שנת 2021 הייתה שנה מצוינת בענף הרכב הישראלי בכלל, ובענף הליסינג בפרט. יתרונות הליסינג עבור מי שרוצה רכב חדש, בשילוב הרתיעה של רבים משימוש בתחבורה ציבורית, הביאה לגידול ניכר בביקוש לרכבים פרטיים.


מוטי ברטון, מנכ"ל הליסינג הפרטי בקבוצת שלמה, מספר כי הגידול בהיקף הפעילות של הקבוצה בתחום הליסינג הפרטי בשנת 2021 עומד על כ-35% בהשוואה לשנה קודמת. "שוק הליסינג הפרטי מהווה כ-10-15% מכלל שוק הרכבים הפרטיים החדשים בישראל", אומר ברטון. "באירופה נתח השוק של הליסינג עומד על יותר מ-60%, ובארצות הברית הוא מגיע ל-90%, אז יש לנו עוד הרבה לאן לצמוח".
היתרונות גדולים וביקושים גוברים
הקורונה הייתה אחד הגורמים העיקריים לגידול בביקושים לליסינג. "אנשים הוציאו פחות כסף על טיולים בחו"ל ואירועים גדולים, והם בחרו לפצות את עצמם ברכב חדש", מספר ברטון. "במקביל, אנשים רבים נמנעו מנסיעות בתחבורה ציבורית והעדיפו לנסוע ברכב". כל זה מסביר את הביקוש לרכב פרטי.
מדוע דווקא לבחור בליסינג?
"ראשית, רכב בליסינג מתאים במיוחד לתקופה של חוסר ודאות. אנשים רבים רוצים רכב חדש מבלי להתחייב, ולכן הם העדיפו עסקה, כמו זו שאנו מציעים, אותה אפשר להפסיק בכל נקודה בזמן, ולשלם על השימוש בלבד".
"שנית, המאפיינים של עסקת ליסינג הופכים אותה לעדיפה הרבה יותר בהשוואה לרכישה רגילה. לשם כך חשוב להכיר את המאפיינים של עסקה זו.
במסלול ליסינג פרטיפעולי משלמים כמה אלפי שקלים בהתחלה, ולאחר מכן סכום חודשי קבוע. העסקה תקפה לשלוש שנים, והיא מתבססת על תשלום הראשוני, הנע בין 8,000 ל-12,000 שקלים, בהתאם לסוג הרכב. לאחר מכן משלמים הלקוחות בין 1,400 ל-1,600 שקלים בחודש לרכבים קטנים כמו יונדאי i10, 1,600-1,800 שקלים לרכבים בינוניים כמו יונדאי i20, כ-2,000 שקלים לרכבים משפחתיים, 2,200-2,500 שקלים לג'יפונים ורכבי שטח, ועד 2,500-3,000 שקלים בחודש לרכבים גדולים כגון מיצובישי אאוטלנדר".
"הודות לגודלה של קבוצת שלמה, היא מצליחה להפחית בעלויות של הרכישה והתחזוקה, הפחתה ממנה נהנים הלקוחות".
ברטון מסביר כי: "התשלום החודשי כולל בתוכו את עלויות כיסוי הנזקים, הטיפולים והתחזוקה, כולל החלפת צמיגים, מצבר ומגבים. הלקוחות נהנים מהתקן תדלוק אוטומטי המותקן ברכב ללא עלות, עם הנחה של 23 אגורות לכל ליטר דלק. בכל רכב יש מערכת איתור וניטור, ואפליקציית שירות מהמתקדמות בישראל אשר מספקת את כל המידע על העסקה, החל מפרטי החוזה, דרך מעקב אחר תשלומים חודשיים ותיאום טיפולים שוטפים, וכלה בצ'אט עם שירות הלקוחות. דרך האפליקציה מקבל הלקוח אינדיקציות לגבי התנהגות הנהיגה הרכב המאפשרות לו לשפר את הבטיחות והחיסכון בדלק. בנוסף, תמורת עשרות שקלים בחודש, יכולים הלקוחות לבטל את מרכיב ההשתתפות העצמית בביטוח ולהימנע מכאבי ראש מיותרים במקרה של נזק לרכב.
החיים בתקופה הקורונה הופכים את העסקה הזו לאטרקטיבית מתמיד. כך, במקום לשלם 80-150 אלף שקלים, הלקוחות של קבוצת שלמה מקבלים רכב חדש בעלות כוללת הדומה להשקעה ברכב משומש".
ברטון מדגיש כי "רבים מבעלי העסקים הקטנים והבינוניים, שהיו צריכים להגדיל את הנזילות שלהם, מכרו את הרכבים שהיו בבעלות העסק, ועברו לליסינג. בדרך זו הם יצרו נזילות, בעודם משלמים על הרכב החדש מתוך ההכנסות העתידיות, בתשלום חודשי".
אחד המאפיינים של התקופה בה אנו נמצאים הוא ביקוש גדול לרכבים חדשים ובה בעת היצע נמוך בגלל בעיות בשרשרת האספקה הגלובלית. ברטון מספר כי "כל מי שעשה עסקה בליסינג הפרטי אצלנו קיבל לשימוש רכב גישור, עד שיגיע הרכב המובטח".
משלמים רק עבור השימוש במוצר
התפיסה ביחס לרכב פרטי הולכת ומשתנה. רבים מבינים כי רכב פרטי הוא מוצר צריכה, כדאי לשלם עבור השימוש בו ואין הגיון לרכוש אותו. כאשר לוקחים בחשבון את ירידת השווי של רכב חדש בקנייה עצמית, את עלות האחזקה, הטיפולים, כיסוי הנזקים ועלות הכסף, מבינים כי מדובר בעסקה כלכלית ומשתלמת. מה עוד שהתשלום החודשי הוא על פי השימוש בפועל ואין צורך להשקיע סכום גדול מההון העצמי או בהלוואה. התוצאה היא שקט, פשטות ונוחות לכל מי שרוצה רכב חדש ופרטי.
בשיתוף קבוצת שלמה






