חיפוש

עזרה להורים, שקט נפשי לכל המשפחה

שירותי סיעוד ועזרה בבית: להורים שלכם מגיע את הטוב ביותר

"בניגוד לסטיגמה הרווחת לא רק קשישים מרותקים למיטה או במצב סיעודי מורכב זקוקים למטפלת, מרבית הזכאים לטיפול וליווי אישי הם בני הגיל השלישי הזקוקים לסיוע ותמיכה של מספר שעות בשבוע. המטפלות והמטפלים של חברת הסיעוד מגיעים עד לביתם, מעניקים עזרה בצרכים הפיזיים לצד ליווי רגשי/חברתי, ופועלים מתוך תחושת שליחות אמיתית. זה הזמן של ההורים שלכם לממש את הזכות שמגיעה להם", כך אומרת לימור אוזילבסקי, מנכ"לית מתן שירותי בריאות וסיעוד

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
צילום: ויאו קריאייטיב תוכן בע"מ
צילום: ויאו קריאייטיב תוכן בע"מ
צילום: ויאו קריאייטיב תוכן בע"מ
צילום: ויאו קריאייטיב תוכן בע"מ
יובל גמליאל, בשיתוף מתן שירותי בריאות וסיעוד
תוכן שיווקי

האם יש לכם הורים בגילאי יציאה לפנסיה, הזקוקים ליותר ויותר עזרה מכם בפעולות היום יום כמו רחצה, בישול, סידור הבית, ליווי לפעילויות או סידורים מחוץ לבית ולעיתים השגחה? ילדים רבים להורים מזדקנים שוברים את הראש כיצד לתמרן בין חיי היום יום הכוללים עבודה וטיפול בילדים לבין הטיפול והעזרה להם זקוקים הוריהם. מתברר שיש לכך פתרון ראוי וטוב - טיפול אישי ועזרה בבית אותו מספקת חברת סיעוד ולרוב שרות זה חינמי וממומן על ידי המוסד לביטוח לאומי.

אבל קודם הבהרה חשובה: מטפלת מטעם חברת סיעוד איננה בהכרח הדמות שרבים מדמיינים – אדם הסועד קשיש תשוש ומרותק למיטה - כאן מדובר בצוותי מטפלות ומטפלים המגיעים לבית ההורים למספר שעות שבועיות בהן הם עוזרים להם במטלות היום-יום, בין היתר בהלבשה, אכילה, רחצה, ניידות, ליווי לקניות או לקופת החולים, השגחה, סידור וניקוי בסיסי.

"המילה 'סיעוד' מעוררת לעיתים קונוטציה שגויה אצל אנשים, כאילו מדובר רק בטיפול סביב השעון בלבד, שגם אותו אנו מעניקים על ידי עובדים זרים", מעידה לימור אוזילבסקי, מנכ"לית מתן שירותי בריאות וסיעוד, מהחברות המובילות בישראל בתחומי הטיפול והסיעוד. "בראש ובראשונה זה נובע מחוסר ידע כי אנשים חושבים שהשירות ניתן רק למי שזקוק לסיוע 24/7, אך בפועל רוב הלקוחות שלנו אינם כאלו אלא מדובר בבני הגיל השלישי שזקוקים לעזרה בפעולות מסוימות ומטפלת שמגיעה למספר שעות שבועיות עונה על צורך זה על ידי תוכנית טיפול מותאמת באופן אישי. זה לגמרי יכול להיות ההורים של כל אחד ואחת מאיתנו שמנהלים שגרת חיים הכוללת גם רגעי פנאי, אך הגיל עושה את שלו וזה המקום שלנו לסייע ולתרום לאיכות חייהם".

לימור אוזילבסקי | צילום: ענת פנחס
לימור אוזילבסקי | צילום: ענת פנחס
לימור אוזילבסקי | צילום: ענת פנחס
לימור אוזילבסקי | צילום: ענת פנחס

במצב מסוג זה נכנסת לתמונה חברת סיעוד כמו מתן שירותי בריאות וסיעוד. החברה מספקת סל שירותים עבור הקשישים ובעיקר מטפלות ומטפלים מקצועיים שמגיעים אליהם מספר פעמים בשבוע ופשוט עוזרים להם בפעולות יומיומיות וחשוב לא פחות - בהפגת בדידות. באמצעות שירות זה המשפחה זוכה ליותר רגעים ביחד - דוגמת מפגש קפה משותף, שיחה מלב אל לב או טיול בשכונה – אלו רגעים של קרבה הנותנים תחושת ביטחון ומשמעות לאותו הקשיש או הקשישה.

