כ-34 אלף תלמידות ותלמידים פתחו את שנת הלימודים החדשה באשקלון ונהנים מתוכניות לימוד מתקדמות, מבנים חדשים ובעיקר חזון חינוכי שיכין אותם לעתיד.
"היערכות שלנו לשנת הלימודי התשפ"ג התמקדה במספר היבטים, החל מהיבטים פיזיים, דרך מינוי מנהלים חדשים וכלה בהחדרת תוכניות לימוד חדשניות, וזאת בהתאם ליעדים שהצבנו - קידום הישגים, קידום מצוינות ערכית ולימודית, חוסן ורווחה אישית של התלמידים", אומר יובל זוזט, ראש מינהל החינוך בעיריית אשקלון. באשקלון יפעלו בשנת הלימודים הקרובה 37 בתי ספר יסודיים, 17 בתי ספר על יסודיים, 5 בתי ספר חינוך מיוחד, 287 גנים עירוניים, גנים מוכרים שאינם רשמיים, תאגידים וגני חינוך מיוחד.
"אחד הדברים שאנחנו מאוד גאים בו הוא סבסוד הצהרונים בעיר", אומר זוזט. "בהתאם למדיניות העירייה לצמצום פערים ושוויון הזדמנויות אמיתי, הפחתנו את מחירי הצהרונים באשקלון ל-275 שקלים בלבד בגני הילדים ועד לכיתה ב', ועד השעה 17:00. ולא רק, התכנים השנה איכותיים וערכיים יותר ובהלימה למצוינות החינוכית המלווה את מערכת החינוך העירונית באשקלון, לצד פעילות פדגוגית מעשירה וחוגים איכותיים".
בשנה הנוכחית בלבד נפתחו באשקלון שלושה בתי ספר חדשים: בית הספר החדשני בשכונת אגמים ובתי הספר הצומחים בעיר היין ועיר ימים, בו ילמדו השנה תלמידי תיכון מדעים, כמו גם 12 כיתות גן חדשות.
"בשכונת אגמים נפתח בית הספר חדשני שתוכנן בהתאם לתפיסה הפדגוגית הבית ספרית, אשר חרטה על דגלה החדרת תחושת מסוגלת עצמית בקרב התלמידים, ובתוך כך הכשרתם כפורצי דרך לחלום ולמימוש, במציאות משתנה. גם את מרחבי בית הספר החדשני תכננו בהתאם למודל פדגוגי ייחודי ללמידה עצמאית המאפשרת התנסות, חוויה ולמידה מותאמת. לצורך כך החללים השונים בבית הספר משקפים תפיסה של איזון אינטלקטואלי, רגשי, תחושתי ומוטורי.
בתי הספר החדשים דורשים שיפוץ נרחב, עבודות שדרוג וחידוש תשתיות, כמו גם התקנת הצללות, עבודות גינון ועוד, לרווחת התלמידים והתלמידות וכמובן הצוותים החינוכיים".


ומה לגבי תוכניות פדגוגיות?
"כמובן שלצד ההשקעה בתשתיות ובמבנים השונים, שקדנו במינהל החינוך על הפעלתן של תוכניות פדגוגיות מתקדמות ופורצות דרך, הנכללות בתוכנית הלימודים ומספקות תוכן לימודי משלים. קצרה היריעה מלהכיל, אבל חשוב לי לציין כמה דברים. למשל, בגני הילדים נשלב השנה מודלים תנועתיים ותחושתיים, יזמות וחדשנות בגני הילדים שיאפשרו פיתוח יכולות, לימודי אנגלית בגני החובה, לראשונה בישראל עם התכנית Enjoy English, במטרה לייצר רצף חינוכי מגן הילדים לכיתה א', שילוב לימודי הייטק במטרה לפתח חשיבה מחשובית ועוד.
