חיפוש

פריגת - הצלחה ישראלית

מוצרי פריגת הם כבר חלק בלתי נפרד מהנוף הישראלי, אבל מעטים מכירים את ההיסטוריה של המפעל שהחל לפעול עוד בתקופת המנדט הבריטי והפך למותג ישראלי מוכר. כיום לפריגת מגוון עצום של סגנונות וקשת רחבה של טעמים, אך תחושת החלוציות, השליחות והנחישות מלווה אותה גם כיום עם מרכיב נוסף: חדשנות מוצרית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מפעל פריגת | צילום: באדיבות פריגת
מפעל פריגת | צילום: באדיבות פריגת
מפעל פריגת | צילום: באדיבות פריגת
מפעל פריגת | צילום: באדיבות פריגת
אהוד בן נתן, בשיתוף חברת פריגת
תוכן שיווקי

הסיפור של המותג פריגת הוא סיפור על שליחות ונחישות, תקווה והשראה גדולה.
בשנת 1941 הוקם בקיבוץ גבעת חיים מפעל “גת” - מפעל קטן ואיכותי לייצור ריבות ורסק מפירות וירקות, בעזרת ציוד בסיסי וכמות צנועה של 15 עובדים מסורים שקמו מידי בוקר במרץ לעבודת היום. לא עבר זמן רב עד שמפעל "גת", הפך למילה נרדפת למשקאות טעימים מפירות מובחרים. אז איך התרחש הקסם?

כמו כל פרי משובח, גם מפעל "גת" חיכה בסבלנות לתנאים אידאליים כדי להבשיל. לאחר חבלי לידה מאתגרים, קיבל המפעל בחסות המנדט הבריטי הזדמנות של פעם בחיים: הצבא הבריטי חיפש מפעל ציוני לייצור 775 אלף בקבוקי משקאות מפירות. חיפש ומצא. יומם וליל סחטו ה"רוזטות" (מסחטות מיץ) הידניות עובדים חרוצים ופירות טעימים כאחד, במרוץ כנגד הזמן. והשאר? היסטוריה.

המפעל הכריז על הקמת מרכז לסחיטת מיצים, שהמשיך לפתח בנחישות רעיונות מקוריים למוצרים מעולים.

מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת

הזמנות מעבר לים
תחושה חלוצית מרגשת אחזה בעובדי המפעל, אולם אליה נלוו גם חששות: האם המפעל ימשיך להתקיים, גם כשהצבא הבריטי חוזר לביתו? אברהם רטר, ממקימי המפעל, לא הצליח לתאר זאת טוב יותר: "על השאלה אם יש סיכויים להמשך קיומו של המפעל התשובה היא חיובית בהחלט. יש בארץ חומרי גלם בשפע והביקוש למוצרים באירופה הוא לפי כל הסימנים - טוב”. איזה מזל.

טעונים באנרגיה מחודשת, ועם עזרה לא קטנה מכוכב קטן ובלתי מעורער - התפוז הישראלי - החל היומן במפעל להתמלא בהזמנות מעבר לים. הוקם בית סחיטה חדש, מחסנים רחבי ידיים וסוף-סוף, לקול אנחות הרווחה של הפועלים השקדנים, גם נרכשו מכונות סחיטה משוכללות. יצאנו לדרך.

מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת

שנות ה-90' של המאה הקודמת הביאו איתן רוחות של קידמה. מפעל "גת" עבר בהדרגה לבעלות "החברה המרכזית למשקאות קלים", וכלל המוצרים המיוצרים במפעל אוחדו תחת השם "פריגת" וכך נולד מותג ישראלי חדש.

מדיניות של איכות בלתי מתפשרת
ומה קורה היום?

מוצרי פריגת הם חלק בלתי נפרד מהנוף הישראלי: בבית או בפארק, אחרי אימון או במסיבת יום הולדת, על הספה או על האש, לבד או עם כל החבר’ה. מוכר, אהוב והכי ישראלי שיש!
פריגת ידועה מאז ועד היום במומחיותה בפירות, וכמו כן גם בחדשנות אשר עומדת בקנה אחד עם טרנדים עולמיים.

מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת
מפעל גת | צילום: באדיבות ארכיון פריגת

החברה הגדירה מדיניות של איכות בלתי מתפשרת המיושמת בכל שלב ושלב: בתהליכי מיון הפרי, הסחיטה, הייצור וההפצה. הידע והניסיון שפריגת צברה במשך השנים, בשילוב של טכנולוגיות מתקדמות, עמידה בסטנדרטים גבוהים של איכות המוצרים וחדשנות מתמדת, הפכו את פריגת למותג משקאות הפרי המוביל בישראל וימשיכו ללוות אותה גם בעתיד.

כיום פורטפוליו המוצרים של פריגת כולל קטגוריות רבות. החל ממשקאות קלים, המאחדים את כלל המשפחה סביב שולחן, בבית או בחוץ, המשלבים חדשנות מוצרית מגוונת עם מוצרי "פריגת צלול" ומוצרי "פריגת 40% פחות סוכר", דרך מוצרי "פריגת סחוט" - המתאפיינים בטעמי הדרים סחוטים וטבעיים, המביאים את כל הטוב שיש לטבע להציע ומחדשים בכל שנה עם שילובי פירות וירקות מפתיעים ומרגשים - וכמובן רכזי משקאות קפואים המתאימים לשימושים שונים ומגוונים: לאפייה, לשתייה ולקינוחים, וכלה בתרכיזי סירופ לשתייה בטעמי פירות משגעים.

לפריגת מגוון עצום של סגנונות, קשת רחבה של טעמים ועקרון אחד שמלווה אותה כבר שמונה עשורים: אהבה לאדם, אהבה לטבע וחתירה למצוינות, בכל מה שאנחנו עושים. לא סתם הסיסמה שמלווה אותה היא "פריגת - בטבע שלנו!".

בשיתוף חברת פריגת

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מיכה כתראן (מיכה סטוקס). "אין לי אינטרסים, אני לא מייצג אף אחד. אולי בגלל זה הרבה מקשיבים לי"

    "הסברתי איך אפשר להגיע מ-200 שקל בחודש ל-12 מיליון. לא אמרתי מה לקנות"

    רותם שטרקמן
    בועז גנור

    עם שכר לימוד של 100-50 אלף שקל: מה תקבלו באוניברסיטה "לעשירים בלבד"?

    מירב ארלוזורוב
    בניין בהריסה תל אביב

    פסק הדין שמטלטל את ענף הנדל"ן: "יותר דיירים יתחילו לדרוש את המגיע להם"

    רנית נחום-הלוי
    612412

    "להרוויח חצי זה לא כישלון": בכירי ההייטק שעזבו קריירות מצליחות בגיל 50

    רוני לוין
    ריקי מוזס

    "אני לא צריכה עוד 100 אלף שקל. מה שישנה לי את החיים זה לעבוד יום פחות"

    רוני לוין
    פרדס חנה־כרכור (לקרקע בתמונה אין קשר לכתבה)

    היא קנתה 60 מטר מתוך שדה בפרדס חנה־כרכור — ואז הבינה שיש בעיה