חיפוש

הליכי גירושים

עו"ד ונוטריון חיה לזר נוטקין: החלטתם להיפרד? כך תוכלו להימנע מטעויות

עו"ד ונוטריון חיה לזר נוטקין מסבירה מה כולל הליך הגירושים, באיזו מסגרת כדאי לנהל אותו, מדוע יש לפנות ליישוב סכסוך ומאילו עצות כדאי להתעלם

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
424029
424029
עו"ד ונוטריון חיה לזר נוטקין צילום: אלעד אקרמן
עו"ד ונוטריון חיה לזר נוטקין צילום: אלעד אקרמן
בשיתוף עו"ד ונוטריון חיה לזר נוטקין
תוכן שיווקי

החלטתם להתגרש, אז מה עושים?

ההחלטה להתגרש אינה פשוטה ויש כמה אלטרנטיבות מה כדאי וצריך לעשות. בהתחלה לא כדאי לרוץ ולהתייעץ עם עורך דין, אלא דווקא לנסות ולגייס חבר קרוב או בן משפחה שיוכל לתת למי שמתגרש תמיכה, כי מדובר בתקופה לא פשוטה. לאחר שגייסתם תמיכה, מומלץ לגשת להתייעץ עם עורך דין שעוסק בגירושים ועוד לפני הליך הגישור או הגשת בקשה ליישוב סכסוך. נכון יהיה שכל צד ישמע באופן אינדיבידואלי מה החוק אומר לגביו, איפה הסיכון והסיכוי שלו במקרה של מחלוקת וממה עליו להיזהר. בנוסף, היכולות האישיות, כמו גם ניסיון החיים והידע שצבר כל אחד מבני הזוג אינם זהים, ולכן רצוי לנסות שהצדדים ישוו כוחות וכל אחד בנפרד ירכוש את הידע המשפטי הראשוני על ידי פנייה לעורך דין וכל צד יקבל ייעוץ פרטני.

באיזו ערכאה מומלץ לנהל את ההליך?

בישראל בני זוג יהודים חייבים להתגרש בבית דין רבני. ביתר הנושאים שאינם גירושים, למשל בענייני רכוש כמו פירוק שיתוף בנכס או זכויות פנסיה ובעניין ילדים ומזונותיהם - קיימות שתי ערכאות שיכולות לדון בנושאים אלו: ערכאה דתית - בית הדין הרבני, וערכאה אזרחית - בית משפט לענייני משפחה.

בשל מצב זה נוצר לא פעם מתח סביב "מירוץ הסמכויות", שבו צד מסוים חושב שיש לו אינטרס להתנהל דווקא בבית המשפט ולא בבית הדין הרבני, בעוד השני סובר בדיוק להפך. ייעוץ משפטי נועד לפתור את המתח הזה ולצפות אם התוצאה בשתי הערכאות תהיה דומה או שיש מקום להילחץ מעניין זה.

למה צריך להגיש בקשת יישוב סכסוך?

כך או כך צריך לדעת שכדי להתחיל הליך משפטי, בין בבית משפט ובין בבית הדין הרבני, חייבים להגיש בקשה שנקראת יישוב סכסוך, שקיבלה את הכינוי העממי גישור חובה. המחוקק מאמין ובצדק בצדדים שעומדים בפני פרידה, והוא כופה עליהם מפגש אחד לפחות כדי לנסות להגיע להסכמות. ההליך של יישוב סכסוך מתקיים ביחידת הסיוע שליד בית הדין הרבני או ליד בית משפט לענייני משפחה, כי אמרנו שיש בישראל שתי ערכאות מקבילות. במפגש נוכחים שני הצדדים עם גורם ניטרלי שהוא עובד סוציאלי.

רבים לא יודעים שמי שמגיש ראשון את הבקשה ליישוב סכסוך הוא זה שמקבל גם את היתרון העתידי להכריע ב"מירוץ הסמכויות". בעצם מי שפתח את ההליך הזה יוכל לבחור במקרה שה"גישור חובה" לא צלח את הערכאה שבה הוא ירצה להתנהל, בין בבית המשפט לענייני משפחה ובין בבית הדין הרבני.

מה עוד כדאי לדעת לגבי הייעוץ המשפטי?

כדאי לזכור שגם הגשת בקשה תמימה ליישוב סכסוך לעתים טומנת בחובה את הרצון להקדים ולשלוט בעתיד במירוץ הסמכויות אם לא תצליחו להגיע להסכם. משכך, נסו להקדים ולהיפגש עם עורך הדין שבחרתם וצרפו לפגישה עמו את החבר הטוב שגייסתם לתמוך בכם.

חשוב לשמוע את עורך הדין אבל להישאר עם הדנ"א שלכם והידיעה כי אתם מכירים הכי טוב את בן או בת הזוג ממנו אתם מתגרשים. לכן הקפידו לא להיגרר לעצות תלושות כמו לא להעביר את המשכורת לחשבון הבנק המשותף או להטיל עיקולים, אם אין בזה צורך, כי דווקא פעולה כזו עלולה להגביר את הלהבות ולמנוע את האפשרות להגיע להסכם.

הכותבת בעלת ניסיון של יותר משני עשורים, בעלת תואר ראשון ושני במשפטים, מגשרת מוסמכת ומגשרת מטעם בית משפט לענייני משפחה. משרדה של עו"ד לזר נוטקין מתמחה בדיני משפחה, ירושה וסכסוכים בתוך המשפחה.

עו"ד חיה לזר נוטקין

טלפון: 052-2979709

למעבר לאתר >>

בשיתוף עו"ד חיה לזר נוטקין

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"