חיפוש

הצפון מתעורר

מיזמים עסקיים-חברתיים בהובלת קהילות צעירים משימתיות ברחבי הצפון מביאים למינוף כלכלי – וכולם מרוויחים!

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
"רוח צפת"
"רוח צפת"
"רוח צפת" צילום: קרן שח"ף
"רוח צפת" צילום: קרן שח"ף
הילה אלחיאני
תוכן שיווקי

מודלים חדשניים של צמיחה כלכלית חברתית – סטארט-אפים חברתיים הנוצרים כשקהילות משימתיות של יזמים חברתיים, פילנתרופיה ומשרדי הממשלה פוגשים את אתגרי הפריפריה. קרן שח"ף, הפועלת משנת 2010, תומכת ומלווה תנועה ארצית של קהילות צעירים משימתיות במטרה לחזק את הפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל. התמיכה של קרן שח"ף במיזמים עסקיים – חברתיים הינה חלק מחזון הקרן להביא לחיזוק העצמאות והאיתנות הכלכלית של קהילות, ובכך לקדם ולחזק את הפריפריה. הקרן, שהינה שותפות פילנתרופית, חברה יחד עם משרד הבינוי והשיכון, המשרד לשוויון חברתי וגורמים מקומיים לקידום מיזמים אלו.

נוסף על כך חברה הקרן למשרד הכלכלה בקול קורא לחיזוק תשתיות בארגוני הקהילות, יחד עם ארגון "התשתית", והיא מציעה ליווי הוליסטי ומקצועי לפיתוח איתנות כלכלית, שיווק ויכולות עצמיות של הארגונים.

מיזם תיירות אופקים לעתיד
מיזם תיירות אופקים לעתיד
מיזם תיירות אופקים לעתיד צילום: קרן שח"ף
מיזם תיירות אופקים לעתיד צילום: קרן שח"ף

מתוך כל אלה נולדו מיזמים רבים, והיום אנחנו מזמינים אתכם לצאת איתנו למסע בצפון הארץ ולפגוש שלושה מתוכם. סעו איתנו לחצור הגלילית, לפאב החברתי - ברבל'ה – בר. תרבות. קהילה. הפאב הוקם ב-2018 כמיזם עסקי – חברתי על ידי המועצה המקומית, מרכז הצעירים והמתנ"ס, בשיתוף פעולה עם קהילות הסטודנטים של תוצרת הארץ ונטועים כמובן גם צעירים ותושבים מקומיים שהגו את הרעיון וחברו לקהילת צעירים בחצור-קהילת חיבורים.
קהילת חיבורים, לקחה על עצמה את ניהול הפאב, ביחד עם צוות המתנ"ס ואנשים מתוך הקהילה, צעירים בגילאי 20 פלוס, שאוהבים תרבות ומוזיקה התחילו להניע את המיזם. יש פה שילוב של עסק עם אחריות קהילתית.

אט אט הקהילה המקומית התחברה. היום מגיעות לפאב משפחות, סטודנטים וצעירים רבים מכל האזור. בימי חמישי במהלך הקיץ, ובמועדים שונים במהלך השנה, נפרשים שולחנות וכיסאות, אמנים מגוונים עולים על הבמה, והקסם מתחיל. אם תגיעו לכאן תוכלו לצפות באומנים כמו נרקיס, רבע לאפריקה, עלמה זוהר ועוד.

בר, תרבות, קהילה. הברבל'ה בחצור הגלילית
בר, תרבות, קהילה. הברבל'ה בחצור הגלילית
בר, תרבות, קהילה. הברבל'ה בחצור הגלילית צילום: קרן שח"ף
בר, תרבות, קהילה. הברבל'ה בחצור הגלילית צילום: קרן שח"ף

איילת אורן, מנהלת עמותת קהילת חיבורים: "הפאב הוקם במטרה למנף את הישוב כולו, לייצר מקום קטן בתוך מרכז רסקו הוותיק שייצור וייב מדליק, יביא אנשים ויעשה טוב לכל העסקים המקומיים באזור. הפאב עצמו מוכר רק משקאות כדי לאפשר לאנשים לקנות אוכל בעסקים המקומיים מסביב איתם אנחנו פועלים בשיתוף פעולה. החזון שלנו הוא שהברבל'ה ישפיע על כל המרכז שהוא לב היישוב, יפיח בו רוח של חיים צעירים ויעיף את המקום גבוה. בעזרת קרן שח"ף יצרנו מודל עסקי והתחלנו בשיפוץ מקום קבע, תהליכים שנעצרו בחלקם בשל משבר הקורונה. אך הפאב ממשיך לפעול בצורה ניידת ובכל יום חמישי אנחנו נדלקים ומתרגשים מחדש".

מירב, מהבלייניות בפאב מספרת: "אם יש משהו שמרגיש לי הכי נכון ומדויק במרחב הישראלי- זה הברבל'ה. חצור הופכת להיות מה שהיא וכל אחיותיה, עיירות הפיתוח היו אמורות להיות: מרכז עירוני. המילה גיוון מחווירה לעומת מה שקורה שם: פריקים ותושבים מקומיים ודתיים וחילוניים וברסלבים. כמה פשוט, ככה מדויק".

משם ממשיכים לצפת. "רוח צפת" – היא מדרשה לטיולים בצפת שהוקמה לפני כעשור. את המיזם הקים הגרעין התורני בצפת. הגרעין מונה מעל 200 משפחות ופועל בעיר מזה 30 שנה. חברי הגרעין שאפו להקים מיזם שיעזור במימון פעילות הגרעין ויעסיק חברי גרעין, ובמקביל יהווה מנוע צמיחה משמעותי לעיר צפת שהתיירות היא מקור הכנסה מרכזי עבורה.
עם רוח צפת תוכלו לסייר בסמטאות הציוריות של העיר העתיקה, לפגוש היסטוריה, רוח ואמנות. ליהנות מעיר שמושכת אליה דמויות מיוחדות. גם חברי הגרעין הגיעו ממקומות שונים בארץ ויוצרים בהשראת המקום. המיזם מאפשר להם ולאומנים נוספים לתת ביטוי לכשרונם במגוון הופעות, סדנאות תוכן וסיורים חווייתיים.

חנה קארו, מנהלת "רוח צפת" מספרת: "אנחנו מעסיקים יותר מ-30 מדריכים בהתמחויות שונות, שיודעים להגיע לגילאים שונים ולגוונים שונים של תיירים, ישראלים ואנשים מרחבי העולם. המיזם ממנף את ענף התיירות בצפת – תייר שמגיע אלינו לרוב גם ממשיך למלון, למסעדה ומסייע לעסקים נוספים בעיר. אנחנו מציעים מדי פעם גם סיורים חינמיים לקהל הרחב, מה שמושך אנשים רבים לצפת. הקורונה אפשרה לנו להיפתח ולהיחשף לקהלים חדשים. אם בהתחלה היינו מוכוונים בעיקר למוסדות חינוך, כיום גם הקהל הרחב מגיע, ונהנה מקסמה של העיר. בחודש הקרוב נערוך סיורי סליחות מיוחדים בעיר העתיקה ונשמח לראות אתכם מגיעים".

אופקים לעתיד - יוצרים תיירות
עמותת אופקים לעתיד מפעילה קהילות צעירים משימתיות בשבעה כפרים דרוזיים. לפני שנתיים החלו בשפרעם, בית ג'אן ומע'אר בהפעלת מיזם עסקי תיירותי.
סוהיר אסלים, רכזת קהילות: "התחילו להגיע אלינו קבוצות מאנגליה, ארצות הברית ועוד. הבנו ש'יש לנו את זה' והתחלנו לפתח מיזם שיקבל קבוצות ויכיר להם את הכפר ואת העדה הדרוזית. חברי הקהילה מפעילים את המיזם, בהתחלה בהתנדבות ובשנה האחרונה התחילו גם לקבל שכר סמלי. יצרנו קבוצות מדריכים בכל כפר, שעברו הדרכה מקצועית בתחום התיירות. אספנו חומר על היסטוריה ומורשת הכפר ויצאנו לדרך. היום מגיעות קבוצות רבות מהארץ ומהעולם".

ביקור בכפר, יחד עם מיזם התיירות, יכלול הסבר על הקהילה ועל עמותת אופקים לעתיד, משם יציאה לסיור בשכונה העתיקה של הכפר בין הסמטאות, היכרות עם המבנים הייחודיים וההיסטוריה וכמובן טעימות. המבקרים מתארחים בבית דרוזי עתיק ולומדים על העדה הדרוזית. במקרים רבים משלבים ארוחה מקומית.

רוב המדריכים במיזם הם סטודנטים ואנשי כוחות הביטחון בני המקום. המיזם ממנף את הכפר מבחינת תיירות, יותר ישראלים ותיירים מכירים את המקום ואת העדה. הסיור כולל ביקור בעסקים מפורסמים בכפר.

ד"ר חיה ג'משי, מנכ"לית קרן שח"ף: "אנחנו רואים את האנרגיה שמגיעה עם יזמים חברתיים ואקטיביסטים שחיים בקהילות משימתיות. המפגש שלהם עם האתגרים במקומות בהם הם חיים מצמיח יזמות כלכלית חדשה שמביאה לחיזוק הפריפריה. השותפות שבנינו יחד עם הפילנתרופיה ומשרדי הממשלה מראה איך ביחד אפשר לסייע לצעירים להוביל שינוי".
התלהבתם? רוצים להכיר? צרו קשר עם המיזם שהדליק אתכם, התניעו את הרכב צפונה ותוכלו לסייע לאיתנות כלכלית של הצעירים בפריפריה, להרים את העסקים המקומיים ולהכיר מקומות ואנשים מרתקים.

זוהי התגשמות החזון של קרן שח"ף – פריפריה צעירה, חיה, בועטת, חיים קהילתיים שמביאים גם הכנסות לחבריהם ולמקום כולו. ככה משלבים ידיים ויוצרים מצב בו כל הצדדים – היישוב, התושבים והמבקרים – מרוויחים!

הכותבת היא מנהלת שותפויות וקשרי חוץ בקרן שח"ף

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    גיא מנור

    "החזר המשכנתא הוא 12 אלף שקל. אם הייתי שוכר דירה הייתי משלם סכום דומה"

    מיכל פלטי
    אילוסטרציה. "מרגע שמספרי ההגירה יעברו סף מסוים – שינוי הכיוון יהיה קשה עד בלתי אפשרי"

    רובם מעל גיל 40 ולמדו בישראל: "קפיצה דרמטית בעזיבת רופאים"

    שיר אנגל
    אולפן ערוץ 13

    קבוצת ההייטקיסטים, התכוננו: לא רק קניתם ערוץ, אלא גם פתחתם חזית

    עידו באום
    אילוסטרציה. הלקוח ישלם פחות על תהליך הפקת התשובות המשפטיות, ויותר על איש המקצוע שיעמוד מאחורי התוצאה ויגן עליה בבית המשפט

    מהפכת שכר הטרחה: מה קורה במשרדי עורכי הדין?

    עידו באום
    אבי מלכה. "אילולא הסיפור עם אופיס דיפו, לא היה סיכוי בעולם שאתמוטט. ב–2012 הרווח הנקי שלי היה 12 מיליון שקל"

    הוא היה "מלך העולם" בעסקים וקרס: "לקחו ממני הכל. עכשיו אני מחפש צדק"

    ענת ג'ורג'י
    פיראס גועבה, מנהל סניף מחסני השוק בקטמון, עם העובדים החדשים: "כל דבר שאני מבקש הם אומרים לי 'כן בוס'"

    "הם באים לעבוד, בלי סיגריות וטלפונים כל היום. אף פעם לא מחסירים ימים"