חיפוש

רמי לוי: "סל המוצרים של משרד הכלכלה — פופוליסטי ולא יעיל"

רמי לוי, שחוגג השנה 50 שנות פעילות, הציג את מה שהגדיר הדרך הנכונה להוזיל מחירים: "ככל שיש גיוון רחב יותר על המדף, כך ניתן לבחור את המוצר המשתלם ביותר - ולספקים לא תישאר ברירה אלא להוזיל מחירים"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
רמי לוי
רמי לוי
רמי לוי צילום: תומר אפלבאום
רמי לוי צילום: תומר אפלבאום
גיא פישקין, בשיתוף רמי לוי שיווק השקמה
תוכן שיווקי

השנה קבוצת רמי לוי שיווק השקמה מציינת 50 שנות פעילות בעולם הקמעונאות בישראל. רמי לוי, הבעלים ומנכ''ל הקבוצה, שהפך לאחד מהכוחות המובילים במשק הישראלי, הציג את העקרונות העסקיים שבהם הוא דוגל בשיחה עם גדעון אוקו, מחדשות 12, בוועידת הקמעונאות של TheMarker Labels.

"אנחנו נמצאים בעידן שבו הצרכן הישראלי נהיה חכם יותר", אמר לוי. "הוא מבין טוב יותר מה הוא צריך, וזה משליך ישירות גם על החברות והעסקים במשק. בסופו של דבר, מי שמספק את האיכות והשירות בצורה הטובה ביותר ומי שמסתכל על יסודות העסק שלו, תוך שמירה על דרך הישר - יוכל רק לגדול ולצמוח".

לוי התייחס גם למה שהגדיר ''הכוח העצום'' שמצוי בידי הצרכן הישראלי: "הצרכן הפך חכם יותר, לעתים גם בלית ברירה. מחירי המוצרים אמנם עולים, אבל הצרכן יכול לעשות לא מעט צעדים שעשויים להקל עליו", אמר. "אני מאמין שככל שיש גיוון רחב יותר על המדף, כך ניתן לבחור את המוצר המשתלם ביותר, גם אם הוא לא המותג המוביל בסקטור. וכך לספקים לא תהיה ברירה, והם ייאלצו להוריד את המחיר".

אסטרטגיה של צמיחה במציאות משתנה TheMarker Labels

בהמשך השיחה לוי התייחס בדבריו גם למיזם שמקדם משרד הכלכלה, "הסל של ישראל", שבמסגרתו נמכרים כ-100 מוצרים במחירים מוזלים במטרה מוצהרת להקל על יוקר המחיה. אלא שלדברי לוי, המיזם אינו יעיל, לא יוביל להקלה אמיתית על ציבור הצרכנים ובוודאי לא יגרום להורדת יוקר המחיה.

"אף אחד לא אהב באמת את הצעד הזה. גם השר בעצמו מבין שהוא לא נכון", אמר. "זה צעד פופוליסטי בעיניי, שבסופו של דבר לא באמת יעזור להוריד את המחירים. הרי נראה הגיוני שרשת שיווק תרכוש מוצר ב-60 שקלים ותצליח למכור אותו ב-9 שקלים בלבד? המהלך הזה לא יועיל לאף אחד. יש דרכים אחרות כדי להוריד את יוקר המחיה - זו לא הדרך".

לוי התייחס גם להתרחבות הקבוצה שבבעלותו, והקמת מתחם סטוק רחב היקף בפרדס חנה ופאוור סנטר בעכו. "יש ביקוש ענק לתחום הסטוק ולענפים נוספים שאנחנו נכנסים אליהם", אמר. "נמשיך לחפש את המוצרים הרלוונטיים ביותר שיוכלו לשרת את משקי הבית בישראל. אני יכול לגלות שהרבה ראשי ערים פונים אליי ומבקשים שנפתח אצלם סניפים חדשים. הם מבינים שברגע שאנחנו פותחים אצלם בעיר, זה מחולל תחרות, מוריד מחירים ומיטיב עם התושבים".

לסיום הוא התייחס להנפקת חברת "רמי לוי נדל''ן" בבורסה לניירות ערך: "היתה הנפקה מוצלחת עם סכום גיוס של למעלה מ-500 מיליון שקלים, הגבוה ביותר בתחום הנדל''ן מתחילת השנה. החלטתי לשתף את הציבור ולהפוך אותו לשותף. יש לנו מגוון של אופציות בקבוצה, שמאפשרות לכסות גם על ההאטה הנוכחית במכירת דירות למגורים".

בשיתוף רמי לוי שיווק השקמה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אונייה של חברת צים. החברה המקורית צפויה להיעלם

    משרד ראש הממשלה מוריד מהפרק את עסקת צים

    נתי טוקר
    בניינים בבת ים

    "אנשים רוצים דאטה": נפתחה הגישה למאגר של 3.8 מיליון עסקות נדל"ן

    סימי ספולטר
    פנמה 2026

    הישראלים שהפכו חוף שומם לעיירת גלישה בינלאומית ואימפריית נדל"ן

    גילי מלניצקי

    40 הצעירים המבטיחים 2026: הכירו את הדור שישנה את ישראל

    TheMarker
    יפית אטיאס לוי

    "נראה לך שאני יכולה לשלם 80 שקל לשעה ל-8,000 עובדים?"

    ירדן בן גל הירשהורן
    אימון בייסבול בשכונת בקעה, ירושלים

    "הם רוצים שהילדים יהיו במגלן, ולא תדע שאבא שלהם תרם בניין לאוניברסיטה"