חיפוש

"תוקפים נהפכים ליותר מתוחכמים, במיוחד בתקופות שאין בהן רוגע מדיני"

יבגני דיברוב סיפר על העלייה בתקיפות על תשתיות קריטיות של מדינות, מפעלים, וארגונים — ועל כיצד מייצרים ערך לחברות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
יבגני אמיס (1)
יבגני אמיס (1)
יבגני דיברוב צילום: ליאת מנדל
יבגני דיברוב צילום: ליאת מנדל
אבי יופה, תוכן שיווקי
תוכן שיווקי

"2022 היתה מצוינת לארמיס סקיוריטי והרבעון האחרון היה הטוב בתולדות החברה", אמר יבגני דיברוב, מייסד־שותף ומנכ"ל ארמיס סקיורטי, באירוע פרס אטלס שהתקיים השבוע. אלא שההצלחה של ארמיס סקיוריטי, שנוסדה ב-2015, מעידה בפועל על העלייה באיומי הסייבר על תשתיות קריטיות של גופים ומדינות. "אנחנו מגינים על 3 מיליארד מכשירים במספר רב של תשתיות קריטיות בחברות", סיפר דיברוב בשיחה עם עידו סולומון מחדשות 12.

החברה פיתחה פלטפורמת אבטחה למכשירים המחוברים לרשתות ארגוניות שמנתחת את התנהגותם של מכשירים באופן רציף ומזהה חריגות הנובעות ממתקפות סייבר, ומבודדת מכשירים שהותקפו. מערכות החברה מותקנות כיום בארגונים ובמוסדות ב–165 מדינות.

טקס פרסי האטלס 2022- יבגני דיברוב TheMarker Labels

"אנחנו מתמקדים ביצירת ערך לחברות", פירט דיברוב, "ובהגנה על ארגונים כמו בתי חולים. אנחנו רואים בזה כבוד רב וממשיכים לעבוד קשה. באשר לישראל, מערך הסייבר עושה עבודה רבה בהגנה על התשתיות, אבל יש מקום לשיפור. מבחינת ביורוקרטיה".

ומה באשר להתקפות הסייבר שמקורן באיראן? בעניין הזה השיב דיברוב כי יש יותר תקיפות שמקורן ברפובליקה האסלאמית. "תוקפים נהפכים ליותר מתוחכמים, במיוחד בתקופות שאין בהן רוגע מדיני", פירט דיברוב, "יש מדינות רבות בעימותים כמו צפון קוריאה, איראן ורוסיה. התקיפות ממשיכות, ומדינות משקיעות בהגנה כמו בעוד חיל בצבא. "התשתיות הקריטיות ממשיכות להיות בטווח של היעדים, והמטרה שלנו היא גם לחלוק את הידע עם ארגונים בישראל ובעולם. צריך להמשיך להיות לפני התוקפים, ולהשקיע בתשתיות ישנות שהן יעד מושלם לתקיפה".

באשר למצב של ענף הסייבר טען דיברוב כי תקציבי אבטחת המידע של ארגונים רק עלו. "התקיפות עולות ואף אחד לא רוצה למצוא את עצמו בארגון שספג נזק גדול יותר מכמה שמשלמים על אבטחה".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    תזכרו את השמות: 15 החברות הצעירות בנבחרת הסטארט־אפים 2026

    שגיא כהן
    צחי אבו (בגדול); למטה מימין: אלון חסן, אלעזר ויגדורוביץ', ישראל ענדען ויעקב איזק

    המחיר: 8 מיליון שקל. התמורה: העברת קרקעות מהמדינה במאות מיליונים

    גור מגידו
    מייקל אייזנברג

    "מייקל הוא איש חכם, אבל הסוד שלו טמון בביטחון העצמי המופרז שלו"

    אופיר דור
    יוסי בן סימון

    "בחיים אני לא אתן לילדים שלי לקנות דירה שהם לא רואים בעיניים"

    שלומית צור
    מאיה רון, מורה לפילאטיס

    כולם עושים את זה. אז למה על "כל שלושה מכונים שקמים שניים נסגרים"?

    שלומית לן
    חזי שבקס (מימין) וישראל מורגנשטרן, שהקימו וניהלו את זק"א ישראל (כיום נקראת יחידה 360). מחברי דו"חות הפיקוח ממליצים לפרק את הגופים שבשליטתם

    חתונה, רכב משפחתי ומיליונים לעמותות: האם זה הסוף של המתחרה של זק"א?