חיפוש

מנכ"ל משרד האוצר: "התשתיות הן המפתח לשינוי שאנו רוצים להשיג"

אילן רום הסביר כי המלחמה יצרה "ברבור לבן" וקרא לנצל את ההזדמנויות שבמיזמי התשתיות המתפתחים במזרח התיכון: "רק רשת תשתיות אזורית תייצר הגנה כלכלית אזורית, בדומה להגנה שמייצרת כיפת ברזל"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
כנס תשתיות אילן רום
כנס תשתיות אילן רום
אילן רום צילום: דרור סיתהכל
אילן רום צילום: דרור סיתהכל
גלי לויטה ליבוביץ
תוכן שיווקי

משקיעים בישראל ובעולם צריכים לנצל את ההזדמנויות הכלכליות שבמיזמי התשתיות המתפתחים בישראל וסביבה בימים אלו, ו"לעלות על הרכבת שיצאה לדרך", כך קרא אילן רום, מנכ"ל משרד האוצר, בוועידת תשתיות 360 של TheMarker Labels. בדבריו הדגיש רום את היתרון הנוכחי שבמיזם הגיאו-כלכלי IMEC‏ (India–Middle East–Europe Corridor). "רק רשת תשתיות אזורית תייצר הגנה כלכלית אזורית, בדומה להגנה שמייצרת כיפת ברזל. אין משהו חשוב יותר כרגע", אמר.

"ישראל היא אמנם מעצמת הייטק וסייבר - אך זה לא היה יכול להתגשם ללא השקעה נכונה בתשתיות, שעוד צפויות להפוך אותנו למעצמה כלכלית", אמר רום, שהתריע מפני עיכובים וסיבוכים שעלולים להיגרם מעומס בביורוקרטיה. "משקיעים זרים חוששים יותר מהביורוקרטיה מאשר מהטילים", אמר.

במשרד האוצר מעריכים כי ההכנסות ממתן שירותים ואגרות הנוגעים לפרויקט IMEC יגיעו ליותר ממיליארד שקל.

לדבריו, הצורך הגובר בפיתוח התשתיות במשק המקומי, השפעות הסכמי אברהם והתמורות במזרח התיכון בעקבות המלחמה טומנים בחובם גם הזדמנויות משמעותיות למשקי האנרגיה, החשמל והמים שיקרינו על מעמדה של ישראל באזור. "יחסי הגומלין של ישראל עם מדינות שכנות מתנהלים כרגיל - ואף מתחזקים - בזכות אספקת המים והגז באופן שגובר על הזעזועים האזוריים", הסביר. מיזם פרוספריטי שיושלם בקרוב יביא לדברי רום למצב שבו 20% מצריכת המים של ירדן מקורה בישראל. כבר כיום יותר ממחצית החשמל שמיוצר במדינה מקורו בגז ישראלי.

מנכ"ל המשרד התייחס גם בדבריו ליתרונות של מסחר עם מדינות נוספות מעבר לים, כדוגמת הודו - שהמסחר עמה מגיע להיקף של יותר מ-2.5 מיליארד דולר בשנה בסחורות פיזיות, ומהווה יעד לשליש מהיצוא הביטחוני של מדינת ישראל. "המלחמה יצרה 'ברבור לבן', והתשתיות הן המפתח לשינוי שאנו רוצים שיהיה פה", סיכם. "כבר כיום התוצר הגולמי שלנו הוא 660 מיליארד דולר, ואנחנו מחכים שעוד יגדל משמעותית".

רום סקר גם את הדרכים שבהן פועל משרד האוצר כדי לקדם את החזון להפוך לספקי המים והטכנולוגיה של המדינות השכנות. בין השאר עורכים במשרד כינוס שבועי של גורמים בממשלה והמגזר הפרטי-עסקי, בניית תוכנית שמטרתה להגדיל את מספר המשאיות הנכנסות דרך היבשה בשנה ל-200 אלף והרחבת התשתיות חוצות הגבול. זאת בנוסף לשינוי סביבת המיסוי באמצעות סעיף 92 לחוק מס הכנסה, דבר שאמור לאפשר לקרנות להשקיע בתשתיות. "הצבנו בתקציב 2026, שיעבור עד חודש מרץ, 70 מיליון שקל לפרויקט שער הירדן, שיאפשר למפעלים ישראליים להיבנות באזור הגבול עם כוח עבודה מהמדינות השכנות", אמר רום.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אריה דברט. "המידע היה שקוף למשקיעים"

    איש העסקים גייס 100 מיליון ש' בלי רישיון, ו-28 חברות נדל"ן בדרך לקריסה

    סימי ספולטר
    מפתח תוכנה. הטכנולוגיה מאפשרת ליצור כמויות אדירות של קוד באמצעות סוכני AI שפועלים במקביל

    יעילים מתמיד, ומותשים: מתכנתים מתחילים לדבר על הצד האפל בעבודה עם AI

    שגיא כהן
    לב אזור הביקוש למשרדים לאורך נתיבי איילון

    בשוק המשרדים המוצף מבינים: המכה הכואבת מכולן נחתה

    הדר חורש
    נטע דויטש

    "אני מגיעה ל-30 אלף שקל בחודש, ולא תקועה במשרד בין 9 ל-17"

    מיכל פלטי
    צחי ארבוב וברק רוזן

    הטיסה לפריז, הפגישה בהרצליה פיתוח — והאיש שיקבל 800 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    אישה עובדת במשרד (אילוסטרציה). "העבודות האלה נעלמות כי הכי קל להחליף אותן"

    כל הצוות הוחלף בתוכנת AI: "העבודות האלה נעלמות, הכי קל להחליף אותן"