חיפוש

ראש הרשות להגנת הצרכן: "AI משמש להטעיית הצרכנים"

הממונה על הרשות להגנת הצרכן הזהיר כי ללא הטמעה של טכנולוגיות מתקדמות, הרשות לא תוכל לתפקד באופן אפקטיבי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
קובי זריהאן
קובי זריהאן
קובי זריהן צילום: דרור סיתהכל
קובי זריהן צילום: דרור סיתהכל
עומר כהן, תוכן שיווקי
תוכן שיווקי

קובי זריהן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, הזהיר בוועידת הקמעונאות והמסחר האלקטרוני של TheMarker Labels כי גורמים עברייניים מנצלים טכנולוגיות כמו רשתות חברתיות ובינה מלאכותית לפגיעה והטעיית צרכנים באופן נרחב. זריהן, שמונה על ידי שר הכלכלה ניר ברקת בשנה שעברה, סיפר כי ברשות מבקשים לקדם שימוש מיטיב בטכנולוגיות הללו מבחינה רגולטורית כדי להגן על הצרכן. "מערכות בינה מלאכותית יכולות לספק לנו המון פתרונות שיכולים לצמצם לנו שימוש בכוח אדם", אמר. "אם אנו מודדים את הפער בין יעדי הרשות לבין מצבת כוח האדם הקיימת, ברשות יש אולי 10% מכוח האדם הנדרש. לכן נהיה חייבים לעשות שימוש במערכות AI, על מנת להתגבר על החוסר העומק שיש לנו במשאבים".

"אני רוצה לתת מחמאה גדולה לקמעונאים על המשאבים שהם משקיעים בעולם הטכנולוגי", אמר זריהן. "הם עושים דברים נפלאים עם היכולות הללו. בהתאם לכך, אנחנו רוצים לתגבר את תחום הסייבר והבינה המלאכותית, ואנחנו מתחילים כבר ליזום כל מיני תיקוני חקיקה שיאפשרו לנו לעשות שימוש בטכנולוגיות הללו מבלי לפגוע יותר מדי בפרטיות האזרחים ובעיקר בנושא הגנת צרכנים. למשל בנושא של הגנה מפני פרסומות מטעות והונאת צרכנים".

תופעה עולמית

זריהן הוסיף וסיפר כי מדובר בתופעה עולמית. "הייתי לאחרונה בכנס בנושא באירופה, שם ראיתי שהונאת צרכנים נמצאת בראש סדר העדיפויות של כולם", סיפר. "ניצול הצרכנים הופך לממומש יותר, ואנו צריכים את העזרה של המגזר הפרטי בזה. אנו רוצים להגיע למצב שבו הצרכנים יהיו מוגנים בלחיצת כפתור".

לקראת סוף דבריו של זריהן התפרץ רמי לוי, מנכ"ל ובעלים של רשת רמי לוי שיווק השקמה, שישב בקהל, ומחה כנגד הנסיגה של הרשות בנושא של רפורמת ביטול החובה של סימון המחירים על גבי מוצרים. לפי לוי אין אפשרות למניעה של פערים בין המחיר הפיזי המסומן על המוצר לבין המחירים המעשיים של המוצרים בקופה, שמשתנים באופן תדיר מדי. בתגובה אמר זריהן: "אני תומך בביטול חובת סימון המוצרים, אלא שציבור הצרכנים מוטה נגד הביטול, עקב חוסר האמון הקיים בין צרכנים לקמעונאים. אני סבור שיש ליישם את הרפורמה, אך באופן מדורג".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    גיל אלבז. הצטרף לאוניקס ביולי 2025, וקיבל תואר של מייסד

    גייס עשרות מיליונים ואיבד שני יזמים: הסיפור של הסטארט־אפ החשאי אוניקס

    אופיר דור
    ארגזים מלאים בפירות דוריאן. "אנחנו צריכים להתאים את שרשרת האספקה לשינוי ולייצא דוריאן טרי"

    חקלאים קצרו רווחים מהביקוש לפרי המסריח. כעת הוא נערם במחסנים

    ניו יורק טיימס
    תלוש שכר פיקטיבי

    כל השאר זה בונוס: החברה שמצאה פטנט לחסוך כסף — על חשבון העובדים

    ליאת לוי
    קלוד קוד. נהפך לתופעה ויראלית שגנבה את תשומת הלב מ–Cursor

    הסערה החדשה בהייטק הישראלי: "זה מטריף ומלחיץ ברמות משוגעות"

    שגיא כהן
    טקס השקה אוטובוסים BRT

    בתים, מגרשים ואחזקות בחברות: הנכסים של ראש עיריית נס ציונה

    טלי חרותי-סובר

    "לא תראי אותי שם": לאן נעלמו הסטודנטים, והאם זה יחסל את האוניברסיטאות?