חיפוש

"אנחנו בית הספר הטוב ביותר לפרקטיקה"

רגע לפני שבוע הראיונות להתמחות לשנת 2023 נפגשנו לשיחה עם עו"ד אלון פומרנץ, השותף המנהל וראש מחלקת ליטיגציה במשרד ליפא מאיר ושות', המספר על השינויים שחלו בהתמחות בהשוואה לשנים קודמות, על שיטת ההתמחות הייחודית ועל התכונות שהוא מחפש במועמדים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עו"ד אלון פומרנץ | צילום: אופיר אייב
עו"ד אלון פומרנץ | צילום: אופיר אייב
עו"ד אלון פומרנץ צילום: אופיר אייב
עו"ד אלון פומרנץ צילום: אופיר אייב
יואל צפריר, בשיתוף משרד עוה"ד ליפא מאיר ושות'
תוכן שיווקי

"אנחנו מקפידים לעדכן את תנאי ההתמחות במשרדנו ואת ההכשרות הניתנות למתמחים ולעורכי הדין שלנו. כחלק מכך אנחנו משיקים תוכנית מנטורינג ייחודית המשלבת הקשבה ותכנון קריירה לצד מנטורינג מקצועי, קורסים משפטיים בתחומי משפט שונים לצד חיזוק היכולות הבין-אישיות". כך מספר עו"ד אלון פומרנץ, השותף המנהל וראש מחלקת ליטיגציה במשרד ליפא מאיר ושות', בריאיון מיוחד לקראת שבוע ראיונות ההתמחות.

לאור החדשות האחרונות ועליות השכר של עורכי הדין והמתמחים - האם חל שינוי בתנאים או בשכר המתמחים גם בליפא מאיר?

"שכרם החודשי הרגיל של המתמחות והמתמחים עודכן ויעמוד על 10,500 שקלים ברוטו בשנת ההתמחות הראשונה ו-11,500 שקלים ברוטו בחצי השנה הנוספת, כאשר מעבר לכך אנו צפויים לתת הטבות מיוחדות למתמחים מצטיינים.

בנוסף, המתמחים שלנו מקבלים חניה על חשבון המשרד ונהנים מיום עבודה קצר אחת לשבוע; מימון מלא של קורס ההכנה לבחינות הלשכה; שי בחגים ובימי הולדת; פעילויות גיבוש צוותיות; פעילויות גיבוש ייחודיות למתמחים; השתלמות משרדית שנתית; הרצאות והשתלמויות בתחומי המשפט השונים; מטבחים מצוידים בכל טוב; Happy Hours; שעות עבודה נוחות; חופשה מרוכזת בחגים וחדרי מתמחים מרווחים. בהתאם לתנאי השוק, העלינו משמעותית גם את שכרם של עורכי הדין".

מה השתנה בהתמחות אצלכם בהשוואה לשנים קודמות?

"בעקבות הארכת תקופת ההתמחות אנו מאפשרים למתמחה המעוניין בכך להתנסות בתיק או עסקה במחלקה אחרת. אנחנו לא משנים את ההכשרה המקצועית הטובה ביותר הניתנת על-ידי צוות עורכי דין הנמצאים בחוד החנית של העשייה המשפטית".

באילו כלים אתם משתמשים לאיתור מתמחים?

"מלבד נוכחותנו בנבחרות 'אופק' ו-'שחקים', אנחנו פוגשים את מרבית הסטודנטים במספר אירועים עוד קודם לשבוע הראיונות. בפקולטות השונות, אצלנו בסיורים במשרד, ברשתות החברתיות וכמובן בראיון עצמו. כל המפגשים הללו מאפשרים לנו וגם להם להכיר טוב יותר האחד את השני ולבחון את רמת ההתאמה והרצון לעבוד יחד ולהתפתח.

"השיטה שלנו לאיתור מתמחים היא הקשבה ואבחון, כמו גם ניתוח פרופיל המועמד. קודם כל, הקשבה לשאיפות ולהעדפות שלהם, לאנשים שהם. חשוב לנו להכיר את האנשים שמגיעים אלינו, מעבר לגיליון הציונים שלהם, כגון מה הערכים שלהם, מה המוטיבציה שלהם, עד כמה הם מתאימים למקצוע שלנו וצפויים לאהוב אותו, האם הם צפויים להשתלב חברתית ומסוגלים לעבוד בצוותים, איך הם רואים את עצמם ואת עתידם במשרד ובכלל".

