חיפוש

הדרך לניהול: MBA באוניברסיטה הפתוחה

מעבר לרמה האקדמית הגבוהה ולגמישות שמאפשרת לשלב לימודים עם החיים האישיים והמקצועיים, תוכנית ה-MBA של האו"פ מספקת ארגז כלים ניהולי עשיר ו"נטוורקינג" חשוב עם מנהלים ומנהלות בשטח

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
תמונה חדשה
תמונה חדשה
הדרך לניהול: MBA באוניברסיטה הפתוחה צילום: shutterstock
הדרך לניהול: MBA באוניברסיטה הפתוחה צילום: shutterstock
רונית מורגנשטרן, בשיתוף האוניברסיטה הפתוחה
תוכן שיווקי

מי שסיימו לימודי תואר ראשון יודעים שכדי להתקדם לתפקידי ניהול מומלץ תואר שני בתחומי הניהול. לא פעם זו דרישה המגיעה ממקום העבודה, שאף מסייע לעובד במימון הלימודים או בפינוי זמן.

MBA (תואר שני במנהל עסקים) הוא מהתארים הניהוליים המוערכים ביותר בארגונים ובחברות במגוון ענפים במשק, ואין ספק שהוא תורם משמעותית לקידום הקריירה; בעלי תואר MBA יכולים להשתלב בתפקידי מפתח בכל הסקטורים – אם זו חברה עסקית, גוף ציבורי, מלכ"ר ועוד. גם עבור מי שכבר עוסקים בתפקידים ניהוליים, לימודי MBA יכולים להקפיץ את היכולות בכמה רמות למעלה. ישנם בוגרים רבים שניצלו את הידע שצברו בלימודים אלה כדי לבנות לעצמם עסק פרטי.

תוכנית ה-MBA של האוניברסיטה הפתוחה ציינה בשנה שעברה עשרים שנות פעילות והיא מהמבוקשות בתחום במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. בתוכנית לומדים השנה כ-1,300 סטודנטים וסטודנטיות מכל רחבי הארץ וגם מכל רחבי העולם, ובוגריה מונים יותר מ-5,500 מוסמכים ומוסמכות שמכהנים במגוון תפקידי ניהול בחברות ובארגונים מכל סקטור במשק.

ד"ר רינת שאנן-סצ'י, המנהלת האקדמית של התוכנית
ד"ר רינת שאנן-סצ'י, המנהלת האקדמית של התוכנית
ד"ר רינת שאנן-סצ'י, המנהלת האקדמית של התוכנית
ד"ר רינת שאנן-סצ'י, המנהלת האקדמית של התוכנית

בראש תוכנית ה-MBA של האוניברסיטה הפתוחה (או"פ) עומדים פרופ' יורם קלמן, ראש התוכנית, וד"ר רינת שאנן-סצ'י, המנהלת האקדמית של התוכנית.

לדברי ד"ר שאנן-סצ'י, בשנים האחרונות יש גידול עקבי במספר הסטודנטים, "בפרט מאז ששילבנו בתוכנית התמחויות; יש לנו ארבע התמחויות במסגרת תוכנית ה-MBA: בשיווק, בהתנהגות ארגונית ובניהול משאבי אנוש ובמימון וניהול פיננסי, ובימים אלו נפתחה התמחות חדשה ביזמות וחדשנות. רוב הסטודנטים בוחרים ללמוד את התואר עם התמחות אחת או שילוב של שתי התמחויות".

מהם תנאי הקבלה להתקבל ללימודי MBA אצלכם?
"התוכנית מיועדת לבוגרי כל תואר ראשון שהוא, המבקשים להתפתח כמנהלים מובילים במשק. כמו כן מתקבלים לתוכנית בעלי תארים מתקדמים בתחומים מגוונים שמחזיקים בעמדות מפתח בארגונים שונים, או מבקשים להתקדם לתפקידי ניהול בתחומים אלה".

לדבריה, "תנאי הקבלה שלנו דומים לאלה שבמוסדות האחרים, מלבד היעדר הדרישה ל-GMAT (מבחן קבלה אמריקאי לתואר שני במנהל עסקים). כמו מוסדות אחרים, ישנה גם ועדת קבלה ששוקלת מועמדויות של סטודנטים שלא עומדים בחלק מהדרישות, כמו ממוצע ציונים בתואר הראשון. הוועדה מתרשמת מהמועמדים, מהרקע האקדמי והמקצועי שלהם, ומעריכה את הפוטנציאל שלהם להצליח בלימודים. ניסיון ניהולי מוכח של שלוש שנים לפחות ייחשב כיתרון".

