בימים אלו, בהם רבים מאזרחי המדינה נשארו בבית עם הילדים, נדמה שכולנו למדנו להעריך את עבודתם של המורים. הערכה זו מתעצמת כשמבינים שרבים מהם, בוחרים להיכנס למערכת מתוך תחושת שליחות. למרבה הצער, רוב משרות ההוראה לא מלוות בתנאי שכר שתואמים את המחויבות וההשקעה שנדרשת מהעוסקים במלאכה.
אבל בעיריית אילת חושבים אחרת. בעיר הדרומית שמים את החינוך בראש סדר העדיפות העירוני, כאשר 36% מסך תקציב העיר מופנה לחינוך. לראיה – אילת היא העיר היחידה בארץ שזכתה שלוש פעמים בפרס החינוך הארצי, והיא גם ממוקמת במקום השמיני בישראל במדד ההשקעה לתלמיד, מבין 250 רשויות. עיריית אילת אף השכילה להפוך את מערכת החינוך בעיר למערכת מתוקשבת לכל שלבי הגיל, ומקדמת הוראה למידה חדשנית בסביבות עשירות ועתירות טכנולוגיה.
כעת, אילת קוראת למורים מכל רחבי הארץ להצטרף לצוותי ההוראה בעיר, ומציעה להם תנאי העסקה שאין מקבילים להם בארץ. למעשה, המודל ותנאי הגיוס החדשים ממקמים את תנאי ההעסקה של המורים באילת בין הגבוהים בכל העולם. המורים שיבחרו להגיע ללמד באילת יוכלו ליהנות מההטבות הבאות:


1. בונוס התחלתי בגובה 16-18 אלף שקל לשנה.
2. חוזה אישי ומשכורת שנתית גבוהה בעשרות אחוזים ממקומות אחרים בארץ. מורים שיעתיקו את מקום מגוריהם לאילת ויצטרפו למערך החינוך באילת יקבלו תוספת אחוזית עד היקף משרה אחת.
3. השתתפות בשכר דירה – מורה שיצטרף לעיר יקבל השתתפות בשכר הדירה עד לסך של 8,000 שקל בשנה. בנוסף, יוענק גם סיוע חד פעמי בהובלת דירה בסכום 2,500 שקל.


4. השתתפות במימון טיסות – כל מורה יקבל השתתפות לטיסות על קו אילת-תל-אביב
בסך 2,000 שקלים בשנה.
5. החזר מס של 10% וקניות בעיר ללא מע"מ, להטבות אישיות וכלליות שיכולות לחסוך עשרות אלפי שקלים בשנה.
שמש, ים ותנאים ראויים
מיקומה הייחודי של אילת - לחופו של הים האדום, מוקפת בנוף מדברי מפעים והרי אדום המרשימים – משמש לרוב נקודת חוזקה. מערכת החינוך של העיר אף רותמת את משאבי הטבע ליצירת חוויית לימוד אחרת, שכוללת מקצועות דוגמת ביולוגיה ימית, חקלאות ימית, תיירות, לימודי חקר, צפרות ועוד. למרות זאת, מיקומה בקצה מפת המדינה מביא אתגרים לא פשוטים למערכת החינוך בעיר, הבולט בהם הוא הקושי בגיוס מורים. הפתרון אותו מציעים בעיריית אילת הוא של תגמול ראוי למורים, לצד המגורים בעיר שמציעה איכות חיים של עיר חוף, שמש תמידית, אויר נקי, וכבישים ריקים ללא רמזורים. כל אלו מושכים מידי שנה יותר ויותר מורים לעשות את הצעד, להעתיק את מגוריהם לאילת ולהשתלב במערכת החינוך בעיר. "אני נוסע ללא פקקים ונהנה מנוף של ים והרים בבוקר בדרך לבית הספר, וגם מרוויח משמעותית יותר", מספר רון (37), מורה שעבר לאחרונה לאילת. "בהתחלה הייתי סקפטי, אבל מהר מאוד התאהבתי בעיר", מספר דוד (33), מורה שעבר לפני שנתיים לעיר. "האווירה מיוחדת והמורים בבית הספר מאוד מלוכדים. יש פה סביבה צעירה וחברויות שממשיכות גם אחרי שעות העבודה, ולא מעט מקומות לבלות בהם".
כל מורה יכול לעבור ללמד באילת, ובלבד שעומד בקריטריונים הבאים: מורים בעלי תואר אקדמאי והסמכה להוראה; מורים שחוות הדעת על עבודתם הינה חיובית; ומורים שמעתיקים את מקום מגוריהם לאילת.







