חיפוש

לרכוב על ארבעה עננים

חברת Sela הישראלית, שנרכשה לפני כשנה וחצי ע"י קרן פורטיסימו, מצרפת לשלושת שותפי הענן הגדולים שלה את עליבאבא הסינית. "אנחנו פועלים בחוד החנית של הענן בישראל ושואפים לספק את השירותים הכי מתקדמים ללקוחות ולהמשיך לצמוח גלובלית", מכריז המנכ"ל, רון שפרינצק

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
28861
28861
צילום: Shutterstock
יואל צפריר, בשיתוף Sela
תוכן שיווקי

תהליכי הדיגיטציה צוברים תאוצה בכל תחום מחיינו. המשתמשים הסופיים - האזרחים מן השורה - חשים בכך היטב ביום-יום. אם זה בנקאות, ביטוח, קמעונאות, רפואה, נסיעות לחו"ל. גם שירותים ציבוריים שאותם מספקות הממשלה והעיריות נמצאים בתהליך שיפור מתמיד. הטרנספורמציה הדיגיטלית סוחפת אחריה ארגונים מכל המגזרים ולא מדובר בשינוי אבולוציוני אלא במהפכה. הארגונים העסקיים מצידם מזהים את הערך הגדול שטמון במהפכה הדיגיטלית גם עבור עצמם ומשנים תהליכי רכש ואספקה, ניהול נתונים ושימור לקוחות. מאחורי כל זה עומד הענן שהוא המאפשר הגדול של הטרנספורמציה המהפכנית.

רון שפרינצק | צילום: גיל מגלד
רון שפרינצק | צילום: גיל מגלד
רון שפרינצק | צילום: גיל מגלד
רון שפרינצק | צילום: גיל מגלד

ההבנה שמחלחלת אצל ארגונים רבים היא שלהגירה של אפליקציות ארגוניות לענן יש יתרונות רבים: שיפור שביעות רצון הלקוחות, צמצום עלויות ה-IT ומצוינות תפעולית, אם למנות רק את חלקם. אך למרות שההגירה לענן נראית מסיבית, מחקרים מלמדים שרק כ-20% מתשתיות המחשוב בעולם עברו לענן. מבחינת ספקיות הענן המשמעות היא שמדובר בפוטנציאל ענק שטרם מוצה.

מי שזיהתה את הפוטנציאל היא חברת Sela הישראלית, שפועלת בשוק המחשוב כבר שלושה עשורים ולפני כשנה וחצי נרכשה על-ידי קרן פורטיסימו, אחת הקרנות הגדולות ביותר בישראל. Sela היא אחת מספקיות שירותי הענן הגדולות בישראל, שעל לקוחותיה נמנים סטארט-אפים, חברות וארגונים. החברה מסייעת לעסקים בביצוע המעבר למחשוב ענן והיקף השירותים שלה כולל ארכיטקטורה, ניהול תשתיות, ניטור שוטף של פעילות הענן, שיפור ביצועים, DevOps, ייעוץ והדרכות פנימיות לעובדי הארגון. בנוסף, מנהלת החברה מרכז טכנולוגי שכולל מספר רב של יועצים ומומחים בין-לאומיים. היא גם מפעילה את מרכז ההדרכה שלSela ,שמכשיר מאות עובדים בשנה להשתלבות בעולם התוכנה והענן, והיה אבן הבניין הראשונה במערך העסקים של החברה. החברה גם לוקחת חלק בפרויקט נימבוס, בין היתר במקטע של הדרכת עובדי מדינה בכל הנוגע להטעמת שירותי ענן במשרדי ממשלה.

Sela היא שותפה עסקית של שלושת ספקי הענן הגלובליים הגדולים - מיקרוסופט, גוגל ואמזון - ומטמיעה את המערכות של לקוחותיה בשירותי הענן שלהם. היא גם האינטגרטור הגדול ביותר של שירותי הענן של מיקרוסופט בישראל.

"אנחנו הגורם היחידי בישראל, שמספק שירותים לכל שלושת העננים גם יחד והדבר מקנה ללקוחות שלנו יתרון גדול, במיוחד לאלה מביניהם שעובדים עם יותר מענן אחד, בגלל היתרונות השונים של ספק זה או אחר, או בגלל שהם לא רוצים להיות שבויים של ספק יחיד", מדגיש רון שפרינצק, מנכ"ל החברה, שמונה לתפקידו עם הרכישה של קרן פורטיסימו. שפרינצק ניהל לפני כניסתו לתפקיד ובמשך שנתיים את חברת ServiceNow בישראל, ולפני כן כיהן במשך 13 שנה בתפקידים שונים במיקרוסופט ישראל, ביניהם סמנכ"ל המגזר העסקי.

