הישראלים גילו כבר מזמן את עולם השקעות הנדל"ן בחו"ל, אלא שמעט מאוד מודעים לענף המתפתח שמציעה חברת ברוקווד אסטייט, ארצות הברית: senior living. גולן ספיר, מנכ"ל החברה הפועלת במישיגן, מסביר כי ההשקעה במגורים לגיל השלישי בארצות הברית, עשויה להניב תשואות נאות: "ארצות הברית מחולקת למדינות, כשאנחנו בדרך כלל מחפשים מדינות מתפתחות, עם כלכלה חזקה ומתפתחת, מקומות עבודה ותעסוקה, שבהם האמריקאים מחפשים מקומות לגור בהם. העולם מזדקן, ארצות הברית מזדקנת, עם פחות ילדים ויותר מבוגרים ואין להם פתרונות. בברוקווד, חברה ותיקה שפועלת כבר 15 שנה, אנחנו מפתחים חמישה פרויקטים. בכולם אנחנו בונים את אותו מודל: בתים פרטיים בבעלות של ישראלים, שמושכרים לדיירי הדיור המוגן, מה שהאמריקאים קוראים מכנים independent senior living".
הוא מוסיף כי מדובר בדיירים שחצו את גיל 55, וכי המשקעים נהנים מנכס הרשום על שמם, כאשר החברה דואגת ולוקחת את הסיכונים בכל מה שקשור לבניית והקמת הפרויקט. בסוף התהליך, כאשר מסתיימת הבנייה, כל אחד מהישראלים מקבל את הבית שלו, שבבעלותו", הוא אומר.
לדבריו, החברה זוכה לשיתוף פעולה מצד השלטונות באמריקה, לרבות הלוואות מסובסדות מטעם המדינה. ואולם, על אף הפעילות בארצות הברית החברה נגישה למשקיעים הישראליים, כולל אנשי מקצוע, רואי חשבון ועורכי דין דוברי עברית.
"ההשוואה היא לעלות הקנייה ולתשואה", אומר לסיכום גולן ספיר. "בארצות הברית היא פי שלוש או פי ארבע מהתשואה ביחס לישראל".
* אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות ההשקעה ואין בו משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכיו האישיים של כל אדם
ברוקווד אסטייט, ארצות הברית
למעבר לאתר >>
בשיתוף ברוקווד אסטייט, ארצות הברית





