חיפוש

הזרמת מוזיקה

איך להאזין למוזיקה מבלי לקום מהכסא?

עם כמה שאנחנו אוהבים להשוויץ במערכת שלנו, אנחנו אוהבים אפילו עוד יותר להאזין דרכה למוזיקה, ולא מעט מאיתנו אוהבים לעשות זאת דרך מקור דיגיטלי, אך לא לכולם ישנו סטרימר ייעודי המאפשר זאת. יתרה מכך - אני בטוח שלהמון מהקוראים כבר יש DAC באיכות גבוהה שנמצא בשימוש במערכת ואפילו מחשב איכותי שיכול בקלות לשמש כסטרימר

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
אפל מיוזיק
אפל מיוזיק
אפל מיוזיק צילום: באדיבות יצרן
אפל מיוזיק צילום: באדיבות יצרן
ניב נמר בשיתוף מערכת dtown
תוכן שיווקי

איך אפשר לקבל מקסימום איכות בלי לזוז מהסוויט ספוט?

בואו נעשה קצת סדר, ישנם כיום לא מעט שירותי הזרמת מוסיקה באיכות גבוהה אך לא כולם נוחים להאזנה באותה המידה, במיוחד אם אין לכם סטרימר ייעודי ואתם מאזינים דרך מקור (מחשב) שמחובר ל-DAC האהוב שלכם.

באופן מפתיע לא כל שירותי ההזרמה מספקים יכולת שליטה ממכשיר שאינו מקור הנגינה כמו שספוטיפיי מאפשרים, לעניות דעתי מדובר בדרך הנוחה ביותר, שכן אין צורך בתוכנת צד שלישי כדי לתפעל את המקור אך עם זאת, בספוטיפיי לא היטיבו עם הזמן ולמרות שהשירות שלהם מצוין האיכות שלהם נשארה מאחור, הרבה מאחור.

באדיבות היצרן
באדיבות היצרן
צילום: באדיבות היצרן

השירותים המוכרים שכרגע מספקים הזרמת מוזיקה באיכות גבוהה בארצנו הקטנה הם: Apple Music, Deezer ו-Tidal.

לא אסקור את כל השירותים, אלא אתן מעין תקציר על כל אחד מהם ואתרכז בנושא המאמר - איך נוכל להאזין למוזיקה בצורה איכותית עם הציוד הקיים מבלי לקום מהכסא?

בעוד ו-Tidal הוא השירות הנתמך ביותר בציוד אודיופילי (סטרימרים, מגברים משולבים וכו׳) אנחנו מדברים על השמשת מחשב כסטרימר איכותי ולכן אדבר קודם על התוכנה המקורית של השירות כדרך להאזנה למוזיקה.

שלושת האפליקציות (שהותקנו על מחשב מסוג Macbook pro) הן נוחות לשימוש במידה שווה וסה״כ משמשות כנגן סטנדרטי, ו-Tidal יודעת ״להשתלט״ על כרטיס הקול של המחשב ולנעול את השליטה עליו לעצמה, השתיים האחרות אינן יודעות לעשות זאת.

במבחן האזנה עיוור היה קשה להבחין בין הבדלים מהותיים, אך הקונצנזוס היה שמשהו ב-Tidal הרגיש טבעי יותר.

ל-Deezer התגלה יתרון ביכולת השליטה מרחוק - ישנה פונקציה שניתן להפעיל באפליקציה שמאפשרת מעין Deezer Connect מה שאפשר שליטה נוחה מאוד במחשב דרך ה-iPhone/iPad - בדיוק הפונקציה שאנחנו צריכים, מה שהקנה ל-Deezer נקודות רבות על נוחות. למרות זאת, אציין שהפונקציה הרגישה לא לגמרי מוכנה כאשר לפעמים לאחר שהמחשב נכנס למצב שינה, היה צורך להפעיל את התוכנה מחדש במחשב ו/או במכשיר השולט כדי לחדש את התקשורת ביניהן.