צוות הענן של sela בהודו | צילום: sela
צוות הענן של sela בהודו | צילום: sela
צוות הענן של sela בהודו | צילום: sela
צוות הענן של sela בהודו | צילום: sela

"אנו נהנים ממעמד גבוה בקרב השותפים שלנו (ספקיות הענן) וזה משליך לטובה על הלקוחות שלנו", הוא מוסיף. "בין שהלקוח זקוק לתמיכה, פיתוח או ייעוץ בתחומי הענן השונים, מאוד נוח להתקשר דרכנו. פותחים קריאה בפורטל השירות ומקבלים תמיכה 24/7, לא משנה באיזה ענן הם פעילים. צריך גם לזכור שפעילות הענן היא מאוד דינמית, ספקי הענן מוסיפים עוד ועוד שירותים, מטייבים את השירות ומתייעלים. הלקוחות רוצים ליהנות מכל הטוב הזה ואנחנו, כמי שמעודכנים באופן שוטף ומיידי, יודעים לספק להם זאת. זה גם עונה על הצורך של הלקוחות להרחיב את השירותים שהם מעניקים ללקוחות הקצה שלהם".

שער כניסה לאסיה
לפני כחודשיים הודיעה ענקית הטכנולוגיה הסינית עליבאבא על השקת שירות הענן שלה, Alibaba Cloud, בישראל ובחרה בחברת Sela שתספק את שירות הענן בארץ. המשמעות היא שהחברה הישראלית תהיה אמונה על ארבעה עננים גלובליים, היחידה בישראל. הענן של עליבאבא נחשב לנפוץ באסיה ובין הגדולים בעולם. הוא הוקם ב-2009 ומשרת כיום למעלה משלושה מיליון לקוחות ב-85 אזורי גישה בעולם. לפי דו"ח שירותי ה-IT של חברת המחקר גרטנר לשנת 2022, Alibaba Cloud מדורג במקום השלישי בשוק ה-SaaS (תוכנה כשירות) ובמקום הראשון באזור אסיה והפסיפיק, זו השנה השלישית ברציפות. הענן של עליבאבא גם נבחר להיות שירות הענן הרשמי של המשחקים האולימפיים בפאריז, שיתקיימו ב-2024.

מדוע עליבבא בחרה בכם? עד כמה הסכם עימם הוא משמעותי?
"הרומן עם החברה החל לפני כשנה. הם חיפשו שותף מקומי שאיתו הם יוכלו לשתף פעולה וסרקו היטב את השוק. זה היה מהלך רחב של איתור גורם מקצועי מתאים ובמסגרתו הם חיפשו גורם שיוכל לתת גם תמיכה וסיוע. הם נוכחו לדעת שהרבה חברות ישראליות רצות על הפלטפורמה שלנו. לאחר שהם עמדו בקשר עם מספר חברות הם בחרו בנו מכיוון שעמדנו בכל הקריטריונים. סגרנו על שותפות אסטרטגית והיום אנו היחידים שמציעים שירותי ענן של כל ארבעת העננים הגדולים. מבחינתי זהו תו תקן של איכות ומצוינות".

איך קיבלו זאת השותפים האחרים?
"עליבבא פועלת בעיקר באזור שבו השחקנים האחרים אינם נוכחים. היא בעיקר פועלת בסין. לעומת זאת, ללקוחות הישראליים שמבקשים להגיע לקהל במזרח - עליבבא פותחת עבורם את השער לסין ובמידה רבה לאסיה כולה. ענן עליבאבא מאפשר לחברות לשווק את מוצריהן במרקט-פלייס שלו - שמספק פתרונות תוכנה למגוון צרכים של מפתחים ותשתיות, אבטחה, אי-קומרס, בינה מלאכותית ועוד - ולהיכלל בחנות האפליקציות של הענן.

"למעשה, בזכות הפופולריות של עליבבא במזרח הרחוק, אנו מנגישים ללקוחות שלנו שווקים חדשים ומאפשרים לחברות ישראליות חיבור למאות מיליוני משתמשים. מדובר בשירות ענן, שמספק מגוון פתרונות ברמה עולמית, כולל מחשוב אלסטי, מסדי נתונים, אבטחה, שירותי אחסון ורשת ויכולות למידת מכונה וניתוח נתונים. אני מעריך שהכניסה שלהם לישראל תסייע לחברות וליזמים מקומיים לשדרג ולגוון את ארגז הכלים שלהם לצורך ניהול פעילותם השוטפת בענן. בסוף, כולם רוצים שהאפליקציה שלהם תרוץ בכל סוגי העננים".