מה הייתם רוצים שהמועמדים יידעו על המשרד שלכם?

"חשוב לנו שידעו שבמשרד ליפא מאיר המתמחים הינם חלק אינטגרלי מצוותי העבודה המקצועיים במחלקות השונות (הכוללים את השותפים ועוה"ד) ומאפשרים להם לקחת חלק פעיל בעבודה המשפטית, להביע את דעתם ולהיות יצירתיים, להשתתף בדיונים וישיבות ולקבל הכשרה מקיפה ברזי מקצוע עריכת הדין, שאותם לא ניתן ללמוד בפקולטות למשפטים. אנחנו בית הספר הטוב ביותר לפרקטיקה. אצלנו המתמחים הם לא רק כלי למחקר משפטי ואיסוף אסמכתאות. הם עובדים ישירות מול שותפים. משתתפים בפגישות עם לקוחות וישיבות ניהול משא ומתן. הם מגיעים לדיונים בבתי המשפט ובעתירות לבג"ץ. הם מהווים כוח חשוב בצוותים המשפטיים ויכולים להביא את עצמם לידי ביטוי, לקבל מידה רבה של אחריות, להציע רעיונות ופתרונות ואף לבצע משימות מסוימות באופן עצמאי".

הזדמנות להתנסות במגוון תיקים, ללמוד משותפים שונים

לדברי עו"ד פומרנץ, הוא מחפש מתמחים שמשלבים כישורים גבוהים, שאיפה למצוינות, ערכים, מוטיבציה ומשמעת עצמית. "מצוינות אישית באה לידי ביטוי לא רק בציונים גבוהים - אנחנו מחפשים מועמדים שהוכיחו את יכולותיהם במספר תחומי חיים והם לא רק מצטיינים, אלא גם בני אדם. ההתאמה לערכים ולדנ"א שלנו היא קריטית וכמובן, נשמח לגלות במועמדים את האקס פקטור שמייחד אותם".

מה מייחד את ההתמחות בליפא מאיר לעומת משרדים אחרים?

"דבר ראשון, האנשים. מרבית שעות היום אנחנו באינטראקציה בין-אישית עם האנשים איתם אנו עובדים ועל כן חשוב לנו שהאווירה הנעימה והמשפחתיות האופיינית לנו תשמר. שנית, המשרד מתאפיין בעורכי דין שמשלבים מקצועיות ומצוינות עם ערכים של חברות, אנושיות וצניעות".

התמחות טובה נמדדת לא לפי כמות הצ'ופרים שהמשרדים מרעיפים על המתמחים. לטעמי, המתמחות טובה היא התמחות שגם מקנה הכשרה מקצועית מעולה וכלים לעתיד, גם מקנה ערכים מקצועיים, אנושיים וחברתיים וגם מטפחת את אהבת המקצוע והמאפיינים הייחודיים שלו. ההתמחות בליפא מאיר היא שילוב אופטימלי בין ההסתכלות לטווח הארוך ולטווח הקצר".

מה לגבי שיטת ההתמחות?

"המבנה המיוחד של המשרד, שבו כמחצית מעוה"ד הינם שותפים אשר פועלים בדרך כלל בצוותים מצומצמים, מאפשר למתמחים לעבוד באופן צמוד עם שותפים שהינם עו"ד מובילים בתחומי ההתמחות שלהם. באופן זה הם גם לומדים יותר ומתפתחים מהר יותר וגם מתאפשר להם לקחת אחריות ולהוכיח את עצמם בפרק זמן קצר יחסית. המתכונת הזו היא חלק מהדנ"א המיוחד של המשרד שהפך אותו לאחד המשרדים המובילים בישראל בלמעלה מ-25 תחומי התמחות.
"אנחנו עובדים במתכונת של הצמדה פתוחה, כל מתמחה מוצמד בעיקר ל-2-3 שותפים, אולם יכול להיות משובץ גם לתיקים עם שותפים אחרים ואף מחלקות אחרות. במתכונת זו למתמחים ניתנת ההזדמנות להתנסות במגוון תיקים וללמוד משותפים ועו"ד שונים, ובמקביל לרדת לעומק העשייה המשפטית ולהכיר היטב את שיטות העבודה, התיקים והלקוחות השונים.
"עוה"ד המנוסים במשרד מאפשרים למתמחים לפתח חשיבה בהירה, עצמאית ויצירתית, תוך מתן אפשרות להביא לידי ביטוי את הידע והכישורים שלהם וכן לאמץ ערכים של מצוינות, נחישות, מוטיבציה, משמעת עצמית, יושרה וקולגיאליות.

