חיפוש

מטח - כשהוראה, טכנולוגיה וערכים נפגשים: הצצה לעתיד של הלמידה

מחומרי למידה עדכניים, דרך פיתוח מיומנויות ועד כלים טכנולוגיים מתקדמים כמו מוצרי בינה מלאכותית ומשחקי למידה. ארגז הכלים החינוכי המגוון של מטח מציע מודל למידה גמיש ופורץ דרך המשלב פדגוגיה וטכנולוגיה. אירית טויטו, מנכ"לית מטח, על החזון ללמידה חדשנית, שוויונית וערכית ועל התרומה לחוסן החברתי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
אירית טויטו, מנכ״לית מטח, וסם גלסנברג, מייסד ומנכ״ל Level Ex , ואחד הקולות המובילים בעולם הגיימינג, בשיחה על עתיד הלמידה, משחקיות וחדשנות חינוכית | צילום: עמית בכר
אירית טויטו, מנכ״לית מטח, וסם גלסנברג, מייסד ומנכ״ל Level Ex , ואחד הקולות המובילים בעולם הגיימינג, בשיחה על עתיד הלמידה, משחקיות וחדשנות חינוכית | צילום: עמית בכר
אירית טויטו, מנכ"לית מטח, וסם גלסנברג, מייסד ומנכ"ל Level Ex, ואחד הקולות המובילים בעולם הגיימינג, בשיחה על עתיד הלמידה, משחקיות וחדשנות חינוכית | צילום: עמית בכר
אירית טויטו, מנכ"לית מטח, וסם גלסנברג, מייסד ומנכ"ל Level Ex, ואחד הקולות המובילים בעולם הגיימינג, בשיחה על עתיד הלמידה, משחקיות וחדשנות חינוכית | צילום: עמית בכר
אסף לבנון, בשיתוף מטח
תוכן שיווקי

למגמה ההולכת ורווחת של "אנשי היי־טק שמתגייסים לעשייה החינוכית" הצטרפה לאחרונה חברה חדשה. אירית טויטו, שהייתה מנהלת בכירה בחברות טכנולוגיה גלובליות כמו אמדוקס, Philips Healthcare ו-ECI Telecom, מונתה באוקטובר 2025 למנכ"לית המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח). אחרי עשרות שנים של הובלת חטיבות טכנולוגיה ויחידות עסקיות גדולות, יצירת מוצרים ושירותים חדשניים וביצוע טרנספורמציות דיגיטליות – החליטה טויטו לרתום את הידע והניסיון שלה למקום שמשלב טכנולוגיה וחינוך למען החברה בישראל.

אירית טויטו, מנכ"לית מטח | צילום: שי בראל
אירית טויטו, מנכ"לית מטח | צילום: שי בראל
אירית טויטו, מנכ"לית מטח | צילום: שי בראל
אירית טויטו, מנכ"לית מטח | צילום: שי בראל

חדשנות טכנולוגית עם ערכים
"אני מחוברת לחינוך מינקות", מספרת טויטו. "אמי מורה, ולכן בבית תמיד היה שיח על חינוך, בתי ספר ולמידה. חונכתי על השכלה ועצמאות כתשתית להצלחה ולמוביליות חברתית, ומבחינתי אני חוזרת למקורות ונרתמת ליצירת חינוך שבונה עתיד לכל ילדי ישראל באמצעות הקניית ידע, כלים ומיומנויות. בעיניי, להוביל גוף כמו מטח זאת עשייה חשובה יותר מלהיות מנהלת בכירה בהיי־טק. מטח מגיע לכמיליון תלמידים ולמאה אלף מורים בכ־2,000 בתי ספר. אנחנו עוסקים בפיתוח מוצרים חינוכיים מובילים, וכן בהכשרות מורים, קהילות ושותפויות עם האקו־סיסטם העסקי בהיי־טק ועם עשרות גופים חינוכיים, לרבות רשתות חינוך.

"קידום החינוך בישראל בעידן הדיגיטלי הוא משימה ראשונה במעלה בעיניי, ואנחנו עושים זאת באמצעות פיתוח סביבות למידה פורצות דרך הן מבחינה טכנולוגית והן מבחינת הקניית מיומנויות על בסיס ערכי עמוק".

