כשליאון בן-נס ואנונו, מייסד A Club, הקים את שני מתחמי העבודה המשותפים, הממוקמים במרכז תל אביב ובהרצליה פיתוח, המחשבה הראשונית שהובילה אותו היתה כמה היה רוצה לשלם, מה היה מצפה לקבל ובעיקר מי האנשים שהיה רוצה סביבו. "לאורך הדרך התקבצו חברים ואנשים איכותיים שבנו את הקהילה האינטימית של A Club. מתחמי עבודה שמתפרשים על 3,000 מ"ר אך מספקים אינטימיות משפחתית בו זמנית", הוא אומר ומתחייב לרמות מחירים הנמוכות בכ-40% מהמקובל: "כל המשרדים מתומחרים בסכום של עד 1,100 שקל פלוס מע"מ לעמדה במשרד פרטי, ויש גם בהרבה פחות".
מלבד המחירים האטרקטיביים, במתחמים קיימת תשתית קהילתית איכותית ותנאים מיטביים בסטנדרטים גבוהים. המייסד והבעלים בן-נס ואנונו מציין כי המתחמים בנויים סביב קונספט גיבורי-העל המודרניים, אלה שנמצאים במשרדים ומצליחים להגיע להישגים מקצועיים מרשימים: "אנו מבקשים להוציא מכל אחד ואחת את גיבור או גיבורת-העל שהתכוונו להיות".
יחס אישי ותשומת לב לפרטים
בן-נס ואנונו הוא יזם חברתי ועסקי, עורך דין המתמחה בענף ההייטק, המיזוגים והרכישות. הוא גם היוזם והמוביל של ארגון "מצעד הגבורה" - ארגון חברתי מהפכני המבקש לשנות את תפיסת זיכרון השואה. "בצורה כזו או אחרת המתחמים נוצרו כמענה למימון ארגון 'מצעד הגבורה'", הוא מסביר, ומציין כיצד שם הארגון מצביע על החזון המלווה אותו: "A Club הוקם תחת הסלוגן: 'CoWorking For A People'", הוא מסביר. "הרעיון הוא שהאנשים שמגיעים לפה בעלי פוטנציאל להיות גיבורי-על מקצועיים בתחומם - יכולים להגשים את הפוטנציאל. אנחנו, מצדנו, ניתן את המעטפת כדי שהם יתרכזו בעבודה, ונסייע להם, גם באמצעות קשריי כעורך דין בענף ההייטק".
מה הקשר בין מצעד הגבורה ל-A Club?
״לאורך השנים עבדתי במשרד גדול, במשרה אינטנסיבית. בשלב מסוים הבנתי שכדי שגם הקריירה וגם הפרויקט החברתי יגיעו למצוינות, אני צריך לייצר פתרונות הכנסה יצירתיים. חללי העבודה של A Club הוקמו מתוך הצורך שלי במשרד. אספתי חוזים במחירים מצוינים בסוף הקורונה, ואת ההנחות שקיבלתי אני למעשה מגלגל הלאה ללקוחות. כך, ממשרד קטן שגודלו 15 מ״ר, התפתח המיזם לשני מתחמי עבודה המונים כבר כ-3,000 מ"ר בשני מרכזי העסקים הגדולים בגוש דן".
בן נס ואנונו הצליח ליצור ולעצב חללי עבודה משותפים, המשלבים אסתטיות ופרקטיות, תוך יצירת קהילה סינרגטית ואיכותית. העיצוב החדשני והעדכני במתחם כולל תקרות בטון חשופות וקירות זכוכית המאפשרים לאור לחדור לכל עבר. המתחמים מעוצבים כך שכל חברה יכולה להכניס את האופי שלה לעיצוב. זאת, לצד השמירה על החללים המשותפים לרווחת שוכרי המשרדים בלבד – כאג'נדה ויתרו במתחם על עמדות עבודה בחללים הציבוריים.
דוגמה נוספת להשקעה ולתשומת הלב לפרטים היא כיסאות העבודה הארגונומיים והאיכותיים, בעלות של אלפי שקלים לכל כיסא. זאת בנוסף לתשתית תקשורת מהירה ופולי קפה משובחים שנטחנים במקום. לצד כל אלה, בן נס ואנונו מהווה השראה לכך ש"הכל אפשרי". בנוסף, כדי לאפשר סביבה נעימה, נוחה וכזאת שניתן לעבוד בה, הקפידו ב-A club ליצור קירות אקוסטיים המאפשרים בידוד בין החדרים, גם כשמדובר בקירות זכוכית.
