חיפוש

צחי מנע: כשרואה החשבון לוקח יוזמה אישית

צפו: רואה החשבון צחי מנע רותם כלים טכנולוגיים חדשניים, במטרה לפתור בעיות לפני שהן נוצרות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
רו"ח צחי מנע TheMarker Labels
בשיתוף רו"ח צחי מנע
תוכן שיווקי

אם אתם עצמאים ויש לכם רואה חשבון, תחשבו לרגע על הנקודה הבאה: האם רואה החשבון שלכם יוזם שיחות? האם הוא אומר לכם מה לעשות לפני שהדברים קורים? או שהוא רק לוקח ניירות בסוף החודש, ומגיב רק על מה שכבר היה?

"היום אנשים רואים רואה חשבון כמו היסטוריון", אומר רו"ח מנע, "מישהו שמקבל את המידע, מעבד אותו, אומר כמה צריך לשלם וזהו. כתוצאה מכך אתה כלקוח אולי מוכן לשומה ואולי לא. אני טוען שכיום, עם הטכנולוגיה שקיימת בשוק, אפשר להגיע למקומות מדהימים.

"אנחנו במשרד נוקטים בגישה פרואקטיבית, כלומר מנהלים את הלקוחות שלנו. זאת לדעתי הדרך הטובה ביותר להגיע לשיעורי מס נמוכים. פיתחנו ממשק אינטרנטי שבאמצעותו הלקוחות שולחים אלינו נתונים, שמאפשרים לנו לזהות אם יש להם למשל סיכוי לקבל מענקים, או אם יש בעיות צפויות, ובעיקר אם יש דרכים לחסוך בשומת המס. אם יש בעיות או הזדמנויות, אנחנו שולחים הודעה ללקוח וקובעים פגישה. הצלחנו ככה לחסוך המון בתשלומי מיסים עבור הלקוחות שלנו".

בעצם זה ניהול חשבונות בזמן אמת.
"במדינה שלנו יש פערים. אתה מתחיל את השנה בציפייה מסוימת, ומסיים אותה אחרת לגמרי. אז אנחנו עושים תכנון מס, פתאום יש מלחמה, קורונה וכדומה, אז אנחנו משנים דפוס פעולה: בוא נעשה אחת, שתיים, שלוש, כדי שנוכל לשפר - בזמן אמת ולא בדיעבד.

"אני אתן דוגמה מהזמן האחרון לשימוש שעשינו בכלים טכנולוגיים. הגיע אלינו מישהו שרואה החשבון שלו אמר לו שהוא צריך לשלם שני מיליון שקל תוספת מס. אנחנו עברנו על כל התיק שלו, בדקנו את תכנוני המס, בדקנו שאפשר באמת לעשות תכנוני מס, ובמקום לשלם שני מיליון שקל, הוא קיבל החזר מרשות המיסים של 400 אלף שקל. חיסכון אדיר שהצלחנו להביא".

בשיתוף רו"ח צחי מנע

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אבי שומר

    "אפשר להגיע כאן ל-20 אלף שקל בחודש, אבל זה לא מעניין אותם. הם לא באים"

    רותם שטרקמן
    הונאות

    "איבדתי אלפי שקלים, אני מתבייש. אפילו לאשתי לא סיפרתי"

    ליאת לוי
    ג'יימי ביטון. "הלימודים היו הדת שלנו"

    עם 12 תארים מהרווארד, ייל ואוקספורד — זה כנראה האדם המשכיל בעולם

    ניו יורק טיימס
    יוסי אלמלם

    אף אחד לא קיבל אותו לעבודה. כיום יש לו חברה ששווה 5 מיליארד שקל

    ענת ג'ורג'י
    יואב סוכרי

    אקזיט האלכוהול: "קוקטייל ב–60 שקל הרבה יותר רווחי מסטייק של 160 שקל"

    ירדן בן גל הירשהורן
    התחדשות עירונית חרדים

    בפעם הראשונה: פרויקט הפינוי־בינוי המצליח שמסעיר את החרדים בירושלים