חיפוש

"המטרה של חברת נמלי ישראל היא לייצר פתרונות למשק הישראלי ולסייע להפחית את יוקר המחיה"

הבשורה מגיעה מהים – ישראל מסתמכת כיום יותר ויותר על ייבוא וככל שהאוכלוסיה הולכת וגדלה, נדרשים פתרונות יצירתיים ותהליכי התייעלות בנמלים. לרגל ועידת התשתיות השביעית של TheMarker Labels, עידן קוולר מארח את טיקו גדות, מנכ"ל בפועל של חברת נמלי ישראל לשיחה על עתיד התחבורה הימית בישראל

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
נמלי ישראל
נמלי ישראל
בשיתוף חברת נמלי ישראל
תוכן שיווקי

תחום הנמלים בישראל עבר טלטלה עצומה בשני העשורים האחרונים, עם פירוק מוקדי הכוח של ועדי העובדים, הקמת נמלים חדשים ופתיחת הענף לתחרות על ידי הכנסת בעלי מניות זרים וחברות המנהלות כיום נמלים באשדוד, חיפה ואילת. ענף הייבוא והייצוא הולך וגדל, ביחס ישיר לגידול באוכלוסיה בישראל וכיום המדינה אינה יכולה להתקיים ללא ייבוא סדיר.

לרגל כנס תשתיות 360 הנערך על ידי TheMarker Labels, אירח עידן קוולר באולפן הפודקאסטים את טיקו גדות, מנכ"ל בפועל של חברת נמלי ישראל. חברת נמלי ישראל היא בעלת הבית של כל הנמלים בישראל, המנוהלים על ידי זכיינים. כיום, נבנו 2 נמלים חדשים בצפון ובדרום המנוהלים על ידי חברות שוויצריות וסיניות.

"חלק מחברות הספנות היססו ונמנעו מלפקוד את הנמלים באשדוד לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, הספינות פשוט המשיכו בדרכן לפרוק את הסחורה בנמל חיפה ובזכות הפיתוח של הנמלים החדשים הצלחנו לקלוט את כל הספינות שם", מספר גדות. "במדינת ישראל, מרבית הייבוא והייצוא נעשים דרך הים וכיום המדינה לא יכולה להסתדר בלי ייבוא. כיום ישנה תוכנית רחבה לפיתוח תשתיות באילת, שיכלול גם הרחבת הנמל וגם בניית קו רכבת לאילת".

"כל גורם שמקבל רשות להפעיל נמל בישראל, עושה זאת במסגרת כתב הסמכה ולמדינה יש אפשרות להתערב ולהיפרד מהבעלים הזרים ולהלאים את הנמל", מתייחס גדות לחשש שיש מפני ניהול נכסים כל כך אסטרטגים כמו נמלים על ידי גורמים זרים, כמו החברה הסינית המנהלת את הנמל בחיפה. "אני שמח להגיד שבתחילת המלחמה, דווקא בנמל המפרץ שבחיפה המנוהל על ידי הסינים, המנוהל על ידי חברה סינית, עשו עבודה מדהימה על מנת לייצר רציפות תפעולית".

"בתקופה שלפני הרפורמה, כשועדי העובדים שלטו על הנמלים, נוצר דפוס עבודה לא יעיל ולא בר קיימא. המדינה התייחסה לבעיה הזאת, פירקה אותה וייצרה מודל אחר. אנחנו כל הזמן גדלים בהיקף האוכלוסיה והיקפי הייבוא הולכים וגדלים והנמלים הוותיקים לא יכולים להמשיך לעמוד לבד בעומס הזה", מספר גדות על הרפורמה הגדולה שהחלה ב-2005.

"כשיש תחרות - יש התייעלות והורדת מחירים. את ההפרשים ירגישו הצרכנים בכיס וכך ניתן להלחם ביוקר המחייה", מדגיש גדות.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    שכר המורים שיועסקו בחוזים אישיים גבוה פי שניים מהשכר ההתחלתי של מורים רגילים

    בלי תואר בהוראה וניסיון: משרד החינוך מציע 20 אלף ש' למורים בחוזה אישי

    ליאור דטל
    מייסדי דקארט משה שלו (מימין), סמנכ"ל מוצר, ודין לייטרסדורף, מנכ"ל החברה. אספו קבוצת טאלנטים מרשימה, רובם יוצאי 8200

    המייסד הנסתר ומפקד 8200 ב-7.10: מאחורי הסטארט־אפ שבדרך לאקזיט ענקי

    שגיא כהן ואופיר דור
    תבליני מימון

    הבנקאי אמר לו, "אתה גמור". היום העסק שלו שווה עשרות מיליונים

    ענת ג'ורג'י
    אנו נמצאים בתקופה שבה ההייטק משנה את פניו

    טילים במקום תוכנה — ומשכורת של יותר מ–36 אלף שקל בחודש

    סיון קלינגבייל
    חן קורן משפיענית אוכל

    עם הכנסות חודשיות של עשרות אלפי שקלים: כך היא מימנה טיול משפחתי לארה"ב

    אוריאל שכטר
    תפוח שנעוצים בו מזרקים של תרופות הרזיה

    עשרות מיליוני בני אדם משתתפים מיוזמתם בניסוי הרפואי הגדול בהיסטוריה