חיפוש

Oxen: גדולתה של עגלה

עגלת שינוע חשמלית 4X4 שמאפשרת לחקלאי לסחוב בקלות עד 450 ק"ג, נעה במהירות של עד 6 קמ"ש, ויש בה מעצור בלם הידראולי חזק המונע ממנה להתדרדר. חלומו של כל חקלאי, התממש בזכות פיתוח ייחודי ויצירתי של חברת "שגי אוקשן"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עגלת שינוע חשמלית | צילומים: אייל ברינברם
עגלת שינוע חשמלית | צילומים: אייל ברינברם
עגלת שינוע חשמלית צילום: אייל ברינברם
עגלת שינוע חשמלית צילום: אייל ברינברם
אסף לבנון
תוכן שיווקי

הסיפור של עגלת המשא Oxen מתחיל בביקור של חקלאי במוסך המתמחה בתיקון טרקטורים. יום אחד בשנת 2017 נכנס נועם גל, חקלאי המגדל מנגו ממושב שדה ניצן, למוסך של ניר יפרח לתיקון טרקטורו. בפינת המוסך הבחין גל בעגלה קצת מוזרה. כששאל את יפרח במה מדובר נאמר לו שמדובר באבטיפוס לעגלה חשמלית המיועדת לחקלאות. "קיבלתי בקשות חוזרות ונשנות מחקלאי האזור לפיתוח עגלת שינוע חשמלית שתתאים לקטיף ושתהיה גם חזקה ומהירה. כבוגר מגמת עיצוב מוצר ב'בצלאל', החלטתי לבסוף להרים את הכפפה", סיפר יפרח. גל הסתקרן והבין שדבר כזה יכול לעזור ולהקל עליו בעבודתו. הוא ביקש מיפרח לנסות את העגלה והיא הושאלה לו לתקופה קצובה.

כשהסתיימה התקופה הזו, גילה גל שפועליו ממש לא רוצים להשיב את העגלה לבעליה. מסתבר שהיא עשתה להם שירות כל כך טוב וייעלה את העבודה במעל ל-50% - שפשוט אי אפשר לחזור אחורה. התובנה של גל הייתה ברורה: אם הפועלים שלי מתלהבים כל כך מהפיתוח הזה - אין סיבה שכל שאר פועלי מגזר החקלאות לא יתלהבו ממנה באותה הצורה, כך שיש כאן פוטנציאל עסקי עצום.

עגלה מחוץ לקופסה
כך נולדה השותפות בין גל ליפרח, אליה הצטרף שותף נוסף: אלעד שמואל. יחד הם הקימו את חברת "שגי אוקשן", שנוסדה ב-2018 ומפתחת ומשווקת את עגלת Oxen, על שלושת דגמיה. שם המוצר נבחר בשל יכולת הסחיבה העצומה שלה, עקשנותה וכוחה הבלתי נדלה, ככוחו של השור. גולת הכותרת של ה-Oxen היא היותה עגלת שינוע חשמלית 4X4. בזכות ההנעה החשמלית (המתאפשרת ע"י שימוש בסוללות לית'יום נטענות, בדומה לאלו הקיימות באופניים חשמליים ובקורקינטים), היא מסוגלת לאפשר לפועל לסחוב בקלות עד 450 ק"ג, בעוד שעגלה ידנית תאפשר לו לסחוב 70 ק"ג, תוך הפעלת מאמץ פיזי משמעותי. ניתן לקבוע את מהירות הנסיעה (עד 6 קמ"ש - קצב של הליכה מהירה) והיא מכילה מעצור בלם הידראולי חזק המונע ממנה להתדרדר. לדגם הבסיסי משטח באורך של 1.15 מטרים, כשאת הרוחב ניתן להתאים לפי גודל הארגזים הנסחבים. פטנט רשום ייחודי מאפשר לה להסתובב 360 מעלות במקום.

"עגלת Oxen היא מהפך מחשבתי בתחומה ודוגמה טובה לחשיבה מחוץ לקופסה", אומר גל. "האבטיפוס שפיתח ניר יפרח עשה דרך ארוכה. פיתחנו את המוצר בהתבסס על מספר עקרונות מנחים: אמינות הכלי, קלות הפעלה ותפעול חסכוני קולוגי וארגונומי. במהלך התכנון ביצענו התאמה מדויקת לענפי המשק החקלאי השונים, למדנו את הקשיים והצרכים עימם מתמודדים החקלאים בענף ושמנו דגש על יכולת שימוש שתתאים גם למקומות בהם אף כלי חקלאי אחר אינו מסוגל לתת את המענה. ה-Oxen מאפשרת לסחוב משא כבד בקלות, מייעלת את עבודה ומקצרת תהליכים. בזכותה החקלאי גם יכול להסתפק בפחות עובדים, שכן כמויות הסחיבה וסבביה - עולים. העובד משקיע את האנרגיה בקטיף יותר מאשר בסחיבה ובסוף היום הוא הרבה יותר רענן. העגלה יכולה לעמוד בתנאי שטח קשים ולהחזיק יום עבודה שלם ללא טעינה. ניתן גם לחבר אליה סוללה חיצונית וכך במקרה שהיא לא הוטענה בזמן - היא עדיין לא מושבתת".