"לצד המקצוענות והערכים, חשוב לנו שהמתמחים לא רק יגיעו בהצלחה ליעד של הסמכה כעו"ד, אלא גם שייהנו מהדרך ומהחברה וירצו לראות את עתידם אצלנו לטווח ארוך".

מתרשם ממרואיינים שבאים מוכנים

בראיון עם המתמחים פומרנץ מנסה להבין באמת מיהו האיש או האישה שעומדים מולו - מה הם היו רוצים להפיק מההתמחות במשרד והאם יש סיכוי סביר שבתום ההתמחות ירצה להשאיר אותם במשרד כעורכי דין. "אני מנסה לברר, האם לצד הציונים הטובים יש למועמד גם כישורי חיים ומיומנויות חברתיות ; האם מדובר בשחקן קבוצתי או בסוליסט ; האם מדובר במועמד שרוצה לבנות קריירה במשרדנו, או שמדובר מבחינתו רק ב'תחנה נוספת' בדרך ליעד הבא ; האם הוא משלב מוטיבציה, נחישות ומשמעת עצמית, אשר יאפשרו לו להתגבר על מכשולים וקשיים באמצעות עבודה קשה והתמדה. כמו כן, מה הערכים וסדרי העדיפויות שלו - מה למשל מעניין אותו וחשוב לו ביחס להתמחות אצלנו - הצ'ופרים או המהות, ועוד שאלות שונות שמאפשרות לנו לתהות על קנקנו".

איך להגיע מוכנים לראיון אצלך?

"מעבר לכל הדברים 'הרגילים' - קורות חיים, המלצות, גיליון ציונים ומוטיבציה גבוהה - אני תמיד מתרשם ממרואיינים שבאים מוכנים, הן מבחינת הבנת סדרי העדיפויות שלהם, כולל הגדרת העיקר והטפל, והן מבחינת איסוף מודיעין ותחקיר מוקדם על המשרדים שבהם הם מתראיינים".

מה הטיפ המנצח שלך למתראיינים?

"התייחסו לראיון כאל ראיון הדדי. הכינו שיעור בית, שאלו שאלות, חקרו, היו דינאמיים ושדרו אנרגטיות חיובית, הקרינו בטחון עצמי, אבל הישארו צנועים. נסו להבין עם עצמכם איזו שיטת וחוויית התמחות מתאימה לכם, באיזה תחומים תרצו לעסוק וממי תרצו ללמוד. בסופו של יום, הביאו את עצמכם והשאירו על המראיין חותם עם סיפור, אמירה, עשייה ייחודית שלכם או הישג יוצא דופן".

"משרד שמאפשר להתפתח, ללמוד, לצמוח"

דימה קאסם, בוגרת תואר ראשון במשפטים ובחשבונאות מאוניברסיטת תל-אביב. מתמחה במחלקה הבין-לאומית

דימה קאסם
דימה קאסם
דימה קאסם צילום: מיכל כהן
דימה קאסםצילום: מיכל כהן

"תמיד ידעתי שאני רוצה לבנות קריירה בעריכת דין ובפרט בתחום המסחרי. כשהגעתי לתקופת הראיונות היה לי חשוב למצוא את המקום הנכון לשם כך. בחרתי להתמחות בליפא מאיר, כי הרגשתי שכאן אני יכולה להתפתח, ללמוד, לצמוח ולמצוא את עצמי בתחום.

העבודה במחלקה הבין-לאומית מכשירה ומאתגרת בעיקר בזכות האנשים שאני עובדת איתם. כל שותף וכל עורך דין מביא עמו חשיבה יצירתית ומקצועיות, בין אם מדובר במיזוגים ורכישות, היי-טק וקרנות השקעה, סייבר והגנת מידע ואפילו בריאות דיגטלית.

אישית, יצא לי לקחת חלק פעיל בעסקאות מאוד מעניינות ומורכבות וגם ללוות חברות באופן שוטף.

