חיפוש

אורלי הורוביץ: עיצוב שמדבר אל כל חמשת החושים

"למרחב יש את הפוטנציאל להעצים עובדים ולייצר פרודוקטיביות וצמיחה ולנטרל תחושת לחץ מתמיד, העובדים הטובים ביותר הם מי שמרגישים שהמרחב מעצים אותם", מסבירה מעצבת הפנים אורלי הורוביץ, שמתכננת חללים מעוצבים לפי שיטת Mind Design

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
977430
977430
אורלי הורוביץ צילום: יהודית הופמן
אורלי הורוביץ צילום: יהודית הופמן
לימור קלר, בשיתוף אורלי הורוביץ
תוכן שיווקי

האם מרחב עבודה מעוצב יכול להשפיע על הפרודוקטיביות של העובדים? לדבריה של מעצבת הפנים אורלי הורוביץ, התשובה היא חד-משמעית - כן. הורוביץ סבורה שעיצוב המרחב יכול לגרום לעובדים להיות פרודוקטיביים יותר ובסופו של דבר לעזור לצמיחת החברה. היא מספרת שעיצוב יכול לשמש כמערכת מסרים ולהשפיע על העובדים ולהעצים את תפקודם ללא מילים — תפיסה שנכנסת תחת המטרייה של שיטת Mind Design, המבוססת על גירוי של חמשת החושים.

שימוש במרחב להגברת פרודוקטיביות

"למרחב יש את הפוטנציאל להעצים עובדים ולייצר פרודוקטיביות וצמיחה ולנטרל תחושת לחץ מתמיד. העובדים הטובים ביותר הם מי שמרגישים שהמרחב מעצים אותם", מסבירה הורוביץ. "שימוש בחמשת החושים בעיצוב פנים יכול ליצור הלך רוח של שמחה, ריכוז, שלווה, התרגשות ועוד. ראייה היא אמנם אחד החושים המשמעותיים בכל הקשור לעיצוב, אבל היום יודעים שבאמצעות ריח, צלילים ומרכיבים נוספים אפשר להשפיע על התודעה של העובדים. בעשור האחרון גירוי חמשת החושים נחקר רבות, גם במעבדה שלנו כאן בישראל, והתוצאות הינן חד-משמעיות".

במיוחד אחרי תקופה מתוחה של מלחמה, הורוביץ מבקשת לייצר סביבה תומכת גם למי שחווה פוסט טראומה: "עובד שחזר ממילואים מצפה לחזור לשגרה. צמיחת החברה עלולה לאיים ולהעיק עליו, שכן היא תדרוש ממנו שעות עבודה מרובות ואינטנסיביות. אפשר יהיה לייצר לו מרחב שתואם את הצרכים שלו כדי שיתפקד טוב יותר".

הורוביץ הקימה ב-2007 סטודיו העוסק בתכנון ובעיצוב פנים לקהל הפרטי ולמסחרי, שמתמקד במשרדים, מרחבי עבודה, בתי עסק וקליניקות, החל בשלב הרעיון, דרך ביצוע וליווי מלא שלו וכלה בהתאמת כל המרכיבים לכל חוש וחוש. היא סבורה שכל עובד שנכנס למשרד צריך לחוש ביטחון ושייכות, כדי שהחברה תשגשג ותצמח. בשביל לגרום לעובד מסוים להרגיש "מוטיבציה ושייכות" נדרש תכנון שמחבר בין המשרד לעובד. הורוביץ, לדבריה, יודעת לתכנן עיצוב יוקרתי, שיותיר רושם חשוב על משקיעים ועל עובדי החברה.

עיצוב בריח לוונדר

הסטודיו פונה לחברות המעוניינות להשקיע במרחבי העבודה שלהן, לשפר את יכולת העובדים ולתת מענה ל-Well being שלהם, ביניהן עסקים בצמיחה, שבכוונתם להתרחב למשרדים חדשים; חברות סטארט-אפ שגייסו הון בראונד A וכעת מגייסות עובדים, פותחות מחלקות חדשות ועומדות בפני מעבר למשרדים גדולים יותר; וחברות הייטק, שצומחות טכנולוגית ועומדות בפני הקמה של מחלקות חדשות כמו בינה מלאכותית או סייבר.

