🎧 האזינו לפודקאסט >>
הכבישים בישראל הם מהצפופים במדינות ה-OECD, ולפי מניין כלי הרכב החדשים שמצטרפים לחגיגה מדי חודש, הפקק הזה לא הולך לשום מקום ובטח שלא נוסע. איך הגענו למצב הזה, והאם יש עדיין סיכוי לסיבוב פרסה?
ד"ר ארז כהן, חוקר מדיניות ציבורית באוניברסיטת אריאל, דיבר על מחדל של עשור לפחות, הקשור בין היתר לחוסר היציבות השלטונית ולאופקים הקצרים של השרים. הוא מסרב לראות בפקק האינסופי גזירת גורל, חושש שהפתרונות הם מעט מדי ומאוחר מדי, וטוען שאסור להזניח את צד ההיצע - מספר המכוניות החדשות, שהמדינה מקבלת מהן מס עתק.
שי קדם, מנהל האגף לתכנון תחבורתי במשרד התחבורה, הציג את התוכניות העדכניות של הממשלה. הוא דיבר על שינוי תפיסתי אמיתי של השנים האחרונות, עם העדפה ברורה לתחבורה הציבורית ולשינוע המונים. הוא הכין אותנו לשני עשורים לא פשוטים כלל של בניית תשתיות במטרופולינים הגדולים, אבל ניסה להישמע אופטימי ביחס להמשך.


לסיום, דיברנו גם על "הפיל שבחדר", ערב ההכרעה הדרמטית על הרכבת הקלה: האם תותר תחבורה ציבורית בשבת, ועד כמה זה הכרחי כדי שמשפחות רבות יוכלו לוותר על הפרייבט.
🎧 האזינו לפרק 1 >> באושר ועושר
🎧 האזינו לפרק 2 >> מחיר הרפואה העודפת
🎧 האזינו לפרק 3 >> ברוכים הבאים למטאברס
🎧 האזינו לפרק 4>> מחט בערימת דאטה
בשיתוף אוניברסיטת אריאל





