כמעט יובל לאחר שסבו, אביו ודודו של אסף פרידנזון הקימו את קבוצת פרידנזון, הפכה החברה לאחת המובילות בישראל בתחום השינוע והלוגיסטיקה - עם יותר ממאה משאיות, 400 עובדים, פעילות בינלאומית ומערכות טכנולוגיות מתקדמות. "הכול התחיל מצורך פשוט - להירשם למכרז", הוא מספר בחיוך בפודקאסט מועצת המנהלים של TheMarker Labels. "לא הייתה להם חברה, אז הם הקימו אחת ומשם הכול התגלגל".
מאז, הפכה קבוצת פרידנזון לשחקנית בולטת ומשמעותית בשרשרת האספקה כולה, מהשינוע הימי והאווירי ועד אחסון והפצה. "המטרה של אבי ודודי הייתה לקצר את השרשרת כלומר שהנהג לא יחכה בסוף, אלא יהיה בתחילתה", הוא אומר. המהלך הזה, לדבריו, חוסך ללקוח המון: "קודם כל, זה חוסך את התקלות, כאב ראש וכח אדם. אנחנו מנסים לצמצם את כל הבעיות שבדרך".
גם משברים לא פסחו על התחום: "כשמבקשים ממני להבטיח שלא יהיו בעיות, אני עונה שאני מבטיח שיהיו, אבל נטפל בהן. זה מה שאנחנו עושים", אומר פרידנסון, שמודה כי הקורונה דווקא חיזקה את החברה. "בעצם, כולנו קנינו, אז השתמשו הרבה בשירותים שלנו באותה התקופה פתחנו את סוכנות האניות שלנו. הצגנו מוצרים חדשים כמו אוניות גל-נוע שלא היתה לפניה כזו בארץ, וכך 'חתכנו' את התור בנמלים".
לצד אתגרים טכנולוגיים, נותר קושי אנושי מהותי - מחסור בנהגים. "בענף שלנו הנהגים הולכים ומזדקנים. בסניף שלנו באשדוד הגיל הממוצע של הנהגים עומד על 50. זה מדהים מצד אחד, אך מהצד השני קשה מאוד לגייס", הוא אומר. "זה מקצוע שנעלם. גם כשיגיעו משאיות אוטונומיות, בסוף - נהגים אלה אנשים שכיף להיות ולעבוד איתם".
ניתן להאזין לסדרת הפודקאסטים בspotify או בapple podcast
בשיתוף קבוצת פרידנזון






