חיפוש

פרויקטי נדל"ן

ערן דרורי נדל"ן: מורכבויות בהתחדשות עירונית

ערן דרורי, מייסד ומנכ"ל ערן דרורי נדל"ן, מסביר למה כדאי לשים לב כשמניעים התחדשות עירונית, ומה תפקידו של גוף מארגן

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
532309
532309
ערן דרורי צילום: דניאל עמירם
ערן דרורי צילום: דניאל עמירם
בשיתוף ערן דרורי נדל"ן
תוכן שיווקי

מה היתרונות של גוף מארגן בפרויקט התחדשות עירונית?

ברוב הפרויקטים כיום מדובר על מתחמים שכוללים עשרות ואף מאות דיירים, ובלי גוף מארגן אין מי שיתמודד עם המורכבויות שנוצרות מכך. גוף מארגן טוב הופך לחלק מהתהליך כבר בשלב הראשון, עובר מדייר לדייר ומסביר על התהליך, מאתר דיירים, מארגן כנסים ופועל למינוי נציגות בכל בניין. בניגוד לדיירים שאינם עוסקים ביום־יום בהתחדשות עירונית, גוף מארגן מקצועי, ביחד עם בעלי הזכויות, בוחרים את אנשי המקצוע המתאימים לפרויקט ובהם עורכי דין, שמאי, מפקח ויועץ מס. גם החברות היזמיות מעדיפות לקבל מתחמים מגובשים ומוכנים ולהשקיע את המשאבים שלהם בבנייה ובייזום ולא בתהליכי ארגון.

איך מוודאים שההצעות שהדיירים מקבלים מהיזמים ניתנות למימוש?

בשוק של היום, כשהרשויות לא ששות לאשר תוספות בנייה, חייבים לבדוק כל הצעה לעומק ולא להתפתות להצעות מופרזות. יש לבדוק עם אנשי מקצוע את תוכניות הבנייה בפועל, לערוך ניתוח זכויות ולבנות דו"ח אפס המשקף את מידת הכדאיות הכלכלית של הפרויקט. לפעמים יזם כותב במסמך שיוקמו 100 דירות, אבל בדיקה מעלה שלא ניתן לבנות יותר מ־80 בגלל מגבלה של כמות יחידות לדונם. זה קורה בעיקר בפרויקטים שאין להם תב"ע מאושרת כמו פינוי־בינוי.

מה הסיכון הגדול ביותר בפרויקטים מהסוג הזה?

הבעיה הקשה ביותר היא כשדיירים בוחרים יזם על סמך הבטחות בלתי ניתנות למימוש, מבלי שהם יודעים זאת. האשמה אינה תמיד של היזם, אלא של הרשויות שפועלות על פי מדיניות שכבר לא מתאימה למציאות של היום. זה שוחק את הדיירים, שובר את אמונם ואז קשה להניע את הפרויקט מחדש. התנהלות כזאת מובילה למצב שבו דיירים נותרים במבנים רעועים, ללא ממ"ד, ולמדנו היטב עד כמה זה חשוב למציאות הישראלית. לכן כדאי לעשות את הבדיקות החשובות לפני שמתקדמים.

הכותב הוא מייסד ומנכ"ל ערן דרורי נדל"ן. החברה צברה ניסיון רב בקידום, ניהול, יזום וארגון אלפי יחידות חדשות.

למעבר לאתר >>

בשיתוף ערן דרורי נדל"ן

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    המרחצאות בחמר גדר

    150 מיליון שקל על מרחצאות ותנינים: השקעת הענק של משפחת תשובה בחמת גדר

    ענת ג'ורג'י
    פליי דובאי

    עדות מבפנים: הפרצה שאיפשרה לטרוריסט להטיס מטוס לנתב"ג - והפתרון המהיר

    חגי עמית
    רעות דורון וענר וקסמן זנו

    היא הייטקיסטית, הוא עורך דין — והם חייבים לסגור דבר אחד לפני החתונה

    יהלי פדרבוש
    הארי לנגבהיים, בביתו ברחובות

    "אין פה שלטים למכירה או השכרה, הכל בוואטסאפ, מי שעוזב הדירה ישר נחטפת"

    קינן ראובני | בית פתוח
    פריימריז הליכוד בנייני האומה 17.8.26

    גרמו פה נזק כבד מדי. מעכשיו אנחנו ברולטה

    אבי בר-אלי
    נכס של קבוצת BW בנורת'ולט, בבריטניה. עולה חשד להלבנת הון

    לאן נעלמו עשרות מיליונים של משקיעים חרדים? נפילת ענקית הנדל"ן מלונדון