חיפוש

רועי בן ארי – Digitwow: כיצד לרתום את הבינה המלאכותית לקמפיינים לשיווק ממוקד לעסק?

כלים מבוססי AI נכנסו גם אל עולמות השיווק הדיגיטלי. רועי בן ארי, העומד בראש הסוכנות לשיווק דיגיטלי Digitwow, מסביר כיצד הכלים המתקדמים יכולים לסייע בקידום אתרים אורגני בגוגל, בבניית קמפיין שיווקי ממוקד ובפנייה אל קהל רחב של לקוחות פוטנציאליים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
רועי בן ארי, מנכ"ל Digitwow – סוכנות לשיווק ופרסום דיגיטלי
רועי בן ארי, מנכ"ל Digitwow – סוכנות לשיווק ופרסום דיגיטלי
רועי בן ארי, מנכ"ל Digitwow – סוכנות לשיווק ופרסום דיגיטלי
רועי בן ארי, מנכ"ל Digitwow – סוכנות לשיווק ופרסום דיגיטלי
ניבה שור, בשיתוף Digitwow
תוכן שיווקי

השימוש בבינה המלאכותית שצובר תאוצה כמעט בכל תחום, משנה גם את עולמות השיווק הדיגיטלי. כלים מבוססי AI מסייעים כיום לקידום אתרים אורגני בגוגל, לפרסום בפייסבוק וברשתות חברתיות נוספות, מצליחים להגיע לקהלי יעד מדויקים ויש מי שסבור שבעתיד אף יחליפו את אנשי המקצוע.

רועי בן ארי, שעומד בראש Digitwow סוכנות פרסום דיגיטלי, מסביר כי הבינה המלאכותית היא כלי יעיל לאיסוף ולארגון מידע, למציאת רעיונות נוספים וליכולת לזהות ולפנות אל קהל היעד, תוך חיסכון בזמן ובמשאבים. לדבריו, ניתן לרתום את הבינה המלאכותית לטובתנו, כדי להביא להרחבת היקף הלקוחות המשלמים, דבר שמתבטא בהרבה מאוד כסף. יחד עם זאת, מדגיש בן ארי כי ה-AI אינה מחליפה מומחי שיווק דיגיטלי המחזיקים בידע ובניסיון במגוון תחומים.

מסר, שפה ותהליך שיווקי מותאם

את דרכו בתחום השיווק הדיגיטלי החל רועי בן ארי כאיש SEO בתעשיית הגיימינג התחרותית ולאורך השנים רכש ניסיון בניהול מסעות פרסום ושיווק דיגיטלי למותגים מובילים בארץ ובחו"ל.

"את בעל העסק לא מעניין מהם הכלים – הוא רוצה להשיג תוצאות". סוכנות Digitwow
"את בעל העסק לא מעניין מהם הכלים – הוא רוצה להשיג תוצאות". סוכנות Digitwow
"את בעל העסק לא מעניין מהם הכלים – הוא רוצה להשיג תוצאות". סוכנות Digitwow
"את בעל העסק לא מעניין מהם הכלים – הוא רוצה להשיג תוצאות". סוכנות Digitwow

לפני למעלה מעשור הקים את Digitwow – סוכנות לשיווק דיגיטלי, השואפת לעלייה בהכנסות ולהחזר השקעה של פי חמש ומעלה כתוצאה מהשיווק הדיגיטלי. הסוכנות מייצרת קמפיינים במגוון אפיקי מדיה, ובמקביל מפעילה אקדמיה לשיווק דיגיטלי.

"כיום כל מערכות השיווק הדיגיטלי עושות שימוש כלשהו בכלי AI, באמצעותם הן מסוגלות לעשות הרבה מאוד פעולות בזמן קצר. אחד מהתחומים העיקריים בהם פעולות אלו באות לידי ביטוי הוא המחקר ללקוח, הכולל אפיון קהלי היעד, מחקר מתחרים והתאמה בין שירותי העסק לצרכי הלקוח. הבינה המלאכותית יכולה גם לחשוב על רעיונות למסרים ראשונים ולתוכן המתאים. פעולתה הרחבה והמהירה של הבינה המלאכותית בשלבים אלו חוסכת זמן יקר", אומר רועי בן ארי.

הוא מוסיף כי לאחר שהופקו הנתונים, מתגבש מסר, שפה ותהליך שיווקי בהתאמה אישית: "את המסר אנחנו נמנף במדיות השונות במטרה לייצר פניות. כדי לגרום ליותר המרות – הפיכת הלידים ללקוחות משלמים, נדרשת פרסונליזציה בתהליך השיווק, המצריכה חשיבה מורכבת ויכולת התאמה של מסרים ותכנים לכל לקוח פוטנציאלי ובפורמט הנכון. זהו כבר תפקידו של איש המקצוע המתמחה בשיווק דיגיטלי".

כיצד תורמת ה-AI למערכת היחסים עם לקוח פוטנציאלי?

מרכיב נוסף של פרסונליזציה בו משתלבת הבינה המלאכותית הוא האינטראקציה עם הלקוח באמצעות צ'ט בוטים ועוזרים וירטואליים, אותם ניתן לתכנת כך שיעבירו את המסרים המתאימים וישאלו את השאלות הנכונות בהתאם לסוגי הלידים. סיווג הפניות לפי לידים רלוונטיים חוסך זמן יקר ומגדיל את הסיכויים לעסקה. בנושא זה מציין בן ארי כי הבוט לא מתאים לכל סוגי העסקים והמותגים, מאחר שיש לקוחות קצה ללא סבלנות שעלולים לנטוש את התהליך בעקבות האינטראקציה עם בוט.

"במפגש הראשון של הלקוח עם בית העסק, בדרך כלל בעקבות פרסום ממומן בגוגל או קידום אורגני SEO, הוא משאיר פרטים באתר אך לא תמיד סוגר עסקה", הוא מסביר. "כדי שהמפגש הראשוני עם הלקוח והמידע שהשגנו עליו לא יהיו בבחינת כסף שנשפך על הרצפה, נפתח איתו מערכת יחסים שתסתיים בעסקה רק בעוד זמן מה. כשמדובר בכמות גדולה של לקוחות, פוטנציאל הרווח הוא גדול מאוד. את המסע הזה ננהל באמצעות תהליך הכולל איסוף של כל פרטי הלידים במערכת CRM אוטומטית, ובעזרתה של בינה מלאכותית".

האם הבינה המלאכותית מחליפה את אנשי התוכן ובוני האתרים?

רועי בן-ארי: "בבסיס השיווק הדיגיטלי נמצא אתר הלקוח, אותו יש לבנות בצורה מתאימה לעסק, לקהל היעד ולתהליך השיווקי. את האתר יש לתחזק ולהוסיף לו תוכן רלוונטי באופן עקבי ורציף. תוכן בא לידי ביטוי גם בשיווק ברשתות החברתיות. אם בעבר האדם עשה הכל: חשב על רעיונות, תכנן, עיצב ויישם, הרי שהיום בעידן ה-AI הבינה המלאכותית לוקחת חלק בתהליך, מקלה עליו ומקצרת אותו באופן משמעותי, בעיקר בשלבי איסוף הנתונים והרעיונות הפרקטיים.

"כך למשל, אם אנחנו צריכים לייצר בחודש עשרה מאמרי תוכן חדשים לאתר או עשרה פוסטים חדשים לפייסבוק, כלי שנותן רעיונות נוספים יכול מאוד לעזור ואפילו לכתוב חלק מהמאמרים והפוסטים. עם זאת, הבינה המלאכותית נשענת תמיד על מידע קיים ולכן לעיתים היא לא מספיק מעודכנת, מקורית וחדשנית. במקרים מסוימים עלול להיווצר פער במעבר בין שפות או ברמת המידע והתוצר שמפיקה הבינה המלאכותית. כלים אלו עוזרים לאנשי התוכן ובוני האתרים להיות פרודוקטיביים ומדויקים יותר, אך לא יכולים עדיין להחליפם בכל מה שקשור לתכלול התוכן וליישום".

גם מערכות הפרסום הממומנות של הרשתות החברתיות עושות שימוש בכלים של בינה מלאכותית ועורכות בהם שינויים ושיפורים בניואנסים ובפיצ'רים שונים. זאת במטרה לשפר את היחס בין המחיר לתוצאה. הבינה המלאכותית חוסכת זמן מיותר של ניסוי וטעיה ומגדילה את הסיכוי לקבלת תוצאות טובות יותר בכמות גדולה. גם הממשק שלהן הוא בדרך כלל נוח למשתמש ומקל על בעל העסק להפעילן באופן אוטומטי.

"אני מאמין בגישה הידנית, בה אני בונה בעצמי את הקמפיינים", אומר בן ארי. "אני נעזר בכלים שמציעה לי המערכת האוטומטית, אבל עושה את הבחירות לבד לפי שיקולים מקצועיים ומותאמים לכל עסק ומונע הצפה של פניות לא רלוונטיות. בסוף זה עניין של אופטימיזציה – לקחת נתונים קיימים, לבחור את האפשרויות הקיימות, לבדוק את התוצאה ואיך ניתן להשתפר בפעם הבאה".

לסיכום, אומר רועי בן ארי כי "ללא ספק, בעתידו של השיווק הדיגיטלי יש מקום הולך וגדל לבינה המלאכותית, אך את בעל העסק לא מעניין מהם הכלים – הוא רוצה להשיג תוצאות. נכון להיום הרובוטים לא יודעים לדבר עם אנשים, לבנות אסטרטגיה ולחבר את כל המידע לכדי דבר אחד. הבינה המלאכותית נותנת רעיונות ומקצרת זמנים, אך חסרה עדיין ביכולת האנושית לתת שירות ברמה גבוהה, להחזיק בידע ובניסיון מקצועי במגוון רחב של תחומים ולמתג בצורה חכמה את העסק. ניתוח התוצאות, היישום והשיפור הן מנת חלקו של איש המקצוע המשמש כמנצח על התזמורת. מטרתו לוודא שכל הכלים מנגנים בטון נעים לאזנו של הלקוח הפוטנציאלי".

בשיתוף Digitwow – חברה לשיווק דיגיטלי

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מייסדי נו ניים, שי לוי שעזב את החברה לפני המכירה (מימין) ועוז גולן. לדברי השופט, אי אפשר לשלול כוונה להעשיר את גולן במהלך

    חברת ההייטק עיכבה פיטורי עובד, והוא נושל מ-12 מיליון שקל

    אפרת נוימן
    צינורות נפט גולמי בבית הזיקוק של ארמקו בראס תנורה, סעודיה

    "הברקה אסטרטגית": נפתח הברז בצינור של 1,200 ק"מ שנבנה בדיוק לרגע כזה

    בלומברג
    שכונת יובלים קרית שמונה

    קק"ל רוכשת עשרות דירות חדשות ב–100 מיליון שקל: "נשכיר במחיר נוח"

    רנית נחום-הלוי
    כטב"ם לוקאס של ספקטרוורקס, שמשמש במלחמת איראן

    "מלחמת ה-AI הראשונה": עמק הסיליקון הימר על מלחמה – והרוויח בגדול

    ניו יורק טיימס
    אתר בנייה בתל אביב

    בנק ישראל: הגירה מהארץ היא אחד הגורמים לחולשה במכירות הדירות

    הדר חורש
    עשן אחרי תקיפה בבירות בשבוע שעבר. סיכונים פיזיים גרועים מסיכונים פיננסיים

    צפיתי את המשבר הכלכלי של 2008. מה שצפוי לנו גרוע יותר