הנתונים מעידים על מגמה ברורה: האוכלוסייה הקשישה בישראל צומחת בהתמדה. בשנת 2025 מהווה האוכלוסייה של בני ה-65 ומעלה כ-13% מכלל האוכלוסייה, ולפי תחזיות ממשלתיות מספר האזרחים הוותיקים עשוי להגיע לכ-2 מיליון עד שנת 2045, והם יהוו כ-15% מהאוכלוסייה כולה. האתגר איננו רק דמוגרפי: חלק נכבד מהקשישים מתמודד עם בעיות בריאותיות, מגבלות תפקודיות וכאמור, עם הקושי הגדול ביותר המאפיין את הגיל השלישי - הבדידות.

"לא מספיק אנשים מהאוכלוסייה ההולכת וגדלה הזו מודעים לכך שמגיעה להם עזרה כשלרוב השירות ממומן ע"י הביטוח הלאומי", מבהירה אוזילבסקי. "זה נובע משתי סיבות עיקריות: האחת היא חוסר ידיעה והשנייה עניין תרבותי ומנטלי - מה זה אומר עליי ועל ההורה שלי? אני קוראת לקשישים ולמשפחה הסובבת אותם לשנות את התפיסה - זו זכות שמגיעה להורים שלנו. זו איכות חיים. המטרה שלנו היא לשנות את המצב, ולהאיר את עיניהם של הקשישים בתחום".

מי זכאי לקצבת סיעוד בישראל?
גמלת הסיעוד על פי חוק ניתנת לאנשים שהגיעו לגיל פרישה, אשר גרים בביתם וזקוקים לסיוע מצד אדם אחר בפעולות היום-יום וכן לאנשים הזקוקים להשגחה ופיקוח, בכפוף לעמידה במספר קריטריונים שהוגדרו על ידי המוסד לביטוח לאומי.

מלווים את המשפחות בכל צעד
כדי לקצר ולפשט הליכים בירוקרטיים כשמתעורר צורך - מומלץ להתחיל בפנייה לחברת מתן שירותי בריאות וסיעוד בכל שעה למוקד הארצי בטלפון 8488* או להשאיר פרטים באתר האינטרנט לקבלת ייעוץ, מידע, ליווי ותיאום פגישה עם עובד מקצועי לצורך סיוע וליווי בתהליך. כאן ראוי לציין כי החברה מלווה את המשפחות בכל צעד ואף מספקת במקרה הצורך מטפלים באופן מידי ללא עלות במסגרת השירות עד לקבלת תשובה מביטוח לאומי.

כיצד מתחילים את התהליך הפורמלי מול הביטוח הלאומי?
"כאמור, כאשר מתעורר צורך התהליך מתחיל בבירור תנאי הזכאות, הגשת תביעה לקצבת סיעוד, קביעת רמת תלות, ולאחר מכן קבלת ההחלטה לכמות שעות שבועיות לפי רמת הזכאות שנקבעה ולבסוף בחירת תוכנית טיפול מתאימה באופן אישי לכל זכאי".

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

"בסופו של יום, כולנו עסוקים במרוץ החיים ולא תמיד מתאפשר לנו לטפל ולעזור להורינו האהובים כפי שהיינו רוצים", אוזילבסקי מעידה. "למעשה, לרובנו לא מתאפשר להגיע אליהם יותר מפעם בשבוע, ואם כבר הגענו אליהם, הדבר האחרון שנרצה, ואגב גם הם, הוא למשל שנעזור להם להתקלח. זו חוויה לא נעימה לשני הצדדים. בשביל זה יש את המטפלים שלנו - הם עושים זאת בשמחה, וכך כשאנו, הילדים, מגיעים להורים אנו יכולים לצאת איתם לבית קפה וליהנות מזמן איכות ביחד".

אנשים לא חוששים מהשינוי הזה שעלול אולי לשנות את המרקם המשפחתי?
"זו נקודה חשובה. אנחנו לא מחליפים את המשפחה. כשאנחנו נכנסים לתמונה אנחנו ביחד עם הילדים, הם לא לבד יותר, יש להם שותף ואפשרות להישאר ילדים ולא להפוך למטפלים מותשים. אנחנו מייצרים שקט, רוגע. המטפלות באות לבצע את הפעולות הפונקציונליות כמו בישול, סיוע בניהול משק הבית, עריכת קניות וכדומה כדי שיהיה פנאי, כוח ואנרגיה לבני המשפחה להתעסק בדברים החשובים באמת - שיחה טובה, בילוי משותף וכדומה".

"למעשה, כניסתה של מטפלת לבית ההורים עוזרת למרקם המשפחתי. עדות נאמנה לכך היא החיבור והשותפות שבנינו במהלך השנים עם בני המשפחות של הקשישים. אגב, עבור מרבית הקשישים זו הגשמה של משאלת לב כמוסה שכן הם חוששים להפוך לנטל על הילדים. אפשר לומר שזו עוד פונקציה שדואגת להורים שלכם בשגרה אך לא רק".

