במערכות שונות בתעשייה קיים צורך בכבלים רובוטיים לעבודה בתנועה כמו גם בתעלות גמישות להגנה והובלת הכבלים, בתנועה סיבובית או ליניארית. בהעדר כבלים רובוטיים גמישים בעלי מבנה המותאם לתנועה עם כמות מחזורים גבוהה, ובהיעדר הובלה והגנה על
הכבלים, אלו יישחקו ובסופו של דבר ייקרעו - מה שעלול לגרום להשבתת המערכת או המתקן.
שרוולים להובלת נוסעים אל ומחוץ למטוס, המשמשים בנמלי התעופה, פועלים הודות ל-30 כבלי כוח, פיקוד, צנרת, מיזוג אוויר ותקשורת העוברים בתעלות גמישות. שרוול כזה צפוי לעבוד כ-10,000 מחזורים בשנה, לאורך 10 שנים, משמע כ-100 אלף מחזורים לתעלה גמישה. שימוש בכבלים שאינם מיועדים לתנועה ותכנון לקוי של התעלות להובלת הכבלים גורם לשחיקה מואצת ולשבירת חוליות. תופעה זו מביאה להשבתת שרוולי הנוסעים ולהפרעות בלו"ז ההמראות והנחיתות. נקודת המפנה הגיעה עם המעבר לשימוש בתעלות להובלת כבלים של חברת igus. התעלות מיוצרות מחומרים פולימריים מרוכבים וכוללות מיסבים בדפנות התעלה שמקטינים את חיכוך התעלה בעצמה, מאפשרים תנועה חלקה ומהירה ללא עומסים מיותרים ובכך מאריכים את חיי התעלה באופן משמעותי.
התעלות של igus מותקנות בטכנולוגיה המאפשרת לכבלים לנוע מבלי להסתבך אחד בשני ולהיקרע וניתנות לפירוק והרכבה מהירים ופשוטים. בנוסף, התעלות מתאימות למגוון רחב של שימושים: תנועה בציר אחד, תנועה סיבובית, תנועה שקטה או תנועה עם מגבלת מקום, עבודה בטמפרטורות קיצוניות, בחדרים נקיים, מתחת למים ועוד. תעלות אלו יחד עם הכבלים הרובוטיים של igus, מאפשרות פעולה אמינה, רציפה ולאורך זמן.