"ליאון הוא למעשה בעל הבית הכי טוב שכל שוכר יכול לאחל לעצמו", אומר שי טיברג, מייסד משותף במאיה דיגיטל, סוכנות לינקדאין מהמובילות בישראל. "זה מתבטא במענה לכל הצרכים שלנו: הכיסאות, הקפה ועד להפתעות שפתאום מגיעות בדמות גלידות ואבטיחים כך סתם באמצע היום. אבל זה בעיקר ביצירת אווירת עבודה איכותית. החברה שלנו עשתה את צעדיה הראשונים במתחם של A Club, ומאז רק צמחנו. מעבר לערך העסקי הברור, הרווחתי הרבה מעבר לבעל בית - הרווחנו מנוע צמיחה לעסק".
ב-A Club מקדמים את אחד היתרונות הגדולים שיש במתחמי עבודה משותפים: נטוורקינג וחיבורים מקצועיים. "אנחנו משכירים לחברות ומקפידים לקבל הון אנושי ששייך לאותם עולמות תוכן על מנת לייצר את הסינרגטיות הקהילתית", מסביר בן נס ואנונו. "מרבית החברות אצלנו צומחות. יתרה מכך, לא מזמן אחת החברות השלימה סבב גיוס השקעות. החיבור עם קרן ההשקעות שהובילה את הסבב והשקיעה 1.5 מ' דולר, הגיע מחבר במתחם. הצלחנו ליצור קהילה המבוססת על חברות קבועות יחד עם עסקים מתחלפים, שדומים זה לזה מבחינת הרמה האנושית, המקצועית והאישית. העובדים עוברים בין החדרים, נפגשים בפינת הקפה, מתייעצים האחד עם השני, וכך דרכים מקצועיות משתלבות וחברויות חדשות נוצרות".
נגישות וסביבה תוססת
שני מתחמי A Club נמצאים במיקומים מרכזיים, כך שהשוכרים נהנים בנוסף להסדרי חניה - מנגישות תחבורתית, היצע קולינרי עשיר וסביבה תוססת. חלל העבודה המשותף בתל אביב ממוקם ברחוב קרליבך פינת מנחם בגין, מעל תחנת הרכבת הקלה. הוא מתפרס על פני 1,000 מ״ר, בסמוך לקניון TLV. המתחם בהרצליה מתפרש על פני 2,000 מ״ר, ונמצא בכניסה להרצליה פיתוח, במפגש בין הרחובות אבא אבן ומשכית. "שני המתחמים מחולקים לתת מתחמים, כדי להעניק תחושה של חום וקרבה בין העובדים, ולא של חלל מגה עצום שעלול לעתים לגרום לתחושת בדידות וניכור ואף לפגוע בפרודוקטיביות", מסביר בן נס ואנונו.
כיום מרבית החברות בשני המתחמים הן בעיקר חברות סטארט-אפ בשלבי ה-earlystage, לצד עסקים העוסקים בפיתוח, פרסום ועיצוב. שני מתחמי חללי העבודה המשותפים של A Club הפכו עם השנים לבית מקצועי וחברתי עבור ארגונים, חברות ועצמאים.
המתחמים, כאמור, הוקמו כדי לממן את המיזם החברתי "מצעד הגבורה". בן נס ואנונו: "מדובר בסטארט-אפ חברתי לאומי ודרך חינוכית ייחודית להנציח את השואה בצורה אקטיבית, תוך אזכור השורדים והנספים כגיבורים וגיבורות. זאת באמצעות קיום מצעדי גבורה ברחבי הארץ, מדי שנה ביום השואה בהשתתפות 10,000 איש ויותר. זאת בנוסף לחיבור קהילתי ואירועי תרומת קוד המוניים בהם מפתחים מוצרים שונים למען גיבורי השואה. המשמעות היא שכל שקל שנכנס עבור השכירות משמש גם כתרומה ובסיס להמשכיות של פרויקט ההנצחה החשוב".
טלפון: 8711*
למעבר לאתר >>
למעבר לעמוד האינסטגרם >>
למעבר לעמוד הפייסבוק >>
למעבר לטיקטוק >>
למעבר ללינקדאין >>
בשיתוף A Club





