בלב אזור המרכז, במרחק של נסיעה קצרה מגוש דן וירושלים, מוקמת בימים אלה שכונת הרובע הבינלאומי בלוד. השכונה, שנבנית על אדמות מושב ניר צבי, צפויה לאכלס כ-50 אלף תושבים שייהנו משטחי תעסוקה נרחבים, שטחי מסחר, שטחים ציבוריים פתוחים, מוסדות ציבור, גני ילדים וקריית חינוך.
קבוצת הנדל"ן רם אדרת היא אחת היזמיות המובילות שבונות בשכונה. ייחודה של הקבוצה טמון בכך שהיא גם החברה היזמית של הפרויקט וגם החברה המבצעת. המשמעות היא שלרוכשים ישנה כתובת אחת לכל אורך חיי הפרויקט משלב הרכישה דרך אכלוס הדירות ועד להשלמת תקופת הבדק. רם אדרת היא גם הראשונה שיצאה לשיווק בשכונה עם פרויקט "אדרת ברובע הבינלאומי", שבו נמכרו כ-190 דירות חדשות בשנה האחרונה. רוכשים אלו היו מבין הראשונים שזיהו את פוטנציאל הרווח הטמון ברכישת דירה בשכונה חדשה בתקופה שבה מחירי הנדל"ן נמצאים במגמת עלייה.
פרויקט "אדרת ברובע הבינלאומי" ממוקם במיקום אסטרטגי: 500 מטר בלבד מתחנת הרכבת גני אביב, המרוחקת תחנה אחת בלבד מתחנת ההגנה בתל אביב. משמעות הדבר היא האפשרות להגיע למוקדי התעסוקה בתל אביב בתוך כ-15 דקות - גם בשעות הפקקים - עובדה הממקמת את השכונה בטבעת הביקושים הראשונה סביב תל אביב, ובמחירים אטרקטיביים ביחס לערים הסובבות את תל אביב. המיקום האסטרטגי בא לידי ביטוי גם במיקומו בקו ראשון לפארק ירוק ורחב ידיים. כבר היום יש בצמוד לפרויקט חורשת אקליפטוסים יפהפייה, ועל פי התוכניות היא תפותח לריאה ירוקה שתכלול שבילי הולכי רגל ואופניים, מתקני ספורט וגני שעשועים וכן גשר להולכי רגל ורוכבי אופניים שיחצה את כביש 200.
מלאי דירות מגוון
פרויקט אדרת ברובע הבינלאומי כולל 400 יחידות דיור בשמונה בניינים בני 11 קומות, ומוצעות בו דירות בגדלים שונים (3-6 חדרים), לרבות דירות גן ופנטהאוזים. היתר בנייה מלא כבר התקבל לאחד מהמגרשים, והאכלוס מתוכנן בעוד כ-3.5 שנים.
תשתיות חדשות ונגישות תחבורתית
בניגוד לשכונות הנבנות בתוך ערים קיימות או לדירות חדשות הנבנות במתחמי פינוי-בינוי, הרובע הבינלאומי תוכנן כשכונה מודרנית ומעורבת שימושים, המבוססת על תשתיות חדשות ואינה נשענת על התשתיות של העיר הוותיקה. התכנון המודרני דואג לכל צורכי התושבים ומציע מרחב עירוני מתקדם המעודד חיי קהילה פעילים עם הרבה מאוד שטחים ירוקים. בין היתר, הרובע מציע פתרון חדשני בתחום איכות הסביבה באמצעות מערכת פינוי אשפה פנאומטית מתקדמת, המייתרת את הצורך במשאיות פינוי אשפה ומבטיחה סביבת מגורים נקייה ושקטה יותר.
התכנון ברובע שם דגש על שיפור התחבורה באזור. כביש מספר 200 (עוקף רמלה-לוד) יתפקד כדרך העוברת בתוך העיר ומחברת בין הרובע החדש לעיר הקיימת, וכן יהווה דרך מקשרת לכביש 44 ולכביש 431 ולעורקי התחבורה המרכזיים של כביש מספר 1 וכביש מספר 40.
למשקיעים, לזוגות צעירים ולמשפרי דיור
המשקיעים היו הראשונים לזהות את הפוטנציאל של השכונה ואת הכדאיות לרכישת דירה חדשה במסגרת מבצעי המימון המוצעים. אותם מבצעי המימון מאפשרים ביצוע עסקה עם הון עצמי נמוך וקיבוע המחיר בעת העסקה, משכנתה עם ריבית המסובסדת על ידי החברה ובלי להיות חשופים לעליית מדד תשומות הבנייה. אל המשקיעים הצטרפו זוגות צעירים שהבינו כי העסקה מאפשרת להם לשריין דירה חדשה לעוד שלוש-ארבע שנים במחירים הנוכחיים של השוק, בלי הצורך להתמודד עם תשלומים למשכנתה ובמקביל לשלם גם שכר דירה. משפרי הדיור זיהו את ההזדמנות לרכוש דירת 5 או 6 חדרים גדולה, שתהיה מוכנה בעוד כשלוש או ארבע שנים, תוך שמירה על הדירה הנוכחית וההנאה מפוטנציאל ההשבחה של שני הנכסים.
"בשנה החולפת, ולמעשה מאז החלה המלחמה, שוק הנדל"ן התאפיין בעלייה בביקושים לדירות חדשות, לצד עלייה הדרגתית במחירי הדירות", אומרת אנה פוגל, סמנכ"לית שיווק ומכירות בקבוצת רם אדרת. "העלייה בביקושים הגיעה מצד משקיעים, זוגות צעירים, משפרי דיור ותושבי חוץ. רוכשי הדירות העריכו נכונה כי המלחמה תגרור ירידה בהיצע, בעקבות המחסור בעובדים ואי הוודאות בשוק, ושהמחירים ימשיכו לעלות. הערים שבהן המחירים עלו הכי הרבה הן ערי הפריפריה ובפריפריה של המרכז - כמו לוד – בהן המחירים הם עדיין בני השגה באופן יחסי למרכז הארץ.
"המחירים הנוחים בשילוב עם מבצעי המימון שיזמנו הנגישו את הדירות החדשות לכלל הקהלים והעלו את הביקושים בצורה חדה, ואכן בפרויקט אדרת ברובע הבינלאומי שהחברה בונה בלוד, על אדמות מושב ניר צבי, נמכרו במהלך השנה האחרונה כ-190 דירות בשלבי הפריסייל".
רם אדרת: דגש על איכות הבנייה
קבוצת רם אדרת, זוכת פרס המצוינות בבנייה, היא אחת מקבוצות ההנדסה והבנייה הוותיקות והיציבות במשק. לקבוצה סיווג קבלני ג' 5 (הדירוג הקבלני הגבוה ביותר), ובסמכותה לבצע עבודות הנדסיות בהיקף כספי בלתי מוגבל. בנוסף, הקבוצה היא בעלת 5 כוכבי בטיחות מטעם מטה הבטיחות בענף הבנייה של התאחדות הקבלנים בוני הארץ. בשנים האחרונות קבוצת רם אדרת הגדילה את פעילותה, וכיום היא מחזיקה בכ-4.300 יחידות דיור בתהליכי תכנון, שיווק וביצוע.
בשיתוף קבוצת רם אדרת






