חיפוש

עו"ד ארתור בלאייר: ליווי בתהליך הסדרת מעמד בישראל

כמי שמתמחה בדיני הגירה מלווה עו"ד ארתור בלאייר לא מעט מקרים שבהם בן הזוג אינו זכאי לאזרחות ישראלית ועולים שאינם יכולים להביא לישראל בני משפחה שנאלצו להשאיר מאחור

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
ארתור בלאייר TheMarker Labels
בשיתוף עו"ד ארתור בלאייר
תוכן שיווקי

מקרים שבהם אחד מבני הזוג הוא תושב חוץ, עולים חדשים שהשאירו מאחור הורה מבוגר שאינו זכאי לעלות לישראל ועוד שורה של מצבים מורכבים הנוגעים להסדרת מעמד בישראל וקבלת אזרחות, הם תחום התמחותו של עו"ד ארתור בלאייר.

הוא מסביר כי במקרה שאחד מבני הזוג אינו בעל אזרחות ישראלית, לא די באהבה ובכוונות הכנות של הקשר, וכי הרשויות בישראל דורשות לבדוק לעומק את טיב הקשר: "יש בירוקרטיה והרשות היא צריכה לבחון את כל המסמכים, ותתפלאו כמה מסמכים יש, כאשר רבים כושלים בשלב הזה, בבירוקרטיה הפשוטה".

עו"ד בלאייר שעלה לישראל בגיל 13 מעניק שירות בשפה העברית, הרוסית ומכירה לעומק את המנטליות ואת התהליכים המשפטיים במדינות זרות. "אני נתקל בהמון המון מקרים של בני זוג שלא מאמינים להם ופשוט לא יכולים להקים בית בישראל, ואז אני צריך לשכנע את הרשות שמדובר בזוג אמיתי", הוא מספר. "זה לא תמיד פשוט. בין המסמכים שצריך להציג, יש גם התכתבויות פשוטות של הודעות אס-אם-אס. לפעמים אנשים מגדילים לעשות ושולחים יותר מדי, כולל הודעות על סכסוכים וריבים שלהם. זה מסבך. למרות שזה אבסורד, בני זוג רבים, הרבה פעמים על רקע של קנאה, עלבונות וכולי. זה דווקא מלמד על כך שהם זוג אמיתי, אבל הרשות לא תמיד גוזרת את המסקנות הברורות האלה. הפקידים בישראל הם חשדנים וקשה לעבור את התהליך לבד, בלי מתווך שהוא עורך דין שמכיר את השפה, בהנחה שמדובר באנשים ממזרח אירופה".

בעניין זה הוא מוסיף כי "לא כל הפקידים הם רשעים ולא כל הפקידים הם נגד הזוגות, אבל לרוב הם עמוסים מאוד. עמוסים לעייפה. לפעמים הם גם טועים או אדישים. ואנחנו לא מדברים רק על מקרים של זוגות, אלא כל מיני עניינים אחרים שמחייבים או מצריכים להעלות מישהו ארצה. אז יש את נושא יישום חוק השבות ואיתו יש המון סוגיות, אבל גם לפעמים צריך להוכיח את הקשר הגנטי בין האנשים ופה פונים לבית המשפט לענייני משפחה".

עו"ד ארתור בלאייר
טלפון: 054-646-9080
למעבר לאתר >>

בשיתוף עו"ד ארתור בלאייר

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מוצרים של חברת אונדס תעשיות צבאיות

    ענק חדש? "יש להם המון כסף. החברות הביטחוניות הגדולות בישראל בפאניקה"

    חגי עמית
    שיינדי לנדאו, יוסי שינובר וחיים וניט

    לאן נעלמו 100 מיליון שקל? השיטה נחשפת - וטיפ הזהב שקיבלו הנחקרים

    ליאת לוי
    טיל איראני מוצג לראווה בפארק בטהראן, איראן, השבוע. הלוחמה של איראן בעזרת טילים וכטב"מים זולים מצליחה לרסן את המעצמה האמריקאית

    היא שלפה קלף מנצח - ועכשיו ידה של איראן על עליונה

    אקונומיסט
    מתן חודורוב

    "מי שחושב שהמתקפות יפילו העסקה, לא מכיר את אסף והמוטיבציות שלו""מי שחושב שהמתקפות יובילו לנפילת העסקה, לא מכיר את אסף והמוטיבציות שלו"

    רותם שטרקמן
    מערכת ההגנה האווירית הקוריאנית משגרת טיל M-SAM. דרום קוריאה היא יצואנית הנשק התשיעית בגודלה בעולם

    הגנה אווירית לואו-קוסט: "עומדים בתור כדי לקנות את טילי היירוט שלנו"

    בלומברג
    מייסדי נו ניים, שי לוי שעזב את החברה לפני המכירה (מימין) ועוז גולן. לדברי השופט, אי אפשר לשלול כוונה להעשיר את גולן במהלך

    חברת ההייטק עיכבה פיטורי עובד, והוא נושל מ-12 מיליון שקל