חיפוש

"צריך לעודד את הגברת התחרות בנמלים הימיים"

עוזי יצחקי, יו"ר נמלי ישראל, תיאר כיצד הרפורמה בנמלים הבטיחה את הרציפות התפקודית שלהם במלחמה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
עוזי יצחקי
עוזי יצחקי
עוזי יצחקי, יו"ר דירקטוריון, נמלי ישראל צילום: דרור סיתהכל
עוזי יצחקי, יו"ר דירקטוריון, נמלי ישראל צילום: דרור סיתהכלתוכן שיווקי
אבי יופה, בשיתוף חברת נמלי ישראל
תוכן שיווקי

"נמלי ישראל המשיכו לתפקד מהיום הראשון למלחמה", הבהיר עוזי יצחקי, יו"ר דירקטוריון חברת נמלי ישראל, בכנס תשתיות 360 של TheMarker Labels.

לדברי יצחקי, "הנמלים היו ערוכים לתרחיש חירום ולא הפסיקו לקבל אוניות וסחורות. בזכות זה, המשק הישראלי, שחי ונושם דרך הנמלים, המשיך לתפקד ללא פגיעה".

איך זה קרה? יצחקי סיפר: "נכנסנו למים פתוחים ובטוחים שהם תחרותיים, כשכמעט כל נמלי הים מתופעלים בידי חברות פרטיות ועובדים בצורה מסחרית. הרפורמה בנמלים, שהושלמה כמה חודשים לפני פרוץ המלחמה, הביאה למצב של תחרות מלאה על כל אונייה שמגיעה לישראל".

99% מהיבוא — מהנמלים

לדברי יצחקי, "כדי להבין את החשיבות של הנמלים למשק המקומי, יש לשים לב לנתונים: היבוא השנתי לישראל מסתכם ב–350 מיליארד שקל שהם 100 מיליארד דולר — 99% ממנו עוברים דרך נמלי ישראל. ההובלה האווירית היא שולית, ומצומצמת לדברים בסיסיים בלבד. לכן המים הפתוחים והבטוחים הם המתכון להמשך הרציפות התפקודית ומה שמביא לישראל את ההצלחה במלחמה".

עוזי יצחקי TheMarker Labels

יצחקי דיבר גם על חופש השיט בים האדום בצל איום החותים מתימן, והזכיר את העובדה שאוניות נדרשות להקיף היום את יבשת אפריקה כדי להגיע דרך הים התיכון לישראל. עם זאת, הוא הבהיר כי אין מצור כלכלי על ישראל וכי 27% מהיבוא מקורם מאסיה, כשהרוב מגיע ממדינות אירופה.

"את הפתרון ליוקר המחיה ולבעיות המדינה צריך למצוא במקומות אחרים", הוסיף יצחקי, "צריך להבין את גודל ההצלחה בהפרטת הנמלים ובפתיחת השוק לתחרות, להבין גם את אופי השינוי בהתפלגות המכולות בישראל, שהחלה להתפרס על פני כל הנמלים המסחריים, ולבחון את ההתייעלות שהתרחשה כאן".

נערכים לתרחישי קיצון

ומה בנוגע לעתיד? "אנחנו נערכים היום לתרחישי חירום קיצוניים ולמצב שבו לא נוכל לעבוד במרחבי אשדוד או חיפה כתוצאה מהתפתחות ביטחונית. מנגד אנחנו נערכים גם לפעילות המוגברת שצפויה לנו אחרי שהמלחמה תסתיים".

לדברי יצחקי, "צריך לעודד את הגברת התחרות, את המשך הרציפות של השירותים הימיים וכן יש להתגבר על המחסור הצפוי בכוח האדם הימי. מעל הכל אנו פועלים עכשיו בפיתוח שטחי עורף לוגיסטיים, ובשנים הקרובות נפתח פארק לוגיסטי גדול בעורף נמל חיפה. הכל במטרה לשפר את העברת הסחורות, לייעל ולשפר את השרשרת הלוגיסטית במדינה, לצד תקווה שהמדינה תשדרג גם את מערכת התחבורה לנמלי הים".

בשיתוף חברת נמלי ישראל

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בנייה ברמת גן. לפי הסכמי המתנה, הדירות יושכרו לאחר סיום הבנייה

    הסב מימן דירות ל–12 נכדים. השופט קבע כמה מס רכישה ישלם

    אפרת נוימן
    תחנת טירה כוכב יאיר

    לאחר יותר מ-100 שנים: חלק מהמסילה המזרחית קם לחיים — ונותר כמעט שומם

    יפעת ראובן
    שליחי תן ביס

    "אדם מבחוץ היה חושב שזו החברה המוצלחת בעולם": מאחורי ההידרדרות בתן ביס

    עומר תמרי לאון

    רק אחרי מותה גילו בנותיה את ההקלטות שחושפות את הסוד שהסתירה | תחקיר

    נתי טוקר
    שליחי תן ביס

    "אדם מבחוץ היה חושב שזו החברה המוצלחת בעולם": מאחורי ההידרדרות בתן ביס

    עומר תמרי לאון
    אסף מוגרבי (מימין) ואלעד שמרלינג

    "אנחנו מוכרים דירות יוקרה ב-6–7 מיליון שקל, לא דירה ראשונה לזוג צעיר""אנחנו לא מוכרים דירה ראשונה לזוג צעיר, אלא דירות לוקסוס ב-6–7 מיליון שקל"