"הצורך הזה בולט מאוד גם במקרי קיצון כמו מגפות או מלחמות. בתקופת הקורונה, למשל, כשרובנו היינו בסגר וגם ילדי הקשישים, המטפלות הגיעו לבתי הקשישים והיו העיניים והידיים שלהם. צורך זה הורגש גם אחרי ה־7 באוקטובר, כשהמבוגרים חששו לצאת מבתיהם והעדיפו להישאר קרוב למרחבים מוגנים או מקרים בהם הילד בתל אביב וההורה באופקים. במצבים כאלה, התמיכה היא כפולה: הילדים יודעים שיש מי שדואג להורים, והקשישים עצמם מרגישים בטוחים ועטופים. זה מעניק להם חום ועוזר לעבור את התקופות הקשות ואנו, חברת הסיעוד תמיד שם עבורם ועבור המשפחה".

בתקשורת אנו נחשפים מעת לעת לסיפורים לא נעימים על מטפלים בקשישים. מה את חושבת על כך?
"התקשורת מטבעה מפרסמת סיפורי קצה אבל בפועל מדובר על סיפורים מרגשים מאוד ויש לנו בחברה אין ספור סיפורים של יחסים נהדרים בין הקשישים למטפלות שלנו: קשישה שמתקלקלת לה הטלוויזיה בערב והטלפון הראשון לעזרה הוא למטפלת ששולחת את בעלה לתקן, עובד סוציאלי ששמע בביקור שהקשיש אוהב מאכל מסוים ודאג בזמנו החופשי להגיע לבשל ולאכול יחד איתו, מטפלות שמזמינות לארוחת ערב קשישים עריריים ועוד ועוד. יש מערכות יחסים כמעט משפחתיות שנרקמו בין המטפלות לקשישים. מקסים ומרגש לראות את זה".

צילום: ויאו קריאייטיב תוכן בע"מ
צילום: ויאו קריאייטיב תוכן בע"מ
צילום: ויאו קריאייטיב תוכן בע"מ
צילום: ויאו קריאייטיב תוכן בע"מ

חברה עסקית עם נשמה טיפולית
מתן שירותי בריאות וסיעוד החלה את דרכה בשנת 1987 עם סניף אחד קטן וחזון גדול, אשר הובילו אותה להיות החברה הפרטית מהוותיקות והמנוסות בישראל, למתן שירותי סיעוד וטיפול בבית לקשישים ברחבי הארץ. החברה הוקמה על ידי המייסדת והבעלים רינה רמות, שהיא בעלת תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית וניסיון עשיר בתחום האקדמי ובתחומי ארגון וניהול מערכות קהילתיות גדולות.

כיום, החברה מונה 32 סניפים הפרוסים ברחבי הארץ והיא פועלת במרץ ומסירות בתחומים מגוונים של שירותי רווחה ובריאות תוך כדי שיתוף פעולה עם ארגונים ממשלתיים, עירוניים וציבוריים. בחברה מועסקים אלפי עובדים הכוללים מטפלות סיעודיות, גרונטולוגים, אחיות, עובדים סוציאליים ועובדי מנהלה.

"אנחנו חיים ונושמים את עולם השירות ומחפשים כל הזמן להרחיב את סל השירותים ולהשתפר. בין היתר זה מתבטא בהכשרות שוטפות לעובדים שלנו שיהיו כמה שיותר מקצועיים עבור אוכלוסיית הקשישים הנתפסת לא אחת לצערנו כשקופה", אומרת אוזילבסקי. "אני והעובדים בחברת מתן קמים כל בוקר מחדש לעבודה בתחושת שליחות גדולה ולעשיה משמעותית מאין כמוה למען ההורים של כולנו".

"אנחנו מגדירים את עצמנו כ'חברה עסקית עם נשמה טיפולית' ואנו עושים הרבה דברים בהתנדבות כמו חלוקת סלי מזון לקשישים, פעילויות בחגים ומועדים, פנייה יזומה יומיומית לקשישים בתקופות חירום, כדי לוודא שהם בסדר. בסוף צריך לזכור שהילדים לא יכולים ולא צריכים להיות לבדם בטיפול בהוריהם - בשביל זה אנחנו כאן.

זִכרו, הכל עניין של תפיסה ומודעות: ברגע שתכירו בזכות שיכולה להקל ולשפר את חיי ההורים והמשפחה ולהעניק שקט נפשי ואיכות חיים – תפנו אלינו, ואנחנו נדאג להיות שם ונפנה לכם זמן איכות משפחתי".

בשיתוף מתן שירותי בריאות

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"