חיפוש

לגייס את האדם המתאים

"בתקופה כזו חייבים להיות מדויקים", מסבירה תמר גולן בר-נוי, הד-האנטרית בעלת עסק לגיוס עובדים בהיי-טק, "דווקא בגלל שהשוק מוצף ויש המון מועמדים לכל משרה, נדרש אתגר גדול יותר כדי לגייס את האדם המתאים"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
תמר גולן בר-נוי | צילום: לירון וייסמן
תמר גולן בר-נוי | צילום: לירון וייסמן
תמר גולן בר-נוי | צילום: לירון וייסמן
תמר גולן בר-נוי | צילום: לירון וייסמן
רואי פרסול בשיתוף תמר גולן בר-נוי
תוכן שיווקי

אִמְרָה ישנה קובעת שמנהל טוב יהיה זה שצמח מלמטה, ומכיר את העסק כמו את כף ידו. במיוחד בעולמות הסטרטאפ וההיי-טק, בהם לגיוס עובדים יש משקל קריטי בהצלחת החברה.

תמר גולן בר-נוי, בעלת עסק לגיוס עובדים בהיי-טק, עבדה בעברה בכל התפקידים העיסקיים בשווקים הבינלאומיים ומכירה את העולם הזה כמו את כף ידה.

"העובדה שעשיתי בעצמי את התפקידים שאני מגייסת אליהם עכשיו", אומרת תמר, "מאפשרת לי להביא לשולחן מועמדים סופר מדויקים. אני מבינה לעומק את הדרישות, ויודעת לספר את הסיפור של התפקיד והחברה, ובסופו של דבר להביא את המועמדים הכי מתאימים".

תמר, בעלת 15 שנות ניסיון במכירות ובשיווק וניהול לקוחות B2B בסטרטאפים, נחשבת למומחית בגיוס בצד העסקי, ומגייסת כאמור בעיקר עבור סטרטאפים, חברות מוצר תוכנה (SAAS).

"זה תמיד חשוב להצליח בגיוסים אבל עכשיו יותר מתמיד", היא אומרת ומבארת: "וזה בולט יותר בגיוס למשרות בצד העסקי - למעשה כל המקצועות שאחראים להכניס כסף לארגון. בגיוס לא נכון של VP Sales מפסידים פעמיים: גם את המשכורת שלו/ה, וגם את ההכנסה האלטרנטיבית שהמועמד המתאים היה מייצר".

אם סטארטאפ אינו עומד ביעדי המכירות בתקופה הזאת, יש לזה אימפקט ולכן צריכים לשיטתה להיות מאוד זהירים ולדעת לנהל את הגיוס נכון נוכח התקופה הנוכחית.

איך נראה השוק עכשיו, לאחר ההלם הראשוני?
"המון מנכ"לים ופאונדרים שמגיעים אלי מספרים לי על תפיסה מוטעית לפיה קל יותר להגיע למועמדים היום. הם נמצאים תחת הרושם שהשוק מוצף במועמדים וקל לגייס, אבל דווקא בגלל שיש המון מועמדים על כל משרה פנויה, נדרש אתגר גדול יותר כדי לגייס את האדם המתאים".

ואיך את יודעת?
"לאחר שביררתי מה בדיוק הלקוח צריך, אני יוצאת לאתרו. אתן לך דוגמה עם משרה של Account Executive שגייסתי עבור סטרטאפ בצמיחה. הם חיפשו במשך תקופה ממושכת איש מכירות שמוכר ללקוחות גדולים בחו"ל. לאחר שהם ראיינו מספר מועמדים שהם פחות התחברו אליהם, העברתי אליהם מועמד שהיה בעיניי מועמד פוטנציאלי מצוין, על אף שלא נפל לטייפקאסט של איש מכירות. נאלצתי ממש לשכנע אותם להיפגש איתו ולתהות על קנקנו, ולשמחתי הם אכן נפגשו עמו, והוא עבר ראיון ופרזנטציה מצוינת של שיחת מכירה.

בסופו של דבר, הוא הצטרף לחברה ומאז הם מאד מרוצים מהצטרפותו לצוות. הוא אולי לא 'כריש מכירות' ממולח אבל מגיע עם כריזמה שקטה, טכנולוג, שיודע לעבוד, מאוד משימתי ומצליח הרבה מעל למצופה בתפקיד המדובר".

לפרטים נוספים: 054-6320076
מייל >>> תמר גולן בר-נוי >>> לינקדאין

בשיתוף תמר גולן בר-נוי

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    תזכרו את השמות: 15 החברות הצעירות בנבחרת הסטארט־אפים 2026

    שגיא כהן
    צחי אבו (בגדול); למטה מימין: אלון חסן, אלעזר ויגדורוביץ', ישראל ענדען ויעקב איזק

    המחיר: 8 מיליון שקל. התמורה: העברת קרקעות מהמדינה במאות מיליונים

    גור מגידו
    מייקל אייזנברג

    "מייקל הוא איש חכם, אבל הסוד שלו טמון בביטחון העצמי המופרז שלו"

    אופיר דור
    יוסי בן סימון

    "בחיים אני לא אתן לילדים שלי לקנות דירה שהם לא רואים בעיניים"

    שלומית צור
    מאיה רון, מורה לפילאטיס

    כולם עושים את זה. אז למה על "כל שלושה מכונים שקמים שניים נסגרים"?

    שלומית לן
    חזי שבקס (מימין) וישראל מורגנשטרן, שהקימו וניהלו את זק"א ישראל (כיום נקראת יחידה 360). מחברי דו"חות הפיקוח ממליצים לפרק את הגופים שבשליטתם

    חתונה, רכב משפחתי ומיליונים לעמותות: האם זה הסוף של המתחרה של זק"א?