לאחר חצי שנה של התמחות, אני מרגישה שעשיתי צעד אחד קרוב יותר להיות עורכת הדין שאני רוצה להיות".

"אני יוצא מהמשרד עם ארגז כלים וידע לפחות של עו"ד שנה שנייה"

מאור צדקיהו, בוגר תואר ראשון במשפטים מהמכללה למינהל ותואר שני במשפטים מ- Cardozo School of Law, NYC מתמחה במחלקת נדל"ן ומלונאות

מאור צדקיהו
מאור צדקיהו
מאור צדקיהו צילום: מיכל כהן
מאור צדקיהוצילום: מיכל כהן

"מתחילת דרכי בעולם המשפט ידעתי שארצה להתמחות באחד מבין 20 המשרדים הגדולים בארץ. לפני תחילת שבוע הראיונות, חבר קרוב שלי, שהתמחה באותו הזמן במשרד אמר לי: 'אסור לך לוותר על ראיון בליפא מאיר'. הקשבתי לעצתו של חברי, ולימים התברר כי זו ההחלטה המקצועית הטובה ביותר שקיבלתי.

היחס החם והמקצועי, החיוך המרוח על הפנים של כל עובדי המשרד והאווירה המשפחתית כבשו אותי כבר מהרגע הראשון.

היום, אחרי כמעט שנה שלמה של התמחות בליפא, אני יכול להגיד שאני יוצא מהמשרד לעולם המקצועי עם ארגז כלים וידע של לא פחות מעורך דין שנה שנייה. עבדתי עם צוות מקצועי, דינאמי, צעיר, עם מוסר עבודה ורצון בלתי רגיל להצליח ולהתפתח ואולי הכי חשוב - צוות שיודע גם ליהנות מהדרך לפסגה. מעבר לכל, הכרתי משפחה חמה ואוהבת שאכפת לה מי הבן אדם שעומד מאחורי הציונים והמקלדת.

כבר מתחילת ההתמחות במשרד הרגשתי שסומכים עליי ועל מה שיש לי להגיד, הטילו עליי אחריות, זימנו אותי לפגישות עם אנשי עסקים, בעלי מקצוע ועורכי דין מהגדולים בארץ.

הרגשתי שהאינטרס המשותף שלי ושל המשרד הוא שאלמד כמה שיותר ולא רק בתחום הספציפי של מחלקת הנדל"ן. לא אשכח את המשפט שאמר לי אחד השותפים במחלקת הנדל"ן: 'ההתפתחות האישית שלך, היא ההתפתחות של המחלקה והמשרד כולו'.
ללא ספק, ארצה לחזור ולעבוד במשרד בתור עורך דין לאחר בחינות הלשכה".

"זה מקום שקשוב לצרכים של המתמחים"

דניאלה ברון, בוגרת תואר ראשון במשפטים ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת בר-אילן. מתמחה במחלקה המסחרית

דניאלה ברון
דניאלה ברון
דניאלה ברון צילום: מיכל כהן
דניאלה ברוןצילום: מיכל כהן

"בחרתי להתמחות בליפא מאיר קודם כל עקב התחושה שניתנה לי בשבוע הראיונות - החל מהריאיון עצמו ועד לרגע סגירת ההתמחות קיבלתי את התחושה שהמשרד הוא מקום שרוצה להקשיב ולאפשר התפתחות מקצועית ואישית, ויודע לתת תמיכה ואוזן קשבת ברגעים הנכונים. מרגע תחילת ההתמחות, נחשפתי למשרד שבו יודעים להקשיב - הן ברובד הבין-אישי והן ברובד המקצועי - ושבו עושים את המיטב על מנת לאפשר לי מרחב עבודה עצמאי, בו אוכל להכיר את המקצוע ואת תחום ההתמחות, ללמוד ולהתפתח. אני יכולה להגיד בלב שלם שעשיתי בחירה נכונה - בחרתי במקום שקשוב לצרכים של המתמחים ופתוח גם לקבלת ביקורת, אך לצד זאת גם יודע למתוח ביקורת בונה על ההתנהלות המקצועית שלי כדי לאפשר לי לצמוח ולעבוד על הנקודות החלשות שלי. אני תמיד מרגישה בנוח להתייעץ ולשאול את האחראים עליי במקומות שאני לא בטוחה בהם, ותמיד יש לי לאן לפנות עם כל קושי שאני נתקלת בו. המשרד מייצר סביבת עבודה ביתית ונעימה, שמאפשרת להרגיש בנוח גם עם שעות עבודה ארוכות יותר ומשימות מאתגרות, ודואג גם להפיג את הלחץ עם מפגשים חברתיים במהלך יום העבודה ומחוצה לו".

