חיפוש

"התחום מצריך הרבה מעבר להכרת החוק והפסיקה"

עורכות הדין ליאת שקלרז ודנה תירוש מספרות על ייחודיות תחום דיני המשפחה והירושה שבהתמחותן, שהביא אותן לכותרות בניהול משברים אישיים של בכירים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
003369
003369
עורכות הדין דנה תירוש וליאת שקלרז צילום: שרון לוין
עורכות הדין דנה תירוש וליאת שקלרז צילום: שרון לוין
רונית מורגנשטרן, בשיתוף משרד עו"ד שקלרז־תירוש
תוכן שיווקי

אחד הדברים הבולטים בשיחה עם עורכות הדין והשותפות ליאת שקלרז הורוביץ ודנה תירוש אליהו, הוא ההתלהבות שלהן כשהן מדברות על תחום התמחותן. למרות הוותק שלהן, הן עדיין מסתערות על כל תיק כאילו היה הראשון.

משרד שקלרז־תירוש הוקם ב–2014. בראשו עומדות עורכות הדין דנה תירוש אליהו וליאת שקלרז הורוביץ, עורכות דין ומגשרות בהסמכתן. גם Dun's 100 וגם BDI מדרגים את שקלרז־תירוש כאחד המשרדים המובילים בתחום דיני המשפחה והירושה בישראל. שמו של המשרד עלה לכותרות בעקבות ייצוג ידוענים רבים ותיקים בעלי פרופיל ציבורי גבוה.

המשרד זוקף לזכותו מספר בלתי מבוטל של תקדימים משפטיים בבתי המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הרבניים. תחת ידיהן עברו מאות תיקי גירושין מורכבים, לרבות סוגיות מזונות אשה וילדים, משמורת, איזון משאבים, ידועים בציבור, אפוטרופסות, הגירה, חטיפות ילדים וכו'. כמו כן, המשרד מטפל בירושות וצוואות, העברת עושר בין־דורי, עריכת הסכמים בין יורשים, מזונות מן העיזבון ועוד.

מה מייחד את המשרד שלכן?
"רוב המשרדים בתחום שלנו עובדים כמו סרט נע; אצלנו כל תיק מנוהל לפי אסטרטגיה תפורה למידותיו של הלקוח", אומרת עו"ד תירוש. "אנחנו מקבלות גם המון תיקים לערעור, תיקים שאנחנו קוראות להם 'לתיקון' — כלומר, עורכי דין אחרים לא ידעו להתמודד איתם ומגיעים אלינו בגלגול שני. אלה תיקים מאתגרים, אבל הניצחונות בהם מתוקים פי כמה".

"כל לקוח מקבל מאיתנו מעטפת שירותים שלמה, שמסייעת לו לצלוח את המשבר בדרך הטובה והבטוחה ביותר", מדגישה עו"ד שקלרז. "אנשים מגיעים לכאן בשעה הכי קשה שלהם. לכן, מעבר להבנה המשפטית והשליטה בחומר, נדרשת אמפתיה ולא פעם גם ליווי סמי־פסיכולוגי, שמובנה בתמהיל השירותים של המשרד".

אומנות המו"מ

תירוש: "סכסוכים משפחתיים ממחישים יותר מכל את החבל הדק שבין אהבה לשנאה. המנצחים האמיתיים בתחומנו הם מי שישכילו לסיים את התיק בהסכם. לפעמים, בראשיתו של סכסוך אנשים לא תמיד בשלים רגשית לערוך הסכם, הם צריכים להרגיש שהשיגו משהו לפני שהם מתיישבים לשולחן המו"מ. חלק בלתי נפרד מההצלחה של עו"ד זה להביא את הלקוח שלו לפוזיציה שהוא בשל להסכם אבל ממקום של מוביל ולא ממקום מובל".

גירושי הייטק

לשתיים יש יכולת לפתח אסטרטגיה משפטית שנשענת על תקדימים; הן ניחנו ביכולת אנליטית משפטית שבולטת בכל תיק שהן מנהלות. בשנים האחרונות הן מתמחות ב"גירושי הייטק", כלומר גירושין אצל זוגות שלפחות אחד מהם הוא הייטקיסט, שמן הסתם מחזיק במניות ובאופציות.

שקלרז: "זהו תחום ייחודי שאנחנו מתמחות בו; מרבית עורכי הדין שעוסקים בדיני משפחה אינם מבינים מספיק בתחום של חלוקת מניות ואופציות. אחרי שניהלנו תיקים של בעלים של החברות שעשו את האקזיטים מהגדולים ביותר שנעשו כאן בישראל — לקחנו על עצמנו פרויקט של קידום התחום, שהולך וצובר תאוצה; הרמנו כנסים בלשכת עורכי הדין והתחלנו לייצר פסיקות ונורמות שהן חדשות בארץ".

מכנים אתכן "עו"ד של הסלבס". למה?
תירוש: "מטופלים אצלנו לא מעט תיקים בעלי פרופיל ציבורי גבוה של ידוענים ואנשים מתוך תעשיית הבידור. המקצוע כשלעצמו מחייב אותנו בדיסקרטיות מלאה, כך שלמעשה בעבורנו אין הבדל בין לקוח מוכר לאנונימי".

הסכמי ממון לפתרון בעיות

אנחנו לקראת עונת החתונות, ויחד איתה מתרבות הפניות לעריכת הסכם ממון; אם בעבר היתה הסתייגות מהרעיון, היום זה כבר נחשב טבעי ונפוץ, במיוחד כשלפחות אחד מהצדדים צבר לעצמו מסת רכוש מסוימת.

"הסכמי ממון הם התמקצעות בפני עצמה", מספרת עו"ד שקלרז. "בשונה מהסכמי גירושין, אחרי תהליך של חתימה על הסכם ממון הצדדים צריכים לחיות יחד ונדרשות המון רגישות, עדינות והתקדמות של עקב בצד אגודל, כדי להגיע למתווה שיירד לשני הצדדים בגרון. אנחנו ממליצות לערוך את הסכם הממון אצל עו"ד שהוא גם מגשר, שיכול להביא את שני הצדדים להסכמות ורק לאחר הגעה להסכם לקחת את ההסכם המוכן להתייעצות אצל עורך דין מטעמו".

למעבר לאתר משרד עו"ד שקלרז־תירוש >>

בשיתוף משרד עו"ד שקלרז־תירוש

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    פרופ' חגי איזנברג, ליאב ג'ורג'י ואביהוד בן־ארי

    בכירי היחידות הכי סודיות בצה"ל, הפרופסור, והקרע בצמרת הסטארט־אפ המבטיח

    שגיא כהן
    מפעל שבבים של אינפיניון בגרמניה. הריכוזיות בענף עשויה לרכך את הפגיעה ביצרניות אם גאות ה–AI תסתיים

    ניתוחניתוח

    הנפילה הארוכה ביותר מאז 2008: החששות מהתרסקות השבבים גוברים

    אקונומיסט
    שבי ציון

    350 משפחות, 500 חדרי מלון: המושב השלו שעל שפת הים מפחד לטבוע בתיירים

    ענת ג'ורג'י
    בניה נתיבות

    100 אלף תושבים בתוך עשור? "אנשים פה חיים בסרט"

    הדר חורש
    בית הדין לעררים תל אביב
לכתבה של בר פלג
בית דין עררים
ת"א
תא
בית משפט
כיסא שופטת ריק אולם בית משפט
סמל המדינה

    המתמחים עושים עבודה מצוינת עם AI. אבל האם הם לומדים להיות עורכי דין?בעזרת AI המתמחה מגיש לעורך דין מסמך מנומק תוך שעה. אז איפה הבעיה?

    עידו באום
    חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן

    הרבה אנשים עשו כסף מהחלום הזה — אז איך קרסה החברה ב–19 מיליארד שקל?