הורוביץ מאמינה שמרחב צריך להיות לא רק אסתטי ויפה, שכן לשיטתה יש לו פוטנציאל להשפיע על המוח, ההתנהגות, התפקוד והרגשות, ולכן בודקת אילו תחושות הלקוח מבקש לעודד בסביבת העבודה. "האזורים הציבוריים ועמדת העבודה האישית משדרים בעזרת מרכיבים נכונים תחושה של 'אני בטוח כאן'. בעידן של היום, סביבה כזו נדרשת אפילו יותר, כי הלחץ שאיתו מתמודדים מגיע לא רק מהבית ומהעבודה, אלא גם מהחדשות סביבנו. כבר עכשיו בשל חוסר מודעות, סביר להניח שהאופן שבו מעוצבים המשרדים מגרה לעובדים את החושים בצורה לא נכונה. לפי התפיסה של הורוביץ, אם מנהלת משרד מנסה לשפר אווירה על ידי ניחוחות של לוונדר, היא עלולה לפגוע בפרודוקטיביות של העובדים, כיוון שהריח המרגיע עלול להוביל לגלי מוח נמוכים מאוד ובלי שבכלל שמים לב ימים שלמים בעבודה נהרסים כתוצאה מרצון טוב וחוסר מודעות".

טעות נפוצה אחרת, לדבריה, היא לאפשר לעובדים לבחור את המוזיקה שישמעו באוזניות בעמדת העבודה. "הם לא מודעים לכך שצלילי מוזיקה יכולים להעלות עבור עובדים מסוימים את האדרנלין, לעורר אותם ולהעלות את הדופק עד כדי פוטנציאל של חרדה. במשך 40 הדקות הראשונות תושג פרודוקטיביות, אולם לאחר אותו זמן הגוף יבקש לנוח, האנרגיה תתרסק והם לא יבינו למה. הם ימצאו את עצמם יוצאים ליותר הפסקות בימים כאלה רק בשל מוזיקה לא נכונה.

"אלו רק שתי דוגמאות מתוך 30 פרמטרים שיכולים להשפיע על גלי המוח שלנו על פי שיטת Mind Design. עצוב להגיד את זה, אבל רוב הפרמטרים אצל רוב המשרדים כלל לא מסודרים ולא יוצרים אפקט חיובי. אפשר רק לתאר מה קורה כשכל הפרמטרים יופנו ליצירה של State of Mind מדויק. למשל, אם רוצים ליצור מוטיבציה במרחב, צריך לחשוב על State of Mind 'בועט', כלומר צבעים רוויים חזקים, ריחות חריפים ומתוקים, צלילים עם BPM מהיר יותר, תדרים בתדירות ובעוצמה חזקה, ליצור תחושה של דינמיות בלתי פוסקת. אפילו התמונות על הקירות והכיסאות שהעובדים יושבים עליהם צריכים להיות מותאמים לאותו סגנון. כשאנחנו מעצבים מוטיבציה אנחנו מכוונים ליצור אנרגיה גבוהה ומתפרצת".

כיצד Mind Design מתבטא בפועל?

"בבחירה של צבעים, חומרים ומרקמים על גבי הקירות והרצפה, תמונות, ריהוט, ריפוד ואפילו צורניות כיסא העבודה שמשפיעה משמעותית על פרודוקטיביות העובד. בארגונים הגדולים גילו לפני עשור שהפופים הענקיים, ההטיה לאחור והישיבה על הרצפה, שהיו צעירים ומגניבים, טובים למנוחה ולא לעבודה, ולכן החליפו את מערכות הישיבה והיום יושבים שם על כיסא משרדי שמותאם ל-State of Mind הרצוי".

הורוביץ מתכננת את כל הפרטים והפרמטרים ליצירת State of Mind לעובדים בהתאם לצורכי החברה. המטרה היא לספק מסגרת מלאה עם כל חמשת החושים, כדי שעובד ירגיש נוח במרחב ולא ישאף לצאת משם. "מי שנוח לו יותר לעבוד מהבית או מחוף הים, כנראה לא חווה מרחב שעונה על צרכיו הרגשיים".

לפניה טלפונית 050-3869068 >>
לפניה במייל orly@oh-studio.co.il >>

בשיתוף אורלי הורוביץ

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    סוחרים בבורסת ניו יורק. כשאג"ח ארה"ב נסחרות בתשואה ברמה כזו, המשקיעים מגלים עניין

    "כשאפשר לקבל על אג"ח של גוגל 7% — אולי אין סיבה לקנות את S&P 500"

    אסא ששון
    אונייה של חברת צים. החברה המקורית צפויה להיעלם

    משרד ראש הממשלה מוריד מהפרק את עסקת צים

    נתי טוקר
    בניינים בבת ים

    "אנשים רוצים דאטה": נפתחה הגישה למאגר של 3.8 מיליון עסקות נדל"ן

    סימי ספולטר
    פנמה 2026

    הישראלים שהפכו חוף שומם לעיירת גלישה בינלאומית ואימפריית נדל"ן

    גילי מלניצקי

    40 הצעירים המבטיחים 2026: הכירו את הדור שישנה את ישראל

    TheMarker
    יפית אטיאס לוי

    "נראה לך שאני יכולה לשלם 80 שקל לשעה ל-8,000 עובדים?"