קטיף עגבניות בבתי צמיחה
קטיף עגבניות בבתי צמיחה
קטיף עגבניות בבתי צמיחה צילום: אייל ברינברם
קטיף עגבניות בבתי צמיחה צילום: אייל ברינברם

מה ההבדל בין הדגמים השונים של Oxen?
"בין Oxen 1 ל-Oxen N ההבדל הוא בעיקר במידות. רוחב קצת שונה של משטח ההעמסה וגבהים שונים. Oxen G, לעומת זאת, היא כלי חזק יותר. בניגוד לשני קודמיו, שאורך משטח ההעמסה שלהם הוא 115 ס"מ, כאן האורך הוא 150 ס"מ שיכול להתרחב עד ל-180 ס"מ. פיתוח הדגמים השונים התחיל מכך שהסתבר לנו שבערבה קוטפים אבטיחים עם ה-Oxen והיא קצת צרה מלהכיל. אז פיתחנו עגלה רחבה יותר שמסוגלת לקחת משקלים גבוהים יותר, עד ל-500 ק"ג".

ספר על ההיענות למוצר.
"מאז השקת הדגם הראשון בשנת 2018 מכרנו כבר מעל 600 עגלות בישראל. השמועה על ה-Oxen פרשה כנפיים אל מעבר לשדות, למטעים ואף אל מעבר לים, והגיעה למשתלות, חממות, רפתות, לולים, חוות סוסים לתעשייה, חוות חקלאיות וחוות סולאריות. גם פרויקטים לתשתיות וקבלנות בניין מתעניינים - שכן העגלה מתאימה לכל אופרציה בה יש צורך לסחוב דברים כבדים, נכנסת למעליות וכך מסוגלת לספק פתרונות לאתרי בנייה. יש משקים גדולים שקונים את המוצר בסטים של 12 יחידות, כי אף פועל לא מוכן שעמיתיו ישתמשו בעגלה אבל הוא לא. אנחנו, מצידנו, מקפידים לשמור על מחיר הוגן למוצר שיאפשר למשקים קנייה בכמויות. שוק נוסף שנפתח לאחרונה הוא הצבא. צה"ל רכש מספר עגלות ואני מניח שלאחר שיגלה את יתרונותיהן יצטייד בכמויות שיאפשרו לו פתרונות מקיפים לניוד משקלים. בין הדברים שסייעו להתפשטות המוצר נמצאים קבלת תו תקן ישראלי ותמיכה של המדינה. מהנדסי משרד החקלאות בחנו את ה-Oxen ואת תפקודה במשך מספר חודשים. אחרי שה-Oxen נבחנה לעומק החליט המשרד לתת מענק של כ-25% ממחיר המוצר לחקלאים שרכשו אותו ועומדים בדרישות סף שהוגדרו".

אתם מתכוונים לשכלל את ה-Oxen?
"אנחנו ממשיכים לתת מענה לצרכים המשתנים של השווקים הקיימים והתאמות לשווקים חדשים. על עגלת הבסיס נוספו ערכות המתחברות אליה: אמבטיה, מגרפה קדמית, מדפים, כף וכו', תוך שמירה על עקרונות היסוד: אמינות הכלים ופשטות הפעלה".

אז מה מפת הדרכים לעתיד?
"אנו בעיצומה של יציאה לשוק הבינלאומי ונמצאים במגעים עם גורמים בארצות הברית, אירופה ושווקים חדשים. גם עם המפרציות יש תקשורת. אנחנו מחפשים סוכנים שיעזרו לנו במאמצי השיווק ובודקים אפשרות להכניס משקיעים לחברה כדי לתמוך בהתרחבות ובצמיחה הגדולה הצפויה למוצר. ברור לנו שעגלה כזאת יכולה להיות Game Changer בכרמי הענבים בצרפת למשל. בארצות הברית ישנן חוות רבות שיוכלו להיעזר בה. כשנגיע למקומות הללו נמשיך לפתח דגמים בהתאם לדרישתם. יש לנו יכולת גבוהה לייצר Taylor Made ולספק פתרונות נקודתיים בהתאם לצרכים מערכתיים".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מערכת ההגנה האווירית הקוריאנית משגרת טיל M-SAM. דרום קוריאה היא יצואנית הנשק התשיעית בגודלה בעולם

    הגנה אווירית לואו-קוסט: "עומדים בתור כדי לקנות את טילי היירוט שלנו"

    בלומברג
    מייסדי נו ניים, שי לוי שעזב את החברה לפני המכירה (מימין) ועוז גולן. לדברי השופט, אי אפשר לשלול כוונה להעשיר את גולן במהלך

    חברת ההייטק עיכבה פיטורי עובד, והוא נושל מ-12 מיליון שקל

    אפרת נוימן
    צינורות נפט גולמי בבית הזיקוק של ארמקו בראס תנורה, סעודיה

    "הברקה אסטרטגית": נפתח הברז בצינור של 1,200 ק"מ שנבנה בדיוק לרגע כזה

    בלומברג
    שכונת יובלים קרית שמונה

    קק"ל רוכשת עשרות דירות חדשות ב–100 מיליון שקל: "נשכיר במחיר נוח"

    רנית נחום-הלוי
    כטב"ם לוקאס של ספקטרוורקס, שמשמש במלחמת איראן

    "מלחמת ה-AI הראשונה": עמק הסיליקון הימר על מלחמה – והרוויח בגדול

    ניו יורק טיימס
    אתר בנייה בתל אביב

    בנק ישראל: הגירה מהארץ היא אחד הגורמים לחולשה במכירות הדירות