מה מצאת במטח כשהגעת?
"ארגון מוביל ובעל עומק, עם אנשי מקצוע מעולים, מרקעים שונים, שמחויבים למשימה שהיא שליחות. השילוב של חדשנות טכנולוגית עם ערכים יוצר טכנולוגיה עם לב, שיש לה פוטנציאל השפעה עצום על מערכת החינוך הישראלית. חשוב לנו לכוון גבוה, למקום הטוב ביותר. אנו רואים בכך שליחות חברתית בעלת משמעויות רחבות: חינוך איכותי לכל ילד וילדה, ללא קשר למוצא ולרקע, ומיקוד באוכלוסיות בעלות רקע סוציו־אקונומי שדורש ליווי שלנו. צמצום פערים וחדשנות טכנולוגית הם נדבכים של אזרחות ישראלית טובה, המאפשרים בניית מסוגלות, יצירת תקווה וחוסן חברתי".

ומה החזון שאת מביאה עמך לארגון?
"יש באוויר רוחות שינוי. העולם עובר תהליכים שמביאים קונספטים חדשים, תפיסות פדגוגיות חדשות ותפיסות טכנולוגיות חדשות. בתחום החינוך השינויים הללו מייצרים הזדמנות להחזיר את תלמידי ישראל לציונים שהיו להם בעבר במדדים הבינלאומיים. בסקרי ה-OECD האחרונים אנחנו נמצאים במקומות האחרונים בטבלה, מתוך כשלושים מדינות, באוריינות שפה, באוריינות מתמטית ובפתרון בעיות. אלו מיומנויות שחובה לפתח כבר מגיל צעיר, כדי שתלמידים יוכלו להתמודד מול האתגרים שהחיים יעמידו בפניהם בהמשך. לאחרונה יצאו דו"חות שציינו את הצורך בשיפור במיומנויות למידה וביכולת למידה מתמשכת בישראל. אלו קטליזטורים קריטיים לבניית ההון האנושי הדרוש כאן בכלל ולהיי־טק בפרט. רק השקעה בחינוך ובנייה של ידע ומיומנויות יוכלו להכשיר את התלמידים להצלחה בשוק העבודה, ויש לעשות זאת כבר מגיל צעיר. אנחנו מאמינים שהחיבוריות מתחילה כבר בגני הילדים, ולכן יצרנו מרחבי הכנה דיגיטליים שבתי הספר שולחים לעולים לכיתה א'. זוהי חוויה הוליסטית שכוללת דמויות, משחקים, תרגולים ומידע".

באילו עוד כלים ניתן לסייע?
"כלים שונים ומגוונים, החל מחומרי למידה עדכניים, דרך פיתוח מיומנויות מחזקות יכולת, ועד כלים טכנולוגיים כמו בינה מלאכותית, שהולכת ותופסת חלק נכבד יותר בארגז הכלים החינוכי. בעבודה עם בינה מלאכותית אנחנו מקפידים על שילוב עקרונות עם ידע. חשוב לתווך את היכולות הטכנולוגיות כך שייווצר 'זמן מסך חיובי', נקי מהטיות הבינה, מדויק ברמת הידע, ומעודד למידה פעילה ואמיתית ולא 'תשובות בקליק'. כבר היום אנו מובילים מוצרים שמשלבים בינה מלאכותית, כגון StoryWizard, פלטפורמה חינוכית לרכישת אנגלית שהופכת את התלמידות והתלמידים ליוצרי תוכן פעילים באמצעות יצירת סיפורים. סביבת הלמידה הדיגיטלית של My Way מאפשרת לתלמידים לקבל חיווי על דיבור באנגלית מהמורה, ומאפשרת לקבל תמונת מצב על התקדמות הכיתה. גם בהכנה לבגרות בלשון יש למטח בוטית אישית שמבוססת על בינה מלאכותית ועוזרת לתלמידים לקראת הבחינה. בנוסף יש לנו מוצרים שמסייעים למורה, כגון SkillCet, שיוצר מערכי שיעור, מבדקים ומצגות. אבל טכנולוגיה זו לא רק בינה מלאכותית. יש לנו סביבות למידה נרחבות בשלל נושאים באתרים ובאפליקציות, המאפשרות לנקוט שיטות וגישות שונות ללימוד ולשלב משחקיוּת שמייצרת עניין בלמידה. חבר סיפר לי שהבת שלו, תלמידת כיתה א', רק רוצה לרוץ להכין שיעורים באייפד באפליקציה 'קסם וחברים' ללימוד שפה. יש דמויות שהיא אוהבת וכיף לה לעשות איתן משחק לימודי, ואפילו כשהמשפחה יוצאת לטיול היא שמחה להמשיך לעסוק בזה".

בוט ללמידה עצמאית בתחומי ה-STEM כבר בשנת הלימודים הנוכחית
2025 הייתה שנת שיא בהיקפי הפעילות של מטח. הארגון (חל"צ בהגדרתו) פיתח כשלושים מוצרים שונים במגוון תחומי דעת עבור זרמי חינוך שונים – ממלכתי, ממלכתי־דתי, חרדי וערבי. מיזם הדגל של הארגון כיום הוא "פרויקט 720", בוט בינה מלאכותית שישמש ללימודי STEM – הכולל חשיבה טכנולוגית, מתמטיקה ומדעים. הבוט ילווה באופן אישי כל תלמיד ותלמידה בהתאם לקצב הלימודי שלהם. הבוט ישוחח עם התלמידים, ישאל שאלות ויציע דרכי לימוד שונות: תרגילים, משחקים, סרטונים ועוד. כך תתקבל חוויית למידה אישית שמותאמת לתחומי העניין של הלומד או הלומדת. "אנחנו מתקדמים בפרויקט בשותפות עם מיקרוסופט ובפברואר נתחיל פיילוט בשמונה בתי ספר", מעדכנת טויטו. "אנו מחכים ומצפים לפידבק של התלמידים והמורים, ועל פי המשובים נבסס את תפיסתנו העדכנית ללמידה עצמאית".

לא בכל בית ספר יש מחשבים. איך מובילים למידה חדשנית כשאין יישור קו תשתיתי בתוך מערכת החינוך?
"זה נכון, יש בתי ספר שאין בהם מחשבים בכלל ויש כאלו שממוחשבים באופן מלא. לצערי, תהליכי ההטמעה של יכולות הלימוד הדיגיטלי בשטח אינם נעשים בקצב שבו הטכנולוגיה מתקדמת. לכן עלינו לספק למידה איכותית לתשתיות השונות, עד שיסתיים המעבר מהעולם הישן – שהיה כולו מבוסס ספרים – לעולם שהוא הרבה יותר דיגיטלי. מטח פרוס בכל רחבי הארץ ואנו תומכים בכל אופני הלמידה הקיימים ומחויבים לכך. עם הגודל באה אחריות, והאחריות שלנו היא לספק לכולם, בכל הארץ, את החינוך האיכותי ביותר שמתאפשר".

מהן תוכניות מטח לעתיד הקרוב?
"כרגע אנו מתכוננים לכנס הגדול של משרד החינוך שייערך בבנייני האומה בירושלים בין 2 ל־4 בפברואר. נציג במתחם שלנו את פתרונות הבינה המלאכותית שיצרנו, כולל פרויקט 720, ועוד מיזמי חדשנות שפיתחנו בשנים האחרונות. זה יהיה מתחם משחקי וחווייתי שיאפשר למבקרות ולמבקרים להתנסות מקרוב בלמידה מבוססת חקר, משחק וטכנולוגיה, ולהציץ לעתיד מערכת החינוך מנקודת המבט של התלמיד ושל המורה. כנס חינוכי נוסף שאנו מתכוננים אליו הוא GESA awards, שיתקיים בלונדון במסגרת BETT – אירוע החינוך הגדול בעולם. אנחנו במטח מובילים תחרות גלובלית בין סטארטאפים מ־140 מדינות, העוסקים בטכנולוגיות חדשות בחינוך. זוהי דרך למצב את ישראל כמובילה בתחום, לאתר סטארטאפים וחדשנות ולהביא אותם למערכת החינוך בישראל".

לאתר > מטח

בשיתוף מטח

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    קלוד קוד. נהפך לתופעה ויראלית שגנבה את תשומת הלב מ–Cursor

    הסערה החדשה בהייטק הישראלי: "זה מטריף ומלחיץ ברמות משוגעות"

    שגיא כהן
    טקס השקה אוטובוסים BRT

    בתים, מגרשים ואחזקות בחברות: הנכסים של ראש עיריית נס ציונה

    טלי חרותי-סובר

    "לא תראי אותי שם": לאן נעלמו הסטודנטים, והאם זה יחסל את האוניברסיטאות?

    מירב ארלוזורוב
    תאילנד בנגקוק 2017

    "למי שפותר את עניין התעסוקה זה אחד המקומות הכי טובים בעולם לחיות בהם"

    קים לגזיאל
    שר ההגנה לשעבר של חוף השנהב, חאמד בקאיוקו (מימין) וגבי פרץ, על רקע ספינת שלדג

    המתווך שדורש 16 מיליון דולר על עסקה למכירת ספינות ישראליות

    חגי עמית
    בנייה בערד. סכומי הזכייה במכרז לשכונה החדשה נמוכים באופן חריג בהשוואה למכרזים דומים

    מחירים נמוכים באופן חריג: יזמים חסידי גור זכו במכרז לשכונה החדשה בערד