גיוס עובדים הוא אחד האתגרים הגדולים של כל חברה וארגון. אנשי משאבי אנוש וגיוס מבלים ימים ארוכים בניפוי קורות חיים וראיונות עם מועמדים פוטנציאליים במטרה למצוא את האדם המתאים והטוב ביותר לכל משרה, ולכן בוחנים באופן קבוע את אמצעי הגיוס הטובים ביותר שיניבו עבורם תוצאות.
אחת הדרכים שנמצאה כיעילה ביותר לגיוס עובדים מוכשרים ובעלי התאמה מדויקת יותר לתפקיד, היא שיטת "חבר מביא חבר". בשיטה זו, עובדי החברה המגייסת אשר מכירים את סוג העבודה והכישורים הנדרשים לתפקיד, ממליצים על מכרים שלדעתם עשויים להשתלב בה בהצלחה. זאת, כאשר שיטה זו היא בין הטובות והמוצלחות לגיוס עובדים, בשל ההיכרות האישית הקודמת של הממליץ עם המועמד לתפקיד. בנוסף, הממליץ חש אחריות ומובטח לו תגמול במידה שהעובד יתקבל ויישאר בה למשך מספר חודשים. בכך, נחסך למנהלים זמן, משאבים ועלויות גיוס, בין אם מדובר בעסק קטן, חברה או ארגון גדול.
חברת J4U - גיוס עובדים לקחה את שיטת ה"חבר מביא חבר" כמה צעדים קדימה, והרחיבה אותה אל כלל האוכלוסייה. החברה פתחה פלטפורמה דיגיטלית מתקדמת, המאפשרת לכל אדם להמליץ על אנשים שהוא סבור שיתאימו למשרה מסוימת, ולקבל תשלום עבור ההמלצה – במידה שהמועמד עליו המליצו התקבל למשרה ונשאר בה לפחות 30 יום.
"פיתחנו למעשה פלטפורמה חברתית לגיוס עובדים העובדת בשיטת 'חבר מביא חבר' אך בענק", אומר דימה סרקין, הבעלים ומנכ"ל חברת J4U. "באמצעות הפלטפורמה, כל אחד יכול להיות סוכן גיוס ומרוויח כסף עבור כל עובד שהוא גייס לחברה".
איך זה עובד?
"המערכת פשוטה ונוחה מאוד לשימוש. כל שיש לעשות הוא להיכנס לאתר j4u.co.il ולבצע הרשמה פשוטה באמצעות שם, טלפון ואימייל. לאחר מיד עוברים לעמוד המשרות הפתוחות, כאשר לצד כל אחת יש פרטים, דרישות התפקיד וכמה כסף ניתן לקבל עבור מציאת מועמד מתאים. בנוסף, בכל משרה ישנן שאלות המסייעות לממליץ, שמשמש למעשה כסוכן, לקבוע אם האדם עליו הוא רוצה להמליץ יתאים באמת למשרה. השאלות עוזרות לסנן טוב יותר את המועמדים ולבחור במתאימים ביותר".
דימה מוסיף כי כל אחד שרוצה להצטרף ולהמליץ על אנשים למשרות יכול להיכנס לאתר ולעשות זאת. במידה שהמועמד התקבל למשרה ועבד בה 30 יום, התשלום יועבר לממליץ. "כמובן שתוכלו גם להמליץ גם על עצמכם ובכך להרוויח פעמיים", אומר דימה ומוסיף כי "הלקוחות – החברות והארגונים המגייסים, מרוויחים מהתהליך. המודל שלנו חוסך להם זמן יקר בחיפוש מועמדים והם זוכים למועמדים בהתאמה מדויקת הרבה יותר למשרות הפתוחות. כמו כן, הם משלמים רק על פי הצלחה בגיוס".


כיצד ניתן לקבל את התשלום עבור ההמלצות?
"יש כמה דרכי תשלום והן מפורטות במלואן באתר. אפשר לעבוד איתנו כעצמאיים ולקבל תשלום בגין חשבונית או לעבוד איתנו כשכיר-עצמאי ואנו ננפיק תלוש שכר. יש אופציה נוספת של העברת עד 5,000 שקל בשנה ללא חשבונית ועל פי חוק. חשוב לציין, שהמערכת שלנו קיבלה אישורי תמ"ת והכל מקצועי ומוסדר".
איך אפשר לעקוב אחר ההתקדמות של האדם שעליו המלצנו?
"במערכת באתר יש דיווחים לגבי כל השלבים בהם נמצא המועמד שקיבל המלצה. כל שלב שהמועמד עובר מעודכן במערכת של הסוכן - הממליץ, כך שהוא יכול לעקוב ולראות באיזה שלב נמצא המועמד, האם בתהליך תיאום ראיון, עבר ראיון עבודה, התקבל לתפקיד או שלא, האם הוא בתהליך קליטה בחברה וכמה זמן הוא כבר עובד שם".
מה המחשבה מאחורי הפלטפורמה?
"זה התחיל מהצורך שזיהינו. מי שמגייס עובדים מנסה לעשות זאת בכל הדרכים האפשריות, ואנחנו למעשה עושים איפון לשיטת הגיוס הקיימת. התחלתי את דרכי בצבא בתחום משאבי אנוש ותמיד עסקתי בתחום גיוס עובדים. חשבתי על פלטפורמה שתאפשר לכל אחד להיות סוכן גיוס, ותרחיב את כמות המועמדים הפוטנציאליים לחברות וארגונים במאות ואלפים".
דימה מציין כי כיום החברה נמצאת בשלבי גיוס כספים לצורך התרחבות בארץ ויציאה לחו"ל. "משקיעים המעוניינים לקחת חלק בחברה המצליחה שלנו יכולים להיכנס לאתר ולקבל את כל המידע והפרטים".
U4J לגיוס עובדים
למעבר לאתר >>
טלפון: 050-9311143
לפנייה במייל >>