רמה אקדמית גבוהה עם כלים פרקטיים

מה אתם מציעים לסטודנטים בתוכנית זו, שהפכה למבוקשת כל כך?
"אנחנו מציעים תוכנית לימודים מגוונת, עדכנית, שהיא גם ברמה אקדמית גבוהה וגם בעלת אופי יישומי ומעשי. הסטודנטים רוכשים 'ארגז כלים ניהולי' המסייע להם בשוק העבודה לאורך זמן. הכלים נרכשים הן במסגרת הלימודים והן במסגרת פעילות חוץ אקדמית ענפה, הכוללת מועדונים, סדנאות וכנסים שבהם הם פוגשים מנהלות ומנהלים מהשטח. הלמידה עשירה ומבוססת על טכנולוגיות למידה מתקדמות. התואר מבוסס על למידה מרוכזת ומציע גמישות רבה המאפשרת לשלב את הלימודים עם החיים האישיים והמקצועיים. הסטודנטים שולטים בקצב הלימוד ובמקום הלימוד. הם גם בוחרים את מספר הקורסים הנלמדים כל סמסטר, ותשלום שכר הלימוד מותאם לקצב ההתקדמות בלימודים.

כמו כן, הסטודנטים גם זוכים לתמיכה וליווי אישי של הסגל האקדמי והמנהלתי – מתחילת התואר, בסדנת האוריינטציה לסטודנטים חדשים, לכל אורך הלימודים, ואחר סיומם. התוכנית משלבת סדנאות פרקטיות המקנות תעודה מקצועית, וחיבור לשטח במסגרת המעטפת החוץ אקדמית. מלבד מסלול הלימודים הרגיל, יש גם מסלולים פנים ארגוניים בחברות ובגופים אחרים. סטודנטים מצטיינים יכולים גם לבחור במסגרת התוכנית במסלול מחקרי לתזה".

ללמוד את התואר כולו בצורה מקוונת

ד"ר שאנן-סצ'י מספרת שאחד המאפיינים הייחודיים לאוניברסיטה הפתוחה הוא שניתן ללמוד את התואר כולו בצורה מקוונת. "שיטת הלימוד בתוכנית, המבוססת טכנולוגיות למידה מתקדמות, מתאפיינת בגמישות רבה ומאפשרת להתקדם בלימודים ובקריירה בו זמנית", היא מדגישה.

מדובר ביתרון משמעותי למי שכבר עובדים במשרה מלאה, כמו רבים מהסטודנטים לתואר שני במנהל עסקים, וגם עבור מי שנמצאים בחו"ל. באוניברסיטה הפתוחה, גם אם מפסידים מפגשים חיים או הרצאות, אפשר לשחזר אותם במלואם דרך צפייה בהקלטות של המפגש המקוון או ההרצאה; לא צריך לבקש סיכומים מחברים - יתרון משמעותי.

לטובת הסטודנטים הועמדו גם מרחבי למידה בספרייה המרכזית שבקריית האוניברסיטה הפתוחה ברעננה ובמרכזי הלימוד שלה במרכז, בצפון, בדרום ובירושלים. מרחבי הלמידה כוללים עמדות מחשבים נייחים ואפשרות לעבודה עם מחשבים ניידים – הן עמדות אישיות והן לקבוצות של עד ארבעה אנשים. משאבי המידע האלקטרוניים בספרייה: מאגרי המידע, הספרים האלקטרוניים וכתבי העת נגישים אך ורק לקהילת האוניברסיטה הפתוחה ואינם נגישים לקהל הרחב. כדי ליהנות ממשאבי המידע האלקטרוניים בספרייה, לא חייבים להגיע פיזית וניתן גם להתחבר אליהם מהבית או ממקום העבודה באמצעות מחשב נייח או נייד.

איפה ניתן למצוא את המוסמכים מהתוכנית שלכם במשק?
"המוסמכות והמוסמכים שלנו משמשים בתפקידי ניהול בכל הדרגים, מדרג הנהלה ומטה, בחברות ובארגונים; הם חלק מקהילה של אלפי מנהלות ומנהלים בכל הסקטורים במשק. יש גם אחרים שממנפים את ארגז הכלים שרכשו להקמה וניהול של עסקים פרטיים. מעבר לכלים והידע בלימודי התואר, הפעילות החוץ אקדמית שלנו במסגרת המועדונים, כנסי החדשנות והסדנאות המעשיות שמתקיימות בשיתוף עם חברות מובילות, מעניקה להם קשרים, 'נטוורקינג' ומינוף של יוזמות עסקיות".

למידע על מפגש המידע לתוכנית לתואר השני בניהול של האוניברסיטה הפתוחה >>

בשיתוף האוניברסיטה הפתוחה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"