה לתחום הנדל"ן?
"בשנה האחרונה כל ענף הנדל"ן בנסיקה, וגם לנו השנה הזאת הביאה ברכה. זאת שנה, שבה חלו כמה שינויים בדפוסי הקנייה של אנשים: ראשית, ישנם אנשים שתקופת הסגרים חידדה להם את הצורך בשינוי או שיפור של המגורים שלהם, ואז הם מיהרו וקנו דירה חדשה. שנית, הנדל"ן הוכיח עצמו כאפיק השקעה בטוח ויציב ומשקיעים רבים העדיפו לשים את ממונם בו. שלישית, הריחוק החברתי והמשפחתי גרם לתופעה שאני מכנה 'איחוד משפחות', אנשים שהבינו שחשוב להם לגור קרוב לבני המשפחה שלהם ומיהרו לרכוש דירה.

"מעבר לכך שממש הרגשנו זינוק במכירות, ההעדפות של הרוכשים בשנה האחרונה השתנו. אם פעם היינו מוכרים את הדירות המיוחדות רק לקראת סיום השיווק, הרי שבשנה האחרונה הדירות האלו נחטפו ראשונות, מדובר על דירות גן, פנטהאוזים, דופלקסים. אנשים חיפשו לשדרג את חוויית המגורים שלהם ולא הסתפקו בדירה סטנדרטית".

מה נמצא בארגז הכלים שלך ועוזר לך להצליח בתפקידך?
"דבר ראשון, אני אוהבת אנשים, אני מאמינה באנשים ובקשרים אנושיים. זה בסיס שעליו נשענות הרבה מההחלטות השיווקיות שלי. אני יצירתית ואוהבת לחשוב מחוץ לקופסה. אני אוהבת לעבוד באנרגיות גבוהות ולסחוף אחרי את כל מי שעובד איתי. חשיבה חיובית, אופטימיות והיכולת ליפול ולקום ולהתאושש, אבל הכי חשוב – הומור, אני תמיד אומרת למנהלי המכירות שלי שבשיחות המכירה יהיו קלילים, ישלבו הומור, יצרו קשר אישי עם הלקוחות והמתעניינים וזה מה שיצור את החיבור ויקדם את החלטתם".

ספרי על מהלך שיווקי מעניין שהובלת.
"מנהלי שיווק, ובעיקר בענף הנדל"ן, משקיעים בדרך כלל בלידים חדשים, כלומר בפנייה ללקוחות פוטנציאליים. אני חושבת אחרת, אני מעדיפה להשקיע במי שרכשו אצלי דירה ולא במי שלא רכשו. אני יודעת שזה מאוד לא שכיח ויש שירימו גבה – למה לי להשקיע במי שכבר קנה, אבל כמו שאני רואה את זה – רכישת הדירה היא רק השלב הראשון ביחסים של החברה עם הלקוח. השקעה בלקוחות הקיימים הובילה אותי לייסד סוג של מועדון לקוחות, שבו הלקוחות נהנים מהטבות שונות, אירועים, גיבושים ועוד. ככל שאני משקיעה בקשר עם הלקוחות הקיימים, כך הם הופכים להיות שגרירים מרוצים של החברה, ומביאים חברים ובני משפחה לקנות דירה ממש לידם. בשנה האחרונה כמחצית מתקציב השיווק נויד לטובת השקעה בטיפוח הלקוחות הקיימים".

היכן תרצי להיות בעוד עשור?
"השאיפות שלי משלבות את תחום הנדל"ן והחינוך. ברמה המקצועית אשמח להתפתח עוד בתחום הנדל"ן, וברמה האישית הייתי רוצה להקים בית ספר ולנהל אותו. בעוד 15 שנה, אני מקווה לעסוק רק בנתינה והתנדבות לקהילה".

משהו שלא יודעים עלייך.
"אני חובבת פוקר מושבעת. השתתפתי לאחרונה בטורניר הפוקר השנתי של וראייטי והגעתי למקום ה-10 מתוך 300 משתתפים והאשה שהגיעה הכי גבוה בדירוג המשתתפים. זה משחק של אסטרטגיה ושל אומץ, מי שמפחד לקחת סיכון נכשל".

צילום: יוהנס פלטן
צילום: יוהנס פלטן
צילום: יוהנס פלטן

טלי שרון, סמנכ"לית שיווק ומכירות בקבוצת רם אדרת.
גיל: 43.
השכלה: תואר ראשון ושני בחינוך, ספרות עברית ומנהל חינוך.
מצב משפחתי: נשואה ואם לשתיים.

 איצטדיון וולודרום בתל אביב בביצוע קבוצת רם אדרת, זוכה פרס מצוינות בבנייה לשנת 2021 | צילום: ליאור אביטן
 איצטדיון וולודרום בתל אביב בביצוע קבוצת רם אדרת, זוכה פרס מצוינות בבנייה לשנת 2021 | צילום: ליאור אביטן
איצטדיון וולודרום בתל אביב בביצוע קבוצת רם אדרת, זוכה פרס מצוינות בבנייה לשנת 2021 צילום: ליאור אביטן
איצטדיון וולודרום בתל אביב בביצוע קבוצת רם אדרת, זוכה פרס מצוינות בבנייה לשנת 2021 צילום: ליאור אביטן
חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אולפן ערוץ 13

    קבוצת ההייטקיסטים, התכוננו: לא רק קניתם ערוץ, אלא גם פתחתם חזית

    עידו באום
    אילוסטרציה. הלקוח ישלם פחות על תהליך הפקת התשובות המשפטיות, ויותר על איש המקצוע שיעמוד מאחורי התוצאה ויגן עליה בבית המשפט

    מהפכת שכר הטרחה: מה קורה במשרדי עורכי הדין?

    עידו באום
    אבי מלכה. "אילולא הסיפור עם אופיס דיפו, לא היה סיכוי בעולם שאתמוטט. ב–2012 הרווח הנקי שלי היה 12 מיליון שקל"

    הוא היה "מלך העולם" בעסקים וקרס: "לקחו ממני הכל. עכשיו אני מחפש צדק"

    ענת ג'ורג'י
    פיראס גועבה, מנהל סניף מחסני השוק בקטמון, עם העובדים החדשים: "כל דבר שאני מבקש הם אומרים לי 'כן בוס'"

    "הם באים לעבוד, בלי סיגריות וטלפונים כל היום. אף פעם לא מחסירים ימים"

    אוריאל שכטר
    אלי לאוניד פרמן

    "סיימו תואר בטכניון עם ממוצע 90 פלוס, ומתקשים למצוא עבודה"

    שלומית לן
    הכור הגרעיני KK ביפן. "הקריבו אותנו למען הפיתוח של טוקיו"

    "המשימה - אספקת אנרגיה לכל המדינה": הכירו את הכור הגרעיני הגדול בעולם