לקוחות מדור ה-Y
הצירוף של עליבבא למגוון השירותים של Sela הופך את החברה הישראלית לפלטפורמה לניהול שירותי ענן המציעה מגוון רחב של מוצרים משלימים ותמיכה. הוא גם מסמן את הכיוון הגלובלי שאליו צועדת החברה. בנוסף לסניף שלה בהודו - שהוא סניף שנותן שירות וגם מוכר את העננים של גוגל, מיקרוסופט ואמזון AWS - היא בונה כיום חברת-בת בארה"ב, שתוכל להיות קרובה ללקוחות האמריקאיים. אלה יוכלו ליהנות משורה של הזדמנויות עסקיות שקשורות לעבודה עימה, כולל הנחות, תמיכה ופתרון בעיות בתוך זמן קצר.

מסלול הענן | צילום: sela
מסלול הענן | צילום: sela
מסלול הענן | צילום: sela
מסלול הענן | צילום: sela

"בלי להיות יומרני מידי, אני חייב לומר שאין הרבה חברות שמציגות רמות כה גבוהות של ידע ניסיון ותמיכה כמונו", מדגיש שפרינצק. "אנחנו פועלים בחוד החנית של הענן בישראל והוונדורים יודעים על רמת הטיפול הגבוהה שאנו מעניקים ללקוחות. הגדרתנו כ- MSP (Managed Service Provider) נחשב לתו איכות. הלקוחות יודעים שאם הם ירכשו שירותים דרכנו תהיה להם תמיכה מקיפה ואיכותית".

בוא נעשה זום אין על הלקוחות. מיהם הלקוחות שלכם ומה מאפיין אותם כיום?
"הלקוחות שלנו הם לקוחות טכנולוגיים, שמריצים פעילות בענן ורוצים להגיע ללקוחות הקצה, ועסקים שמשרתים עסקים אחרים, B2B. תשתיות הענן שלנו משרתים פרויקטים ומערכות מידע רבות, והלקוחות זקוקים כיום לשירותי ענן חזקים שיגבו את מהלכי הטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם. אנחנו עומדים מאחורי המערכות הדיגיטליות שלהם ומספקים להם תפעול ואופרציה שמניעים את הכל ומדלוורים את כל תחומי הענן, כולל שירות ומכירות.

רון שפרינצק ומנכ"ל גוגל קלאוד ישראל בועז מעוז | צילום: sela
רון שפרינצק ומנכ"ל גוגל קלאוד ישראל בועז מעוז | צילום: sela
רון שפרינצק ומנכ"ל גוגל קלאוד ישראל בועז מעוז | צילום: sela
רון שפרינצק ומנכ"ל גוגל קלאוד ישראל בועז מעוז | צילום: sela

"אני חושב שמה שמאפיין כיום את הלקוחות הוא מידה רבה של בגרות בכל הקשור לענן. הם יודעים להגדיר את הצרכים שלהם ומה הם רוצים להשיג במסע לענן. הם יודעים להעריך איזה ענן מתאים להם, אילו שירותים הם צריכים, איזה עומס יתאים להם ומי מהעננים הוא הכי מתאים לצרכיהם. מהצד השני, הם גם יותר תובעניים. אנחנו מדברים על מנהלים מדור ה-Y. הם רוצים הכל כאן ועכשיו, הסבלנות שלהם נמוכה והם מעדיפים לתקשר בדיגיטל. הם מתוחכמים ומחפשים שירות מתקדם, רלוונטי, יעיל וחכם. אני שמח לציין שאנחנו מצליחים לספק להם את התמיכה השירות ברמה שהם מחפשים".

מה לגבי הוונדורים?
"התחרות שם מאוד גדולה ויש כל הזמן מרוץ להצגת חדשנות וחידושים בקצב מטורף. כניסה של טכנולוגיות חדשניות של בינה מלאכותית וממשקים כמו ChatGPT מגבירים את התחרות עוד יותר. כל אחד רוצה להיות בקצה הטכנולוגי ותכיפות השירותים החדשים והחידושים הטכנולוגיים גבוהה מאוד. זה מחדד את היתרון שלנו מול הלקוחות - אנחנו מכירים את הטכנולוגיות ויודעים להנגיש להן אותן".

אתם מגייסים כוח אדם?
"כל הזמן. למרות שההיי-טק נמצא בהאטה בזמן האחרון, אנשים טובים עם יכולות חזקות תמיד חסרים בעולמות שלנו. נכון, היום אי-אפשר לדרוש את התנאים שעובדי ההיי-טק דרשו פעם והשוק חזר לאיזון, אבל אנחנו עדיין מחפשים ומגייסים כוח אדם איכותי".

מעטפת שירותים מקיפה
שירות נוסף שמספקת Sela הוא שירותי FinOps, ניהול ובקרת עלויות של המשאבים שמשקיע הארגון בענן. ברקע הדברים צריך לזכור שההוצאה על ענן נחשבת להוצאה השנייה בגודלה אחרי שכר. "האתגר לנהל ולבקר את הוצאות הענן היה קיים תמיד, אך התחדד מאוד בשל המצב המאקרו-כלכלי והצורך של ארגונים להתייעל", מדגיש שפרינצק. "אנחנו מאפשרים להשיג אופטימיזציה של כלכלת הענן ובמילים יותר פשוטות - לשלם פחות ולחסוך יותר. המנהלים היום רגישים יותר להוצאות הכספיות והיכולת שלנו לתכלל בין הוונדורים השונים ולהשיג התייעלות עונה על צורך מובהק של הארגונים. באמצעות שירות ה-FinOps שלנו אנו עוזרים למנהלים לעקוב, לייעל ולנהל את עלויות הענן שלהם בכל הפלטפורמות ובכל נקודות זמן".

בעיני שפרינצק, שירותי ה-FinOps, המביאים לשימוש מיטבי ולהתייעלות, הם רכיב נוסף במעטפת השירותים המקיפה שמציעה Sela ללקוחותיה. בנוסף היא מציעה הכשרות והדרכות, לכל סוגי העננים, פיתוח אפליקציות, DevOps בשירותי ענן - שהוא היום התחום החם ביותר בענף - אבטחת מידע, ניתוח דאטה ואנליזה ושירותים נוספים סביב הענן. הכל עם תמיכה רציפה, נושא בעל חשיבות עליונה ללקוחות כיום. לצידם מציעה החברה גם שירותים מנוהלים (Managed cloud services) לכל סוגי תשתיות הארגון – אם באמצעות ריטיינר קבוע או רכישת חבילה – וביצוע פרויקטים של מיגרציה לענן.

מה החזון שמכוון את הפעילות שלכם?
"השאיפה היא להמשיך להתפתח גלובלית, ולספק שירותי ענן מגוונים בחזית הטכנולוגיה לפלטפורמות הענן השונות. הכוונה היא הן לשירותים של ספקיות הענן הגדולות והן לשירותים שאנו מפתחים בעצמנו. העולם נמצא רק בתחילתו של המסע לענן, כפי שמראים המספרים, ויש עוד פוטנציאל עצום של מכירות ושירות. המטרה שלנו היא לסייע לעסקים בהשגת טרנספורמציה דיגיטלית באמצעות טכנולוגיות ופתרונות הענן החדישים ביותר. היכולות שלנו, הידע והניסיון, לצד העובדה שאנו היחידים שמחוברים לארבעת ספקי הענן הגדולים בעולם, עם מגוון גדול של שירותי מחשוב, כל אלה יאפשרו לנו לממש את הגידול ולתמוך בצמיחה העסקית. אני מעריך שאנו נצמח בעשרות אחוזים כל שנה".

בשיתוף Sela

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    שיגור טיל טומהוק של צבא ארה"ב, בעת המלחמה עם איראן, במרץ

    בלעדיבלעדי

    בשנתיים: סטארט־אפ הטילים החשאי גייס מאות מיליוני דולרים מקרנות בארה"ב

    שגיא כהן
    צחי ו אפרת נחמיאס

    הטיסה המפתיעה ליפן והאיש ששווה 7.5 מיליארד שקל: כך זינקה מגה אור

    מיכאל רוכוורגר
    אוריאל בכר, מנכ"ל פאפאיה גיימינג

    החלטת המושבעים בניו יורק היא לא פחות מרעידת אדמה עבור פאפאיה הישראלית

    אופיר דור
    שכונת אפיקי הנחל, אופקים. צפויה להכפיל את אוכלוסיית העיר ל-80 אלף תושבים

    פחות מ-2 מיליון שקל לדירת 4 חדרים: השכונות שישנו את ישראלפחות מ-2 מיליון שקל לדירת 4 חדרים: תשע השכונות הגדולות הבאות של ישראל

    סימי ספולטר
    דודי ויסמן. "איש חכם, חזק ומאוד דעתן"

    עשור אחרי ההתרסקות: "הוא בנה את עצמו פעם אחת, ויודע איך עושים את זה"

    ענת ג'ורג'י
    מיכל אביגזר

    עם אפליקציות נוחות, פודקאסטים ומשפיענים: במה משקיעים הצעירים בישראל?