בגיל 30, עם שלושה ילדים, ביניהם תינוקת שזה עתה נולדה, ורגע לפני מעבר לבית חדש על כל המשתמע מכך מבחינה כלכלית, החליטה יועצת הנדל"ן כרמית בירנבאום לעזוב את עבודה יציבה כשכירה בתחום האופנה, עם תנאים סוציאליים, משכורת מצוינת ורכב צמוד, ולהתחיל מההתחלה כעצמאית בשוק הנדל"ן. הסביבה חשבה שהשתגעה, אבל היא עצמה האמינה ביכולותיה ובצדקת דרכה: "אני זוכרת שעמדתי במרכז הסלון כשכל משפחתי מסביבי, בניסיון לשכנע שהמסלול שבחרתי הוא אכן הייעוד שלי", היא נזכרת ברגע בו למרות רעשי הרקע, החליטה להמשיך בכל הכוח לעבר המטרה. למרות שהאמינו בה טענו כולם ש'עכשיו זה לא הזמן', תוך התמקדות ב-למה לא. "כיום אני מבינה שדאגו לי", היא מדגישה ומסבירה למה כן: "לאחר עשור בתחום האופנה, שנים בהן למדתי המון וקיבלתי כלים ברמה המעשית והמנטלית, הבנתי שאני רוצה לעשות הסבה לתחום הנדל"ן. בתוך תוכי ידעתי שייתכן כי לעולם לא אמצא את הזמן הנכון, ולכן אני חייבת לפחות לנסות". לאחר שערכה משא ומתן עם עצמה הביאה את ה'הסכם' לשולחן, לפיו היא מקציבה לעצמה כארבעה חודשי ניסיון, בסופם יוכרע האם היא ממשיכה לפתח קריירה בתחום, או חוזרת לאזור הנוחות המוכר והידוע.
השקט התעשייתי בבית, הפירגון לו זכתה מסביבתה והידיעה שהיא יכולה, הביאו לכך שבשלושת החודשים הראשונים כבר סגרה 6 עסקאות! וכיום, שמונה שנים אחרי, מנהלת בירנבאום את 'לב הנדל"ן', משרד שמוביל כבר שנה חמישית ברציפות באזור מודיעין-מכבים-רעות, הכולל 25 סוכנים וכ-100 נכסים בבלעדיות בכל רגע נתון. בשנת 2022 סגר המשרד שנת שיא עם 328 עסקאות שנחתמו.
איך עוזבים עבודה רווחית ונוחה, בתקופה מאתגרת מבחינה כלכלית, ומצליחים בזמן כה קצר להשיג מטרה בתחום שאינך מכירה כלל?
"באמת לא היה קל. חוויתי לא מעט אתגרים, עם דגש על חוסר ודאות והיעדר רווחה כלכלית וביטחון תעסוקתי. ועדיין, לא ראיתי בעיניים. ידעתי שיש לי מטרה שיכולה להפוך אותי למאושרת ומסופקת. גם לאחר שהוכחתי לעצמי ולסביבה שאני יכולה, לא הסתפקתי בכך. לאחר כשנה וחצי החלטתי משרד תיווך משלי, זאת מתוך רצון להביא משהו חדש לתחום הנדל"ן. תוך שלוש שנים המשרד שהקמתי הפך להיות המוביל באזור מודיעין-מכבים-רעות, מקום ראשון בפער מהמתחרים, עם 25 סוכנים מקצועיים, פעילים, חרוצים, תותחים ורעבים. מדובר במשרד משפחתי ובעל ערכים שכשמו כן הוא: לב הנדל"ן - עסק שמנוהל מהלב, ממקום של נתינה, ומשמש בית לסוכנים עצמם ולכל לקוחותינו".
ואת כל מה שלמדת החלטת להעביר הלאה באמצעות הרצאות המיועדות לקהל הרחב.
נכון. עשור לאחר השינוי שעשיתי, החלטתי 'לצאת לעולם' ולאפשר לנשים רבות אחרות, וגם לגברים, להגשים את החלום ולא לוותר. לשם כך סיימתי לימודים אצל המנטור איתן עזריה, לימודים שאפשרו לי גם לסייע מבחינה מנטלית, וכך לאפשר לכל אחד ואחת לדעת להתמודד עם קשיים אובייקטיביים וסובייקטים שמונעים מהם להגיע ליעד".
"בהרצאה אני שמה דגש על העובדה שאין זה מספיק לדעת למכור טוב, אלא גם לסגל יכולת התמודדות עם האתגר, וגם לצמוח מכל כישלון. בנוסף להרצאות ולשיתוף הסיפור האישי ומעורר ההשראה שלי עם אחרים, מדי שבוע אני בונה גם את החוסן המנטלי של הסוכנים שלי, שפועלים בתחום מטלטל שאותו ניתן לדמות לרכבת הרים. ברבעון אחד נסגרות 10 עסקאות, וכמה חודשים לאחר מכן, אפילו לא אחת".
הצ'ק ליסט של כרמית - אבני הבניין להשגת המטרה
במהלך הרצאתה מציגה בירנבאום רשימה מפורטת שיכולה לבסס את הדרך להצלחה. במסגרת הריאיון היא הסכימה לחשוף שני אלמנטים מתוך הצ'ק ליסט שיצרה. הראשון הוא התמדה - ערך עליון מבחינתה. "זה לא משנה אם את שכירה או עצמאית, ברגע שיש לך מטרה מולך ויכולת התמדה, את תצליחי להמשיך הלאה גם כשקשה. כשהתחלתי את דרכי, קיבלתי ביום כ-10 תשובות שליליות מלקוחות שלא הסכימו להראות לי את הבית שלהם שעמד למכירה. הלקוח ה-11 כבר הסכים לדבר איתי. הלקוח ה-12 הזמין אותי כדי שאראה את הנכס, ועם הלקוח ה-13 סגרתי עסקה", היא מתארת את דרכה העיקשת. אלמנט נוסף ברשימתה הוא פעילות בסביבה מנצחת. "זה אומר שגם אם תעשי הכל לפי הספר, כאשר סביבך יהיו סוכנים, חברים, או קרובי משפחה בעלי השפעה שלילית, בסופו של דבר הדברים יחלחלו", היא מדגישה ומסבירה 'מה כן': "ברגע שתקיפי את עצמך באנשים שהם ווינרים וחזקים מנטלית, תוכלי להתקדם איתם יחד לעבר המטרה. חשוב לי לציין שכאישה ההעצמה הנשית חשובה לי אבל בכל ההרצאות והסדנאות אני פונה לגברים ולנשים כאחד".
בנוסף, מסכימה בירנבאום לנדב עוד כמה טיפים שחושפים עוד קצת את סוד ההצלחה שלה: "חשוב שתאמצי את החלום שלך ולא של אחרים, ותביני מה את, ורק את, באמת רוצה. בנוסף, מומלץ לבחור ביעד אותו את מסוגלת לבצע, כפי שאת רואה את הדברים, ולהגדיר פעולות שיקדמו אותך לעבר המטרה", היא מדגישה באסרטיביות המהולה ברוך ונועם וממשיכה: "כדאי גם לדמיין את המטרה ולהגדיר את הדרך, הפעולות והיעדים בכתב. זכרי כי את יוצאת מאזור הנוחות שלך, וכאן שוב נכנסת לתמונה ההתמדה שבהחלט יכולה להוביל להצלחה".
הפיכת האתגר להזדמנות
שנת 2023 הוגדרה כמאתגרת במיוחד בשוק הנדל"ן, עם העלייה בריבית ובאינפלציה. בירנבאום מתייחסת לקושי העצום הנוסף איתו מתמודדת החברה גם לאחר פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל': "בחודש הראשון של המלחמה לא הייתה עבודה כלל. השוק כולו היה בקיפאון מוחלט. לאחרונה מורגשת התעוררות קלה, אותה ממשיך ללוות הקושי הרגשי העצום", היא אומרת ומתייחסת ליום שאחרי, מבחינת התעוררות שוק הנדל"ן: "הצפי הוא כי משקיעים, מוכרים ורוכשים חוזרים לפעילות תוך הבנה שהמלחמה בשלב מסוים תיגמר, גם אם זה ייקח חצי שנה ויותר. הדבר גורם לכל מי שיש לו כסף נזיל לחפש אחר הזדמנויות נדל"ניות, אותן ניתן למצוא כיום באזור מודיעין-מכבים-רעות, אזור מבוקש עם צפי לעלייה במחירים ותשואה גבוהה, לאחר שנרשמה ירידה של כ-20% במחירים. מי שיכול להשקיע – לא כדאי שיחכה, כי גם את האתגר בשוק הנדל"ן ניתן להפוך להזדמנות", היא מסכמת.
לאתר >>> לב הנדל"ן
בשיתוף לב הנדל"ן




