חיפוש

"אנחנו על סיפו של עולם נהדר של שיפור איכות הרפואה והשירות הרפואי שאנחנו יכולים לתת לחולים"

ד"ר אורלי ויינשטיין, סמנכ"לית חטיבת בתי החולים של כללית, התארחה באולפן השקוף של TheMarker Labels באירוע HealthIL וסיפרה על ההזדמנות שטמונה בקידום חדשנות ויזמות על ידי צוותים רפואיים ואילו תמריצים יכולים לסייע בהטמעת יוזמות של חדשנות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
אורלי ויינשטיין, סמנכ"לית וראש חטיבת בתי החולים TheMarker Labels
בשיתוף גיליאד ו- HealthIL
תוכן שיווקי

על אף ההכרה ביכולת של הבריאות הדיגיטלית לשפר לאין ערוך את מערכות הבריאות בארגונים השונים, לא פעם נתקלות יוזמות לחדשנות בתחום בחומה של הרפואה המסורתית והסולידית.

ואולם, מי שמבקש לקדם חדשנות בקופות ובבתי החולים יודע שהמפתח נעוץ בשיתוף פעולה והעלאת יוזמות מצד הצווים הרפואיים. זאת אחת המשימות המרכזיות של HealthIL הפועלת לקידום טרנספורמציה וחיזוק תשתיות החדשנות. לשם כך, מלבד הכשרת מנהלי חדשנות במרכזי הבריאות, יוזמת החברה שולחנות עגולים בהשתתפות הצוותים מכל התחומים לאיתור וקידום סוגיות מהותיות.

את הקונפליקט שעולה לא פעם בין הרפואה המסורתית לבין החדשנות הטכנולוגית מכירה היטב ד"ר אורלי ויינשטיין, סא"ל במילואים ומומחית לרפואת עיניים. ד"ר ויינשטיין משמשת סמנכ"לית חטיבת בתי החולים של כללית, שאחראית על לא פחות מ-14 בתי חולים ו-28 אלף עובדים. אירחנו את ד"ר ויינשטיין באולפן השקוף במסגרת HealthIL ושמענו על האתגרים, אבל גם על פריצות הדרך והתמריצים שיעזרו לקדם את שירותי הרפואה בישראל אל העתיד.

מה ההזדמנות שטמונה בקידום חדשנות ויזמות על ידי צוותים רפואיים? למה זה חשוב?
"צריך להבין שאנחנו לא יכולים לקדם חדשנות בלי אנשים בשטח - הרופאים, האחיות, הצוותים הפרא-רפואיים. הם חלק משמעותי בקבוצה שמקדמת חדשנות. יש אתגר מאד גדול וצריך לעשות את זה ב-3 רבדים. להגיד להם שיש עולם של חדשנות בחוץ, מעבר לניתוחים והמרפאות יש עולם חדש שהם חייבים להיות חלק ממנו. בראיה שלי, ארגון בריאות שלא מטמיע חדשנות בתוכו חוטא לתפקידו. דבר שני זה לתת להם פלטפורמות - - להקים צוות שעוזר ותומך בהם בהטמעת תהליכים של חדשנות. דבר שלישי זה להביא אנשים מבחוץ, להביא חברות הייטק, חברות פארמה וטכנולוגיה כדי שייצרו איתנו שיתופי פעולה ויכניסו את העולם הזה לתוך בתי החולים".
מה עושים כדי לקדם את זה? תוכלי לתת דוגמאות?
"הרבה פעמים התהליכים האלה נתקעים בשלב של העברת הדאטה - למי מעבירים את הדאטה? הדאטה מותמם או לא מותמם? כמה ישלמו על הדאטה? אם הדאטה שלי למה צריך לשתף אותה? הסכמים בין עו"ד הרבה פעמים מקשים גם הם על התהליך. אם מספיק נחושים ויוצרים קשרים של שיתופי פעולה עם עורכי הדין ואנשי הדאטה בהחלט ניתן לעשות זאת. אנחנו עשינו פריצת דרך בשנה האחרונה וחתמנו על הסכמים שהרבה זמן לא הצליחו לחתום עליהם עם חברות מחקר, טכנולוגיה ופארמה ואנחנו משתפים איתן פעולה במגוון גדול של פרויקטים. חתמנו על הסכמי שיתוף פעולה עם אוניברסיטאות - אריאל, בר אילן, תל אביב ובן גוריון ואנחנו מקדמים ביחד מחקר באמצעות מתן מענקים".
כיצד ניתן לעודד יזמות פנים ארגונית. האם תמריצים כספיים יכולים לסייע? מהם בעצם החסמים העיקריים?
"קודם כל מסבירים להם שזה חלק מהדבר האמיתי והוא יהיה רופא יותר טוב אם יעסוק בחדשנות. זה לא רק הכסף, אבל זה חלק מהותי שאי אפשר להתעלם ממנו. יש כאן אפשרות לחוקרים שיהיו להם פטנטים על שמם והם יוכלו להתעשר מהפעולות האלה ואת כל הדברים האלה צריך לדברר לשטח".
עד כמה הצוותים הרפואיים מסייעים בהצפת בעיות שיכולות לקבל מענה באמצעות כלים טכנולוגיים, מהן הבעיות היותר שכיחות שעולות? מהן התובנות שעלו במסגרת השולחן העגול?
"יש שתי התנגדויות עיקריות שעולות בפנינו -אין לי זמן לזה, ולא יצרת לי בתוך הארגון מסלולים ופלטפורמות לקדם חדשנות. יש יותר חסמים מאשר גורמים מאפשרים והצוותים מרגישים שהתהליכים האלה מונעים מהם לעבוד".
האם שילוב טכנולוגיה יכול לעזור לצמצם עומסים ולהקל על הזקנה במסדרון?
"אנחנו בתחילת הדרך אבל אני מאמינה בכל ליבי שלשם אנחנו הולכים, כי ברגע שיוצרים מודלים של AI ורפואה מותאמת אישית נדע לאבחן את החולה יותר מהר, להרים דגלים אדומים לפני שמתחילה הידרדרות ולקצר את זמן האשפוז, נמנע תחלואה, נשפר שביעות רצון ואנחנו ממש על סיפו של עולם נהדר של שיפור איכות הרפואה והשירות הרפואי שאנחנו יכולים לתת לחולים".

לדיווחים נוספים מתוך האולפן השקוף > הכנסו

בשיתוף גיליאד ו- HealthIL

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"