חיפוש

תמר זנדברג: על המדינה לשקם את הנגב המערבי תוך התייחסות למשבר האקלים והשלכותיו

זנדברג הסבירה כי 40% מהפירות והירקות של ישראלים גדלים בשטח של עד 20 ק"מ אווירי מהגבול עם הרצועה. לכן יש לשקם את האזור באמצעות בניית תשתיות נקיות וירוקות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
כנס קלינוביישן תמר זנדברג
כנס קלינוביישן תמר זנדברג
תמר זנדברג, ראשת המכון לחקר מדיניות אקלים לאומית, אוניברסיטת בן-גוריון צילום: דרור סיתהכל
תמר זנדברג, ראשת המכון לחקר מדיניות אקלים לאומית, אוניברסיטת בן-גוריון צילום: דרור סיתהכל
עומר כהן
תוכן שיווקי

תמר זנדברג, לשעבר השרה להגנת הסביבה מטעם מרצ וכיום ראש המכון לחקר מדיניות אקלים לאומית באוניברסיטת בן־גוריון, דיברה בכנס Cleanovation 2024 על החזון שלה לשיקום הנגב המערבי. זנדברג סיפרה כי הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס הגדיר את העידן שבו אנו חיים כעידן של ריבוי משברים: קורונה, משבר כלכלי, המלחמה באוקראינה, המלחמה בעזה ועוד.

תמר זנדברג TheMarker Labels

"השאיפה שלנו ליציבות נראית רחוקה. אבל למרות הקושי, המשבר האקלימי לא הולך לשום מקום. מזכ"ל האו"ם הגדיר זאת בתור משבר הרתיחה הגלובלית", אמרה זנדברג.

חלקה של ישראל בהתחממות הגלובלית כפול מגודלה היחסי

לדבריה, ישראל היא נקודה חמה אקלימית, הודות לנתונים גיאוגרפיים מיוחדים: היא ממוקמת בין שלוש יבשות, יש בה חמישה אזורי אקלים, ערכי טבע נדירים ועוד. מצד שני, ישראל היא מדינה מפותחת מבחינה תעשייתית: אף שאוכלוסייתה היא 0.1% מאוכלוסיית כדור הארץ, היא אחראית ל–0.2% מהפליטות העולמיות (כלומר: חלקנו בהתחממות הגלובלית כפול מגודלנו היחסי). עם זאת, ישראל היא מדינה חדשנית מבחינה טכנולוגית, ומובילה בפער רב בתחומים רבים דוגמת חקלאות בסביבה יבשה, טכנולוגיות מזון וטכנולוגיות מים.

"הנקודה הזאת מתקשרת לנגב המערבי. 40% מהפירות והירקות של ישראלים גדלים בשטח של עד 20 ק"מ אווירי מהגבול עם הרצועה. בארה"ב תיקצב ממשל ביידן כ–740 מיליארד דולר לתוכנית Build Back Better, לשיקום כלכלת ארה"ב לאחר המשבר הכלכלי שלאחר הקורונה. חצי מהתקציב הזה, בערך 370 מיליארד דולר, הוקדש לפעולות אקלימיות: מקומות עבודה ירוקים, פיתוח אנרגיות מתחדשות, שיקום מגוון ביולוגי", אמרה זנדברג.

זנדברג הוסיפה כי האיחוד האירופי, בתוכנית Next Generation EU, הקדיש לכך תקציב חמש־שנתי של 2 טריליון אירו. למשל, ב–2023, כדי להפחית את התלות של אירופה בגז הרוסי, השקיע האיחוד האירופי באנרגיות מתחדשות, מה שהביא לכך שיותר מ–50% מהחשמל במדינות אירופיות שונות, כמו גרמניה וספרד, מקורו באנרגיות מתחדשות. הדבר הביא לירידת מחירי החשמל ולחסינות אנרגטית של מדינות האיחוד.

לכן, לפי זנדברג, הדבר הכלכלי הנכון הוא לשקם את הנגב המערבי עם התייחסות לפריזמה האקלימית: לבחור לבנות את האזור בצורה יציבה יותר, בריאה יותר, דרך בניית תשתיות ירוקות ונקיות.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ארנסט אנד יאנג לונדון

    האם אלפי סטודנטים צריכים לדאוג? "זה לא הייטק. לא יחליפו אותם כל כך מהר"

    אפרת נוימן
    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו

    אפרת נוימן
    דוכן של מיסטרל בתערוכת נשק בוושינגטון. החברה משמשת כקבלן ראשי בחוזים של משרד ההגנה האמריקאי

    אקזיט לאייל בנאי: אונדס קונה את מיסטרל בעסקת מניות בשווי 175 מיליון ד'

    חגי עמית
    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה