חיפוש

עולם הסיעוד | אוקטובר 2025

דבר העורכת

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
צילום: shutterstock

עולם הסיעוד עבר בשנים האחרונות מהפך משמעותי והוא מגלם בתוכו מגוון רב של תפקידים ומקצועות. לפני כשנתיים אישרה האקדמיה העברית ללשון את השימוש במילה אֲחָיוּת במקום סיעוד – עבור עבודת האחים והאחיות, וכהמשך טבעי לכך שונה שמו של מינהל הסיעוד במשרד הבריאות למינהל האֲחָיוּת. אחת המטרות הייתה להבדיל בין מקצוע האחיות לבין מקצוע הסיעוד הכולל טיפול בקשישים.

מקצוע האֲחָיוּת נתפס בעבר כמשני ונלווה לרפואה, אך כיום הוא נחשב לתחום אקדמי מוביל, שבוגריו ובוגרותיו מובילים מחקרים אקדמיים, קליניים וטכנולוגיים. האחים והאחיות של היום הם כבר לא רק מעניקי טיפול ומסייעים לרופאים, הם מובילי שינוי וחדשנות. אלה מביניהם המתמחים בתחומים רפואיים מסוימים גם רשאים להנפיק מרשמים לתרופות ולהעניק התוויות טיפול בתחום התמחותם. הם בעלי מיומנויות קליניות גבוהות, לומדים לתארים מתקדמים, והם בעלי יכולת גבוהה ומשמעותית להשפיע ולעצב את מערך הבריאות העתידי של מדינת ישראל. וכל זאת, תוך דגש על משמעות האנושיות והחמלה במהלך הכשרתם, מתוך הבנה שהאחים והאחיות מלווים אנשים ברגעים הפגיעים ביותר בחייהם.

גם האוחזים והאוחזות במקצוע הסיעוד זוכים כיום להכרה גבוהה יותר בחשיבות עשייתם בתקופה בה תוחלת החיים מתארכת ויותר קשישים נזקקים לעזרה יומיומית מיד חומלת ואוהבת.

בגיליון זה תוכלו לקרוא על בתי הספר המובילים בישראל למקצוע האחיות, ועל ההתפתחויות הטכנולוגיות המשמעותיות בחברות הסיעוד, המייעלות את המערכת ומאפשרות לפנות את זמנם של המטפלים והמטפלות להעניק לקשישים את הטיפול האנושי החם הטוב ביותר. ניתן רק לסכם בדבריה של מנכ"לית מתן שירותי סיעוד: "כשאנחנו מעניקים את הטיפול הטוב ביותר, למשפחה נשאר רק לאהוב".

קריאה נעימה ובשורות טובות,

גליה היפש

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בית הדין לעררים תל אביב
לכתבה של בר פלג
בית דין עררים
ת"א
תא
בית משפט
כיסא שופטת ריק אולם בית משפט
סמל המדינה

    המתמחים עושים עבודה מצוינת עם AI. אבל האם הם לומדים להיות עורכי דין?בעזרת AI המתמחה מגיש לעורך דין מסמך מנומק תוך שעה. אז איפה הבעיה?

    עידו באום
    חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן

    הרבה אנשים עשו כסף מהחלום הזה — אז איך קרסה החברה ב–19 מיליארד שקל?

    חגי עמית ומיכאל רוכוורגר
    רפי סער, ראש עיריית כפר סבא, שנעצר היום בחשד למרמה וקבלת שוחד

    הטבה לחברת נדל"ן, הלוואה ומלחמה במהנדסת: מה קדם למעצר ראש עיריית כפ"ס?

    הדר חורש
    אילוסטרציה

    האיום הגדול על רווחי הבנקים: סוכני AI שיעצרו את עושק העו"ש

    סמי פרץ
    המרחצאות בחמר גדר

    150 מיליון שקל על מרחצאות ותנינים: השקעת הענק של משפחת תשובה בחמת גדר

    ענת ג'ורג'י
    פליי דובאי

    עדות מבפנים: הפרצה שאיפשרה לטרוריסט להטיס מטוס לנתב"ג - והפתרון המהיר