Apple music נשמעת בסדר גמור אך זה מרגיש שהיא פחות מכוונת לקהל האודיופילים - יכולת השליטה מרחוק מתאפשרת אך ורק בתשדורת Airplay וזה ממש לא המקום שאליו אנחנו מכוונים.

מעבר לאפליקציות הניגון שמגיעות כחלק מהשירות ישנן אלטרנטיבות - המוכרות וביניהן: Roon ו-Audirvana studio.

מדובר בשני נגנים אודיופילים התומכים בשני שירותי הזרמה עיקריים Qobuz ו-Tidal. הראשון אינו נתמך בישראל נכון לרגע זה ולכן רק Tidal רלוונטי לנו. חשוב לציין ולהבין, הנגנים הם שירות בתשלום חודשי (או שנתי) נפרדים לחלוטין בנוסף לשירות (Tidal) שעליו משלמים באופן קבוע.

אז למה אנחנו צריכים אותם אתם שואלים?

יופי של שאלה, אתייחס קודם לשני הדברים העיקריים שהשירותים הללו מספקים - שיפור איכות הצליל ושליטה נוחה דרך שלט (אפליקציה) ייעודי.

שני השירותים מבצעים השתלטות מכוונת על כרטיס הקול / DAC שמחובר למחשב ומאפשרים הזנה של מידע דיגיטלי ישירות אליו, זאת מבלי לעבור דרך מניפולציות של מערכת ההפעלה על הצליל ובכך לאפשר כמה שפחות התערבויות והפרעות לאות הדיגיטלי. מדובר בפונקציה דומה יחסית לזו שמגיעה ישירות עם הנגן של Tidal, אך לא זהה, שכן המימוש של כל אחת מהתוכנות מעט שונה.

בנוסף לכך, יש לשתי התוכנות פונקציית DSP שתכליתן לבצע מניפולציה מכוונת על הצליל. מתי נרצה לעשות מניפולציה מכוונת על הצליל אתם ודאי תוהים, הרי זה נוגד את מה שדיברנו עליו לפני שתי פסקאות בערך.

ובכן, אקולייזר יכול להיות יופי של מניפולציה אם דרושה שכזו - במידה והבאתם יועץ אקוסטי ומדדתם את תגובת החדר. אתם יכולים להשתמש באקולייזר כדי לפתור חלק מהבעיות האקוסטיות שלא התאפשר לכם לפתור בצורה פיזית וההשפעה על הצליל לטובה יכולה להיות דרמטית מאוד במידה וזה נעשה במקצועיות. ל-Roon יש אקולייזר מובנה איכותי מאוד בעוד של-Audrivana תדרשו להתקין אחד לטעמכם (בחינם או בתשלום).

הפונקציונליות הנוספת שדיברנו עליה היא השליטה. לשתי התוכנות ישנה אפליקציה לשליטה מרחוק ובשני המקרים מדובר באפליקציות מעולות, נוחות לשימוש ומאפשרות לא לקום מהספה במשך שעות.

אז איפה כדאי להשקיע?

אציין כמה פיצ'רים של-Roon יש ול-Audirvana אין:

ישנם מוצרי HiFi שהם Roon Ready מה שמאפשר הזרמה אליהם ישירות מהמחשב.

ל-Roon יש תמיכה מובנית ב-Multi Room המאפשרת האזנה לקטעים שונים בחדרים שונים באותו הזמן.

המטה-דטה (המידע מעבר למוזיקה עצמה כגון מידע על הנגנים, הפקה, להקה, וכו) ב-Roon הוא עשיר מאוד, איכותי, מעודכן ומאפשר ליצור קטלוג מוזיקלי עשיר ומגוון שכן בעבור רבים מדובר בחוויה שלא ניתן לוותר עליה - במיוחד בעידן הדיגיטלי, שאין לנו עותק פיזי של התקליט / דיסק להחזיק ביד ולקרוא או לעיין בו בזמן ההקשבה.

אז מי המנצחת?

שתי האופציות טובות, איכותיות ויציבות ויאפשרו האזנה ממושכת בלי לקום מהספה - Roon תמורת 12.9$ לחודש ו-Audrivana studio תמורת 6.9$ לחודש, כמובן, ישנם עוד מסלולים כמו מנוי לשנה מראש שמוריד את העלות החודשית בכמה דולרים.

החוויה הכללית היתה יותר נעימה ואיכותית ב-Roon שכן היכולת לעבור בין מכשירים תומכים, לבצע EQ ישירות מהתוכנה ואפילו מאפליקציית השליטה ואיכות תוכן המטה דיברה אליי מאוד ולכן בחרתי בה.

אופציה נוספת למי שאינו מעוניין להשקיע במנוי נוסף מעבר לשירות ההזרמה היא להשתמש בתוכנת צד שלישי כגון TeamViewer על מנת להשתלט על המחשב מרחוק, ובכך להשתמש בתוכנה המקורית שמגיעה עם שירות ההזרמה אך ב-iPad כשלט. והאמת, שאם יש לכם רשת אלחוטית יציבה וטובה ו-iPad או כל טאבלט עם מסך סביר, מדובר באופציה סבירה לחלוטין אך לא הייתי מנסה אותה עם רשת בינונית וסמארטפון קטן שכן החוויה תהיה לא נעימה.

אז במי לבחור כדי לא לקום מהספה?

הטוב: - Roon+Tidal היקר ביותר אך גם האיכותי ביותר, מספק חוויה אודיופילית אמיתית לעולם הדיגיטלי עם קריצה לזיכרונות אנלוגיים, נוחות ואיכות. שווה את הכסף לטעמי!

הרע: טוב, זה לא באמת הרע אלא יותר פשרה סבירה - Deezer, אמנם הוא נחשב להכי פחות איכותי על הנייר אך עדיין מספק איכות CD והכי חשוב - מאפשר שליטה מרחוק דרך האפליקציה המקורית וכל עוד מדובר בפונקציה שלא הולכת לשום מקום (ובתקווה תהפוך לפיצ׳ר רשמי לא דרך Deezer Labs) מדובר בנקודות זכות חשובות.

המכוער: Apple Music הנשלט על ידי TeamViewer, בהחלט לא האופציה הכי נוחה ואלגנטית מבין האופציות אבל היי, תמורת 19.99₪ לחודש תקבלו שירות הזרמה באיכות גבוהה, שנשמע מצוין ואולי אפילו תחזרו להקשיב לאלבומים שלמים, מי יודע…

בשיתוף מערכת dtown

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ריקי מוזס

    "אני לא צריכה עוד 100 אלף שקל. מה שישנה לי את החיים זה לעבוד יום פחות"

    רוני לוין
    פרדס חנה־כרכור (לקרקע בתמונה אין קשר לכתבה)

    היא קנתה 60 מטר מתוך שדה בפרדס חנה־כרכור — ואז הבינה שיש בעיה

    אפרת נוימן
    מערכת הלייזר "אור איתן" שמיוצרת בשיתוף בין רפאל ואלביט

    הסכסוך העסקי שעלול לפגוע ביכולות הגנת הלייזר של ישראל

    חגי עמית
    זהב. מהווה כמעט 9% מהיבוא השנתי של הודו, אחרי נפט וגז

    יבואנית הנפט השלישית בגודלה בעולם בסחרור כלכלי – ושוקלת צעדי חירום

    בלומברג
    דודי גרשון בעלים קש-קש

    "פעם, הבנקאים שהכירו אותי עשו לי טובה. היום אנחנו מתקרבים לפייבוקס"

    ג'ניה וולינסקי
    612412

    "להרוויח חצי זה לא כישלון": בכירי ההייטק שעזבו קריירות מצליחות בגיל 50