"עוד תוכניות שחשוב לי להדגיש הן אילוף כלבים במטרה לשפר כישורים חברתיים, ריכוז, סבלנות, זיקה לעולם החי ועוד, תוכנית מעג"ן (מערך תומך גן) המיועדת לאיתור ילדים מתקשים חברתית, רגשית ולימודית, בשיתוף צוות פרא רפואי, בנוסף שילבנו תכנים על בריאות השן, חווה חקלאית, מוסדות חינוך מוסמכים ירוקים לקידום ערכים של מתן כבוד לזולת לטבע ולסביבה, פרויקט בתי ספר מנגנים בשיתוף עם הקונסרבטוריון, כיתות חאלו"ם שיפעלו בחטיבות הביניים בעיר ולמעשה יציעו לכל כיתת אם שני מחנכים - וכל זה על קצה המזלג".
חינוך מיוחד, השקעה מיוחדת
לצד ההשקעה המאסיבית שתשתיות ובתוכניות הפדגוגיות, במינהל החינוך שמים דגש מיוחד על תלמידי החינוך במיוחד בעיר. "לקראת שנת הלימודים תשפ"ג נפתחו חמישה גני חינוך מיוחד לצד שילוב של עמותות בפעילות בגנים", אומר זוזט. "בנוסף, כמיטב המסורת, אנו מקדישים את שבוע החינוך המאוחד, שכולל פעילויות בכל מוסדות החינוך בעיר על מנת לאפשר חשיפה ומודעות לאנשים עם צרכים מיוחדים במערכת החינוך. באשקלון לא מוותרים על ילדי החינוך המיוחד ואלה ניגשים לבגרות במסגרת בית ספר דרורים וכן בכיתות חנ"מ בחטיבות העליונות".


ניכר שאתם רואים לנגד עיניכם את התלמידים משתלבים בעולם העתידי.
"בהחלט כן, אנחנו מבינים שהייטק וכלכלה לצד כישורי חיים הם מקצועות חובה במסגרות חינוכיות. התוכנית 'כלכלה על קצה המזלג' בשכבת י"א כוללת קורס בהכשרה פיננסית, ויש לנו גם את קרן טראמפ הפילנטרופית העוסקת בהגדלת מספרי התלמידים הלומדים בקבוצות מצוינות בחטיבות הביניים, וכמובן את תוכנית queen b- העוסקת בקידום בנות ללימודי מחשבים וסייבר ושילובן במערך הטכנולוגי".
לדברי זוזט, מינהל החינוך מקדם בעיר תכניות חדשניות ופורצות דרך, תוך מימוש חזון חינוכי עירוני שמאפשר את ההצלחה העתידית של כל ילדה וילד. "החינוך הוא המשאב המשמעותי והיקר של אשקלון וראוי להשקיע בו תקציבים רבים לטובת חדשנות פדגוגית. אנחנו פועלים באופן מתמיד כדי שלתלמידי אשקלון תהיה סביבת לימודים מיטבית לצד תוכנית לימודים חדשנית, פורצת דרך ומותאמת לצרכיהם של כל אחת ואחד מילדי העיר, השקענו בכיתות הלימוד, בצהרונים, במבנים המחודשים כדי שלילדים תיוותר דאגה אחת - להגשים את החלומות שלהם, ולכבוש עוד יעד ועוד מטרה", הוא מדגיש.
"אני משוכנע כי בכל כיתה ובכל גן יש את הממציא הבא, את היוזם הבא, את המפתח הבא, את המנהיג הבא, ותפקידנו להעניק להם בסיס להצלחה בכל תחום שיחפצו. להוביל את דור העתיד, לחנך אותם למצוינות, הישגיות, וערכים, לחנך אותם להיות אנשים טובים יותר ואזרחים טובים יותר".
פירות ההשקעה
לאחרונה זכתה העיר אשקלון בפרס החינוך הארצי לראשונה בתולדות העיר, לצד עלייה מתמדת באחוזי הזכאות לבגרות ולתעודת בגרות חברתית. "לשמחתי, אלה פירות ההשקעה, ואנחנו לא נחים על זרי הדפנה אלא פועלים באופן מתמיד כדי לחדש, לשפר ולהעצים עוד יותר את התלמידות והתלמידים שלנו ולהעניק להם שפע של הזדמנויות חינוכיות, התנדבותיות, חברתיות וקהילתיות, הן בחינוך הפורמלי והן בחינוך הבלתי פורמלי".
בשיתוף עיריית אשקלון