"מלווים אותי בסבלנות ובמקצועיות שאין שנייה לה"

יובל חדד, בוגרת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן. מתמחה במחלקת ליטיגציה

יובל חדד
יובל חדד
יובל חדד צילום: מיכל כהן
יובל חדדצילום: מיכל כהן

"עבור המתמחים, שבוע הראיונות הינו שבוע לחוץ ואינטנסיבי במסגרתו אופפים את המרואיין חששות מכיוונים שונים. אמנם, הראיון בליפא מאיר היה הריאיון השני שלי מתוך כ-15 ראיונות, כך שלכאורה דרך ארוכה עוד לפני, אך עוד לפני שנגמר הריאיון ידעתי שזה המשרד שבו אתמחה, וכך היה.

הריאיון ארך רק 20 דקות, אך כבר במהלכן הרגשתי מה שלימים התברר כנכון - צוות המשרד ניחן בשילוב מיוחד של מקצועיות ללא פשרות, לצד משפחתיות אמיתית.

עבורי, משרד אשר נמנה על השורה הראשונה של משרדי עורכי הדין בישראל, אשר מאפשר למתמחיו לקחת חלק בעשייה מהותית ומשפטית בתיקים מורכבים וגדולים, ובאותה נשימה מקדש יחסי עבודה נעימים, אנושיות וחמימות - זה הצוות ממנו ארצה ללמוד.

ואכן, לאחר שנת התמחות במשרד אני יכולה לומר בפה מלא כי זכיתי להתמחות במשרד ששם את חדוות הלמידה כנר לרגליו. המאמן האישי שלי, וכן צוות עורכי הדין איתם אני עובדת, מלווים אותי בסבלנות ובמקצועיות שאין שנייה לה. אני בטוחה כי הכלים, המיומניות והידע שרכשתי, ואמשיך לרכוש במהלך חצי שנת ההתמחות שנותרה לי, יהוו בסיס לתחילת דרכי בעולם המשפט כעורכת דין מקצועית".

ליפא מאיר ושות'
כתובת: בית אמות השקעות, רח' ויצמן 2, תל-אביב
טל': 03-6070600
מספר השותפים במשרד: 42
מספר עוה"ד במשרד: 80
מספר המתמחים במשרד: 24
דוא"ל>>
אתר>>
אינסטגרם>>
פייסבוק מתמחים>>
איש/אשת קשר למתמחים: עו"ד ליהי אלימלך-בכור

בשיתוף משרד עוה"ד ליפא מאיר ושות'

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אבי מלכה. "אילולא הסיפור עם אופיס דיפו, לא היה סיכוי בעולם שאתמוטט. ב–2012 הרווח הנקי שלי היה 12 מיליון שקל"

    הוא היה "מלך העולם" בעסקים וקרס: "לקחו ממני הכל. עכשיו אני מחפש צדק"

    ענת ג'ורג'י
    פיראס גועבה, מנהל סניף מחסני השוק בקטמון, עם העובדים החדשים: "כל דבר שאני מבקש הם אומרים לי 'כן בוס'"

    "הם באים לעבוד, בלי סיגריות וטלפונים כל היום. אף פעם לא מחסירים ימים"

    אוריאל שכטר
    אלי לאוניד פרמן

    "סיימו תואר בטכניון עם ממוצע 90 פלוס, ומתקשים למצוא עבודה"

    שלומית לן
    הכור הגרעיני KK ביפן. "הקריבו אותנו למען הפיתוח של טוקיו"

    "המשימה - אספקת אנרגיה לכל המדינה": הכירו את הכור הגרעיני הגדול בעולם

    אקונומיסט
    ארנסט אנד יאנג לונדון

    האם אלפי סטודנטים צריכים לדאוג? "זה לא הייטק. לא יחליפו אותם כל כך מהר"

    אפרת נוימן
    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו