"השנתיים האחרונות התאפיינו בעלייה משמעותית בהיקף הפעילות של נמל אשדוד, כמעט בכל תחום. למשל, בעוד את 2024 סיימנו עם 300 אלף טונות של מתכות, ב־2025 גדלנו ל־820 אלף טונות. 85% מסך המטענים בישראל נכנסים ארצה דרכנו", אמר אלי בר יוסף, סמנכ"ל לקוחות ומ"מ המנכ"ל בחברת נמל אשדוד, בשיחה עם יונה לייבזון, חדשות 12, במסגרת ועידת תשתיות 360 של TheMarker Labels.
בר יוסף הצביע על כך שנמל אשדוד מרכז 30%־40% מפעילות הנמלים בישראל, והסביר: "נמל אשדוד קשוב לצורכי המשק, הוא פועל בעצימות גבוהה וברמת ביקושים שנמצאת בצמיחה מתמדת. אנחנו מבצעים בו השקעות אדירות כדי לשדרג את היכולות שלנו".
בנוסף התייחס בר יוסף למצב הגיאופוליטי המעורער בשנתיים האחרונות: "לצערי או לשמחתי, החירום נהפך לסוג של שגרה בנמל, כל הצוותים מתורגלים במעבר משגרה לחירום. אנחנו דרוכים כל הזמן. רק ביום חמישי עשינו תרגול נוסף".
בעניין זה הוסיף בר יוסף: "יש פה עוד תופעה שמתרחשת בזמן האחרון. בגלל המלחמה טורקיה, שהייתה ספק חומרי הגלם המשמעותי למדינה, לא עובדת יותר עם ישראל. יש תהליך נוסף שאיתו אנחנו מתמודדים: מגיעות לכאן אוניות גדולות הרבה יותר והיינו צריכים להיערך לכך בתחום המכונות. כיום נמל אשדוד יודע לקלוט את האוניות הכי גדולות בעולם. מאוניות של 15 אלף טונות אנחנו מקבלים באופן סדיר ושוטף בכל חודש עשרות אוניות של 50־30 אלף טונות. זה אתגר אדיר, חסרים לנו מים עמוקים. אנחנו עובדים על כך עכשיו עם חברת נמלי ישראל".
בהתייחס לשאלה מהם האתגרים של הנמל לשנים הקרובות ענה בר יוסף כי הנמל זקוק לשטחי אחסנה גדולים. "כשגדל היקף היבוא אנחנו צריכים לצמוח גם עם שטחי האחסנה. זה תחום שהוא קריטי לשיפור השירות שלנו. אנחנו רוצים לקבל את רציף 25 ואני מקווה שזה יאושר בדירקטוריון בשבוע הבא – ואז נוכל להגיע לאסדרה עם חברת נמלי ישראל", הסביר.
סגמנט מרכזי נוסף שבו משקיעים בנמל אשדוד בשנים האחרונות הוא החדשנות. לדברי בר יוסף, "זהו נדבך קריטי שאנחנו משקיעים בו משאבים כבירים. למשל יישומים שונים של בינה מלאכותית. אנחנו נותנים הזדמנות לסטארט־אפים בתחום ה–AI לבחון את הרעיונות שלהם כאן. אנחנו מתכוונים לבדוק בסינגפור את תחום השילוב בין סטארט־אפים וחדשנות בעולם המלט והנמלים".
בשיתוף נמל אשדוד





