חיפוש

מדד מרקטסט לחוויית הלקוח - לקוחות פרטיים

"מדד מרקטסט לחוויית הלקוח" בודק את התדמית והעמדות של לקוחות החברות והרשתות הגדולות בענפים שונים במשק הישראלי. השנה בחן המדד גם את השירות בצל מצב המלחמה בו שרויה ישראל מאז שבעה באוקטובר 2023. אילו פרמטרים נבדקים במדד ומה יכולות החברות לעשות עם תוצריו?

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Shutterstock
Shutterstock
מוסף חווית לקוח 08.24 תמונה לפותחת
מוסף חווית לקוח 08.24 תמונה לפותחת

למעלה מ-20 שנה בוחן "מדד מרקטסט לחוויית הלקוח" את חוויית הלקוח הפרטי, התדמית והעמדות של לקוחות החברות והרשתות הגדולות בענפים שונים במשק הישראלי.

מחקרי המדד מתרכזים בלקוחות "אמיתיים", כלומר כאלו שקיבלו שירות רלוונטי בסמוך לעריכת המדד, ולפיכך, חוויית השירות עדיין טרייה בקרבם. נדגמים אלו מאותרים מתוך מדגם אקראי ומייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת ובאופן בלתי תלוי בחברות הנמדדות. המחקרים משווים את חוויית הלקוחות הפעילים של החברות המובילות בכל ענף.

הפרמטרים הנבדקים במדד:
ארבעה פרמטרים עיקריים (קרדינליים) נבדקים בתחום חוויית השירות:

שביעות רצון כללית

נכונות להמליץ על החברה לחברים

נכונות להישאר לקוח של החברה (נאמנות הלקוח)

שביעות רצון מהתמורה למחירים

כמו כן, נבדקים פרמטרים שירותיים כמו אדיבות ומקצועיות של נותני השירות, יוזמה ונכונות לעזור ללקוח וכיוצ"ב, לצד פרמטרים תפעוליים כמו זמן המתנה וטיפול בבעיות. בענפים רבים נבדקת גם תדירות השימוש באמצעים דיגיטליים, כגון אתר אינטרנט ואפליקציות, ושביעות רצון מהשימוש בערוצים אלו.

בנוסף, המדד בוחן עבור כל חברה כוונות נטישה ופוטנציאל הצטרפות, עמדות הלקוח ותדמית השוואתית מול המתחרים בשוק.

השנה, בחן המדד, בענפים רלוונטיים, גם את השירות בצל מצב המלחמה בו שרויה ישראל מאז שבעה באוקטובר 2023.

תוצרי המדד מאפשרים לכל חברה גישה לנתוני שביעות רצון של לקוחותיה, בהשוואה מדויקת מול המתחרים בענף. ניתן להסיק מתוך הממצאים מהן החוזקות והחולשות היחסיות של החברה, לגבש דרכים לשימור לקוחות קיימים, פתרונות להגדלת נתח השוק על ידי הרחבת פעילות הלקוחות הקיימים, גיוס לקוחות חדשים, ועוד ועוד.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    שכונה חדשה בנתיבות

    "יש לי חשק לאיזו חסידות טובה": האזור בארץ שהולך ומתחרד

    טלי חרותי-סובר
    קניון אילון, כיום. תמהיל מוצלח

    האם מלכת הקניונים בדרך לאבד את הכתר?

    ירדן בן גל הירשהורן
    לומבוק אינדונזיה

    "מי שקנה פה לפני 20 שנה חצי דונם במאות דולרים, היום מוכר במאות אלפים"

    גילי מלניצקי
    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    קו הרקיע של מיאמי, פלורידה

    "בישראל הייתי גר בקומה רביעית, בלי מעלית. פה יש לי בית של 500 מטר"

    ליאת לוי
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר